19m chlapček a plienky - ako začať s odplienkovaním?

livs25
2. apr 2020

Ahojte , viem je tu veľa diskusií na odplienkovanie... Moj malý má 19m a každý jeden deň ho dávam ráno a večer (zatiaľ) na nočník ... Niekedy sa vyciká pekne,kakať ešte ani raz nekakal do nočníka.. Samozrejme mu vysvetľujem čo tam má robiť a tak...Len teraz otázka, ako presne začať s tým odplienkovaním...Ďakujem za každú radu...

pribinak
2. apr 2020

Ešte by som pockala na signál od neho.

nika82
2. apr 2020

nechaj to na leto

maggie1978
2. apr 2020

Tiež mám v tom veku malého, sadne na nočník a to je všetko. Nechám to na leto.

mimka11111
2. apr 2020

@livs25 ako presne začať? Úplne jednoducho, počkať s odplienkovanim ešte dobrých pár mesiacov....ja som robila to isté,čo ty....od roka, bolo to úplne zbytočne...synček sa aj vyvolal,aj vykakal...samozrejme nie vždy, ale vôbec nechápal o čo ide...neuvedomoval si to ešte.....podarilo sa nám to az,keď mal 2,5 roka

fiafia
2. apr 2020

@livs25 podla mna je to dobry zaciatok zoznamit z wc, nocnikom, davat rano,pred spanim, po spani atd cikat a sledovat ci chape. Je to na dlhsie moja uz rozumela co chcem a ked som ju dala cikala do serbla tak nemala plienku na den iba ked sme niekde cestovali.samozrejme nehody boli ale casom menej a menej.potom cez obedny spanok bez plienky a.nakoniec noc. Kompletne pred 2,5rokom bez plienky.

jabuducanevesta
26. aug 2020

ja som nasho oducala v dvoch rokoch styri dni,,, precikal slipiky teplaciky kazdych 10-15 min a nesli sme vtedy von, a zrazu si pytal on ist na nocnicek a mal slipiky suche,,, a na noc sme mu rozpravali /bola u nas navsteva s takym chlapcekom ako nas a ten druhy uz nemal plienocku/, tiez som mu hovorila, ze je velky, nepotrebuje plienocku,,,tyzden trvalo, kym mi sam povedal, on je uz velky ako maťko, nepotrebuje na noc plienocku, tak som nedala raz, druhu noc nedala a nebol problem