2,5 mesačné bábätko málo spí

bubinko83
14. júl 2013

Moj 2 a pol mesačny synček velmi tažko a velmi zle spi a ked aj zaspi tak max. na pol hodinu.Myslite že je to normalne? Je uplakany ,nevie zaspat ani v kočiku ani v noci dobre nespi.Je kojeny. 😒

egyptanka
14. júl 2013

Ked spis s nim tak ako spi? Skusala si ho nosit v satke alebo nosici?

cecil36
14. júl 2013

@bubinko83 moze mat bolesti bruska, ak ano, tak treba zistit z coho- od toho co zjes az po intoleranciu laktozy. Moze to byt reflux, vtedy to pali a dost grcka.... moznosti je vela.

sendy182
14. júl 2013

@bubinko83 možno ho bolí bruško,-).....neviem je v perinke?.....niektoré deti potrebujú byť párve v perinke tam si viac oddýchnu a nebudia sa rúčkami 🙂 ......iné potrebujú pohodlie.......a vačšina detí potrebuje "čičíkať"......ak ti môžem poradiť skús si svoju prácu každodennú urobiť kým je malý hore......ak je nepokojný môžeš si kúpiť šatku, nosič.......a ak ho nakrímiš a uložíš spať tak už buď pri ňom......ak by sa prebral tak ho môžeš dokojiť alebo pohojdať........no pravdepodobne si myslím že chce spať pri tebe 🙂 🙂 🙂 🙂 a potom ho môžeš preložiť na posteľ

petrife
14. júl 2013

Joj, o spánku by som ja vedela rozprávať story. Moja malá spávala výlučne na prsníku a potom, keď sa odcucla, tak neexistovalo, aby som ju kdesi preložila, proste spávala na mne. Bolo to strašne vyčerpávajúce obdobie, lebo som absolútne nič neurobila, buď sme sa kojili alebo spali 🙂 Keď bola väčšia (cca 5-6 mesiacov), tak to sa zasa naučila zaspávať v kočíku, ale pol hodinu sme hojdali, aby zaspala a ona presne pol hodinu spala, potom dve hodky hore a zasa to isté. Až potom neskôr sa to ustálilo na 1 hodku doobeda a 1 hodku poobede a až okolo 11-teho mesiaca sme prešli na 1 obedný spánok a teraz už pospí 2 niekedy aj 3 hodiny a už je to super, ale tých prvých 7-8 mesiacov bolo v rámci spánku dosť nafigu, takže jedine vydržať. Len pozerám, že ty už máš 2 deti, tak to máš horšie, lebo aj to prvé vyžaduje pozornosť, no hádam to už bude len a len lepšie, držím palce

bubinko83
autor
14. júl 2013

@egyptanka nespi ani pri mne dlhšie a ani ked sa nosime.
@cecil36 negrcka vobec.Bruško neviem ,niekedy boli ale žeby stale.to sa mi nezda.
@sendy182 v perinke nechce byt už som skušala.
@petrife no on nechce ani na prsniku spat ,ani v kočiku vždy sa po pol hodke zobudi a plače s očami zavretymi.

lienka434
14. júl 2013

@bubinko83 co si brala pocas tehu?nebrala si magne 6 ci take nieco na to aby si sa neotvarala,moze to mat vedl.ucinky.

cecil36
14. júl 2013

@bubinko83 moze byt zaplyneny.... nemusi len krcit nozkami ako pri bolesti. Ja som si zazila od narodenia, takze viem o com hovorim. Samozrejme, nemusi to byt tvoj pripad, ale ak nechce spat ani na prsniku, ani kocik, ani pri tebe.... no neviem, ale toto nebude len preto, ze potrebuje citim mamu, lebo ak by to tak bolo, automaticky ak budes pri nom sa upokoji a zaspi.

bubinko83
autor
14. júl 2013

@lienka434 brala som magnezium ale pri obidvoch detoch a prvy bol v pohode a dobručky vela spal.

sendy182
14. júl 2013

@bubinko83 možno by si zvykol 😀 ......ako spí vonku na prechádzke?

barborka2708
14. júl 2013

Ahojky 🙂 no ako keby si pisala o mojom malom ked bol taky maly. Jeho spanie to bolo jeden nekonecny pribeh. Uz ked sme prisli z porodnice tak velmi malo spal.Cez den len v takych slabych intervaloch. Ked s bozou pomocou zaspal tak aj to len na cca 20 minut a zase bol dlho hore. A ked bol hore tak bol starsne jedlivy a nepokojny a plakal. A v noci to iste 🙂 .Teraz ma 2 roky a 8 mesiacov a v noci sa stale budi aj 3-4 krat. Drzim palce nech sa Vam spanok co najskor upravi a zlepsi 🙂 🙂 🙂

bubinko83
autor
14. júl 2013

@sendy182 v kočiku sa tiež budi často,presne jak aj doma.

sendy182
14. júl 2013

@bubinko83 😕 tak hádam sa vám to upraví neskôr 🙂 .......neviem piješ kávu, colu, apod......vie si odgrgnúť po kojení ako často má stolicu?..........čo ješ ty?

adamko05
14. júl 2013

@bubinko83 to bolenie bruška može mat.... my sme si tým prešli... travalo to 9 mesiacov... spánok po 20-25 minutách... aj v noci, stále jeden kolotoč.... plače.. preto, že si nemohol prdnút a mal problém aj sám kakat.... nespal v kočíku, na rukách... nikde...vždy max. do 30 min. a potom fungoval, plakal... občas bol klud, ale spat začal dobre až po roku.... držím palce, nech máš doma skoro spavé bábo (a prvý mi spával ako "zabitý"... aj 4 hodiny bez problémov... tak to bol "šok" toto 😉 ... a dodnes starší spí lepšie.... 😉

bubinko83
autor
14. júl 2013

@sendy182 ja nejem nič čo by ho mohlo naduvat,fakt si davam pozor a kavu pijem jednu rano ,odgrgnut si vie jak stary chlap 😀 fakt netušim čo mu je dokina stale vraj kolika ale neviem čo ho stale budi.

sendy182
14. júl 2013

@bubinko83 ešte sa ťa opýtam či sa "pučí"........a čo tá stolica....nemá tvrdé bruško?

bubinko83
autor
14. júl 2013

@adamko05 presne prvy spi jak poleno a tento to je katastrofa,všetko ho zobudi ,stale mrnči.Prve tyždne z porodnice bolo dobre a potom to začalo cca od 2 tt. 😖
@sendy182
@barborka2708

bubinko83
autor
14. júl 2013

@sendy182 ano niekedy sa puči ale kaka pekne ,myslim že nema problem sa vykakat.Ale niekedy ho zobudi každy prdik.

sendy182
14. júl 2013

@bubinko83 skús sa poradiť o sab kvapkách a pod.....proti nadúvaniu......či sa to neupraví.......ty môžeš veľa kojeneckého čaju piť......s feniklom, harmančekom a pod 😉

adamko05
14. júl 2013

@bubinko83 držím palčeky, nech je tomu čím skor koniec... u nás to začalo 4 tyždnom, dovtedy ukážkové dieta.... ja som robila tak, že som spánok druhého prispobovala mladšiemu, aby aspon tých 25 min. bol doma "klud" 😀 😀 ... zládnete to, ako všetci... len presne chápem, ako sa cítiš.... bezradná..... ale stojí to za to, ale to predsa vieš 😉

adamko05
14. júl 2013

@bubinko83 a s MM sme sa smiali (už časom, neskor), že mladšieho zobudilo aj prudšie nadychnutie, či otočie stránky novín 😀 ... pri staršom som pravidelne vysávala... nie ako iba pri bábatku, ale aj v 3 rokoch... jeho ani teraz nezobudí ani revajúci brat vedľa neho 😀

bubinko83
autor
14. júl 2013

@adamko05 a nieje synček hyperaktivny? Lebo prave čitam že prave takto sa babatka s hyperaktivitou začinaju prejavovat☹ nekludom,plačlivostou a zlym spankom.

micicka
14. júl 2013

Skusala si ho dat,spinkat na brusko? Tiez som mala tento problem, ze spal len kratko. U mna na hrudi, bruskom ku mne prespal dlho, ale akonahle som ho polozila na chrbatik, bol hore. Tak som skusila dat spat na brusko a krasne spinka. Dokonca uz aj celu noc prespal.

maruska123
15. júl 2013

a čo vozenie v aute vo vajíčku? moje deti tiež nikdy poriadne nespali ale vozili sa radi a aj tam rýchlejšie zaspali, ked som už zúfalá a malá nevie zaspať , hodím ju do auta a ideme sa previesť a zaspí🙂