2,5 mesačné dieťa zaspáva neskoro večer

erika33334
23. júl 2018

Ahojte mozete mi poradit mam jeden a pol mesacne dieta a cez den aj v noci v podstate dobre spinka ale poobede sa zobudi kolo piatej siestej Nakrmim ho prebalim okupem a stale nechce zaspat iba place a place az kolo desiatej zaspava.Neviete cim to moze byt a ako tomu predist?dakujem za rady

loyda
23. júl 2018

@erika33334 brusne koliky?

evalin88
23. júl 2018

Mne maly po kupani place.. Lebo ho to kupanie unavy.. A ked je moc unavene tak telo zacne produkovat adrenalin. Treba vystihnut dobu ked je ospale ziva.. Trie si ocka. My uspavame mliekom. Ale maly vela pribera tak to asi nie je najlepsie.. Ked je ospaly dam mu len cucnut a zaspi.. Ale ak ten moment presvihnem je placlivy nervozny a mrzuty a musim pockat kym zasa pride zaspavacia faza 🙂

erika33334
autor
23. júl 2018

@evalin88 to bude asi moj problem ale neviem ako mu mam predist

erika33334
autor
23. júl 2018

@loyda koliky to nebudu

asia83
23. júl 2018

@erika33334 Naša tiež až do troch mesiacov mávala od 19:00 h do 22:00 h, plus mínus, koliky. Plakala a plakala. Už keď sa blížila 19:00 h, tak som mala normálne strach. Začalo sa jej to tiež tak okolo 1.5 mesiaca. Treba vydržať, črievka takého malého bábätka sú citlivé.

nerya
23. júl 2018

@loyda bože ja som normálne asi na dve sekundy rozmýšľala čo sú to brúsne kolíky 😂😂😂 až potom mi docvaklo

xxxkatka
23. júl 2018

@erika33334 ked sa zobudi okolo 17-18 necakaj, ze pojde spat o 19-20, dieta je vyspate.

deginko
23. júl 2018

@xxxkatka coze???1,5m dieta ked sa zobudi 17-18 tak idealne musi ist spat medzi 19-20..kedze tak male babo vydrzi tu hodku a pol hore..urcitenie je normalne aby bolo tak dlho hore..cize istotne ho cosi trapi..abo ma problem s vecernym zaspavanim..

xxxkatka
24. júl 2018

@deginko dieta ma 2,5 mesiaca, pokial nekrci nozky, nema bolesti bruska (mamina nepise, ze by malo), tak pokojne moze byt v tomto veku vyspane a je to uplne normalne. A ano suhlasim, ze moze mat prolem s vecernym zaspavanim, ale preto, ze je vyspane. Dieta ma takmer 3 mesiace, nie je to novorodenec a potreba denneho bdenia sa zvysuje. Netreba zabudat, ze kazde dieta je ine a ma inu potrebu. Cize, ja by som rozhodne nedavala spat dieta tak, aby sa mi budilo o 18, ako ho chcem na nocny spanok ukladat o 19-20.

deedol
24. júl 2018

dobry zdroj, co sa tyka spanku - ta tabulka, ze kolko dieta spi a bdie. jasne, ze kazdy to ma inak, ale zhruba to snad sedi 🙂
https://www.preciouslittlesleep.com/baby-sleep-...

deginko
25. júl 2018

@xxxkatka ano samozrejme,kazde dieta je ine...ale nikdy v zivote 2,5mesacne dieta nemoze bdiet 4hodiny..vydrzi max 2hodky ak je dlhsie hore..to znamena ze ma problemy so spankom..4h vydrzi dieta bdiet tak mozno okolo roka plus minus..samozrejme cest vynimkam..ale urcite nie 2,5m dieta...moja mala tiez prebdela ako 2,5m aj 6-7hodin kym sam saulozila na noc...ale to uz bol iny zahul.ked ti take dieta prereve tolke hodiny lebo proste nevie zaspat..mala problem,az kym som neprišla nato..ze cim menej spi cez den..rym horsie zaspi vecer..takze rady starych nateri,ze ked nespi dlho pred vecernym spÁnkom uvidis ako ti bude spat v noci je totalna volovina,ale nato pride kazda matka

kianka5
25. júl 2018

@erika33334 moja malá od narodenia nejde spať skôr ako o 9 ...pol 10 a nejak to neriešim. Tetaz nám to vyhovuje...netreba to brať tragicky že nechodí spávať ako iné detičky už o 7 resp. 8 večer...hlavne že ráno je vyspaté a usmiate no nie 😉

erika33334
autor
25. júl 2018

@kianka5 a tebe tiez furt place ked nespi ci

evalin88
25. júl 2018

@erika33334 najprv ukludnit.. Ukazat nieco na odputanie pozornosti.. Maly ked je takyto ma fazu ze sa chce nosit.. A potom fazu ked uz je nervozny aj pri noseni...vtedy mu dam cucnut a zaspi. Obcas s nim pozerame z okna na lampy alebo mu ukazem zrkadlo... Vzdy je to vabank ci to vyjde.. Pytala som sa v rodine babky a tak.. A ona vraj nepocula ze by niekto uspaval na rukach... Iba polozila do postielky.. Dala pusu a dieta spalo

paulaliptaq
25. júl 2018

mne bola malá od dvoch mesiacov hore aj 5 hodin v kuse, ale bez plakania, iba tak kukala, sosala a vyškierala sa na všetkých naokolo... a pri zaspavani tiež neplakala, myslim že to bolo aj tým že som sa jej nesnažila nanútiť žiadny režim, ked som si povedala že už je vela hodin, treba spať zhasiname bla bla bla, tak samozrejme začala mrnčať, takže som sa zmierila s tým že ona vie sama kedy je unavená, takže ked nám to vyjde tak že poobede dlho spala, večer si ju hodím do šatky a idem si niečo robiť, a ona proste skor či neskor zaspi. A medzitým je spokojná, lebo je pri mne (prípadne pri tatovi na pleci), a ja som spokojná keď sa netrápim tým že ostatné deti už spia aspoň tri hodiny :D ...no a potom si ideme ľahnúť (všetci spolu). -to sa ešte zvykne zobudiť kým si prehodím tričko, ale po troške mliečka už ju zase nič nezaujíma, len spať. No a keď som bývala unavenejšia než ona že sme fakt boli už v posteli a spievam a čičíkam a ona nič, radšej sledovala čo všetko je napoličke a ako mám zakrútené vlasy, tak som vela krat zaspala prva, s tým že som ju mala na svojom brušku, a ona kukala po izbe (vtedy som ale nesmela zhasnuť lampičku inak sa rozplakala. Kojím vždy ked si vypýta, ale nie je pravda že by pri ničom inom nezaspala, spi s nami v posteli a už od prveho mesiaca prespi viac menej celu noc. Ked sa aj zobudi že je hladna, nasosne sa a spime dalej, takže rano nemam pocit že som k nej "vstavala". A budi sa s takým usmevom že nechapem...
V tejto faze mi pri vačšine deti pride trochu psycho chodiť spať striktne o nejakom čase, može to byť praktické a niektoré deti tak vedia fungovať ale ak to má byť za cenu plaču, a len kvoli hodinkam...ved ani my nie sme hladne a unavene vždy o tom itom čase... zaleži to od kopy veci, čo sa dialo cez den, ci bolo vonku teplo, ci sme boli na dlhej prechdzke, či bola nuda, či sa mama s tatom tulili alebo hadali...

kianka5
26. júl 2018

@erika33334 naša malá večer pri zaspavaní plakala každý jeden večer...bolo uplne jedno čo sme robili a potom sme ju nechali v kolíske poplakat si a proste po tej svojej uplakanej hodine zaspala...trvalo to 3 možno 4 mesiace a potom už zaspávala kludne

dominika7990
1. aug 2018

Buď rada to je ešte krásny čas 😅 mne sa mala vďaka kolikam čo trvali 6hodin do 1:30-2:00 nastavila aj po nich v 3m na ten čas na spánok 😅🤣 a až keď mala rok sa mi to podarilo konečne presunúť na 23:00 a v 15 m mi začala o 22:00 🤣😅 teraz sme konečne na 21:00 😅😅😅 vyskúšaj kúpať poobede nie večer či nebude tak potom normálne zaspávať ak nie tak večerným kupanim to nebude 🙂