Baby, moj 19m syn ma uplnu paniku z kupania, ci sprchovania. Strasne trpi a ja s nim, ked ho vidim. Ale nechapem preco, este pred mesiacom bolo vsetko v pohode ale teraz uplnu paniku chyta len ked spomenieme, ze pojdeme kupat.
On realne trpi, ale nemozme ho nechat zasa uplne bez hygieny. Neviem co mam robit, nechcem mu tak ublizovat.
Poradite ?
Poradit ti neumim, jen ti chci rict, ze u nas je to uplne stejne. Miloval vanu, vecer se koupal klidne 30min, ted je to absolutni des.
Moja mrnava bacala ze sa nechce kúpať ani sprchovat tak sme ju naháňali po byte ako ... nastvala som sa kúpila som jej malý bazénik dala hračky a začala somrat ze chce sa ísť kúpať stále. Ak nemal zlu skusenost s vodou malo by to ísť aj formou možno zábavy, detto pozor ak je syn vnímavý nervozitu z teba vycíti teda sa budete krútiť v bludnom kruhu. Rovnako zisti co mu vadí môže mu byť proste niečo čo pri kúpaní robíte veľmi neprijemne-hubka, kozmetika, spôsob umývania, teplota vody atď
@lb1984 uz sme skusili asi vsetky mozne varianty. Ako nahle sa voda dotkne jeho vlasov, nepomoze nic. Konec, musime zapnut turbo a rychlo ho umyt.
Uplne mam paniku, ze bude mat nejaku traumu a ze ho tyram🤦🏼♀️
Rýchlo umyť a von. Revať bude aj tak.
Moja staršia mala rôzne obdobia, aj oba konce extrému, aj všetko medzi 🙂 keď kúpanie nevedela zniesť, umývala som ju buď v umývadle postupne- najskôr tvár, potom krk, ruky, pazuchy, bruško atď atď až k nohám. A keď ani to, tak som ju len namočeným uterákom utierala. A potom to zas prešlo a našla si niečo iné 😄
@thoughtfulweirdo tak to robime, len raz za cas musime umyt aj hlavu…🤦🏼♀️
Ze nieco ine.😂 niee
Hlava je aj aj u nas posledne mesiace boj 😵💫😵💫 ja jej oplachujem takou nadobkou, sampon v pohode, vzadu oplachnut ok, ale potom sup sup oplachnut vpredu lebo stres a panika neskutocna ked steka voda so tvare🫣 inak sa kupe rada aj sa vzdy kupala, ale toto teraz je hroza, snad to prejde alebo sa aspon nauci zaklonit hlavu alebo si drzat uterak na ociach ako ja kedysi v detstve 😄
Skus to s plienkou. Namocisa vyzmykas plienku a tym ho namocis, nasamponujes telo a plienkou zmyjes. Vodu daj iba do lavora a tam tu plienku macaj. Na vlasy to iste. Namoc vlasy rozprasovacom co maju kadernicky alebo tou plienkou uplne pomaly aj na 10x pokial nebudu vlhke a daj miny miny sampon ale taky co malo peni a potom pomaly zmyvst plienkou
Trva to dlhsie ale je to mozno bez traumy
@jania023 vyskusam, dakujem❤️
Nas maly to mal , tiez z ničoho nič plač pri kupani, trvalo to mesiac, mal vtedy 11 mesiacov, pomohlo ked som kupila z aliexpresu take nalepky do vane, a formou hry ze ideme umyt aj rybičky atd , a nejak po mesiaci to prešlo , tiez sme s plačom umyli za minutu a isiel von 😊
Aj môj mal takú fazu. Pritom som si nie vedomá,že by sa niečoho zľakol alebo bal. Umývala som ho rychlo. Prešlo To. Držím palce!
Mala to aj malá a prešlo to. Umývali sme ju behom 5 minút bola aj s vlasmi umyta.
U nás bolo to isté a taketo obdobie trvalo cca 2 mesiace. Vrieskal akoby sme ho z kože drali 🙄 ale ako to prišlo tak to aj odišlo....musis len vydržať
To prejde. Treba ho rýchlo osprchovať a hotovo.