19 mesačný syn je závislý na držaní prsníka

danielaherakova
11. jan 2013

Ahojte.Mám taky malý problem.Moj syn ma 19mesiacov .V 11mesiacoch som ho prestala kojit zo zdravotnych dovodov.Asi 2mesiace potom začal za mnou chodit že chce chytit cici a ostalo mu to do teraz.Ked zaspava musí ma držat za cici,ked je smutny pride si chytit ,kedykolvek počas dna pride zamnou jeho ruka mi hned ide pod tričko.V noci ked sa zobudi tiež si musi chytit inak sa jeduje nato a ked mu nedam všetkymi možnymi sposobmi sa snaži tam dostat.Teraz v aprili budem mat druhe babo tak neviem čo bude potom ,jedno budem kojit a druhe sa ma bude držat?Ak ste mala niektora z vás takyto problem a uspešne ste svoje dieta od toho odnaučila prosím poradte ako nato,lebo už som z toho zufala. 🙂

luba41
12. jan 2013

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?... - nie je to zrovna presne ono... Ale na vysvetlenie. U nás to funguje stále takto / ale ja poskytujem ešte "plný servis"/ a u väčšiny kojených detičiek je to tak. Niekedy je mi to nepríjemné vtedy poviem, že nie a vieme sa dohodnúť. Ale pokial to vydržíš, možno Ti to neskôr pomôže prekonať prípadnú žiarlivost na súrodenca. Raz tu jedna mamina / 6.r. syna/ rozpútala diskusiu, či to nie je u jej syna úchylka 🙂 A násilne by som nič takéto neodstranovala, trebars skúšala pomaličky vysvetlovať

gaby21
12. jan 2013

@danielaherakova Ahoj u nas je to to iste, od kojenia som odstavila v 14 mesiacoch, odvtedy, vzdy ked zaspava ma drzi za prsnik, cez den ma za prsia nesmie chytat, na verejnosti mi to bolo neprijemne, dohodli sme sa, ze ma moze hladkat iba ked ide spinkat, ale to musis opakovat stale dookola a byt neoblomna, raz to pochopi. Pri uspavani nie je problem najprv uspim mladsieho a potom sa venujem starsiemu a nemam problem aby sa drzal prsnika 😎

danielaherakova
autor
12. jan 2013

Dakujem za rady.No vyskušam a uvidím co z toho bude 😀

jadeka
12. jan 2013

...tak my sme na tom rovnako ,len dcerka uz má 25 mesiacov a ruka stále pod mojim tričkom,denne i v noci,...a stale chodi cici ,cici a dookola aj teraz sedí pri mne a ako inak, ruka za mojim golierom...

adelajda2012
12. jan 2013

@danielaherakova Hmm...paaani, co tie deturence musia vsetko zvladnut... Ja mam este malu slecnu, ale napadlo ma ci by sa nedala naordinovat nejaka "substitucia". Drzat za ruku, pripadne aj nejaky plysacik...pomaly, pomalicky zvykat. Len taky napad...

danielaherakova
autor
19. jan 2013

bohužial to nefunguje,ked mu nedam tak ma zachvat hnevu,a chce sa pod tričko dostat hlava nehlava.

kattie1982
20. jan 2013

Ahoj, akoby som čítala o mojom 4-ročnom synovi. Ja som ho prestala kojiť tiež zo zdravotných dôvodov v 6.tich mesiacoch a odvtedy, keď išiel spinkať, tiež iba za prsník ma chcel držať. A nielen mňa, ale aj moju sestru, mamu, keď ho občas varovali. Cez deň si na prsník nespomenul, iba keď mal ísť spinkať. Tak sme ho naučili na malú detskú poduštičku a čo čert nechcel, tú nosíme teraz stále všade so sebou, či už do škôlky, von, proste všade. Neviem ho od toho odnaučiť, takže z prsníka sme skončili na poduške. Asi to chce len veľa trpezlivosti a pevné nervy na odúčanie.

alka221
20. jan 2013

@danielaherakova ja mam to iste, ked mu vecer nedam pochytkat,tak spusti taky rev, ze chudaci susedia..uz neviem,ako oducit..tak ak sa najde dobry napad, iba to uvitam. 😉

danielaherakova
autor
20. jan 2013

@kattie1982 tak to si ma teda potesila 😖

danielaherakova
autor
12. aug 2013

Baby ako som sa obavala čo bude ked sa mi narodi druhy, tak to bolo uplne zbytočne.Ked sa mi maly narodil, moj starši ma prestal chodit chytat.Ked videl že maly papa tak ho to prestalo celkom zaujimat,Chvilu sice chodil sa mi natlačat do naručia ked som kojila malinkeho ale po tyždni ho to prešlo tak isto ako to chytanie cicika