Syn má skoro 19 mesiacov, spí v noci 8 hodín a to je všetko. Cez deň nespí a v noci,resp.ráno dlhšie nepospí. Podľa jeho pediatričky je to v úplnom poriadku. Konzultovala som s ňou ale najmä to, že on si proste vyžaduje spánok cez deň, je unavený, ale nevie zaspať. Akonáhle zaspí, o pár sekúnd ho trhne, rozplače sa a už nezaspí. A teraz otázka na Vás milé mamičky. Máte niektorá takýto problém/skúsenosť?
Ja som od malicka vobec ale vobec nespavala cez den...
Ak by spánok nepotreboval, naozaj by to bolo v poriadku. Skutočne sú deti, ktoré potrebujú menej spánku, ako sa píše v múdrych tabuľkách. No toto asi nie je taký prípad.
Skúsila by som synčeka uložiť skôr, ako je viditeľne unavený. Detská nervová sústava je ešte nevyzretá a skutočne môže na už vzniknutú únavu reagovať tak, že nedokáže vypnúť a blokuje hlboký spánok.
Neviem, kedy mladý muž ráno vstáva, no ak ide špuntík večer do postieľky o ôsmej, alebo deviatej večer (to je už najvyšší čas ), vstáva pravdepodobne dosť skoro na to, aby si mohol ísť oddýchnuť už okolo jedenástej, či skôr. Aj rada od xlucie je dobrá - urobiť z toho rituál :"Ideme si na chvíľku ľažkať... aj maminka je unavená."
@lubjatqo skusila si si cez den k nemu lahnut?