19-mesačné dieťa sa bojí

21. nov 2022

Prosím Vás stretli ste sa niektorá s tým že sa Vaše dieťa bálo niekoho z rodiny ? Rok sa nevideli ( pre zlé vzťahy) a teraz po roku sa to utriaslo a boli sme už 5x na návšteve u nich a bála sa vyslovene iba jeho, nebolo to také že pár minút a oťuká sa, alebo že by som videla nejaký rozdiel medzi 1 a 5 návštevou.
U nás sa dcéra bojí svokra tak veľmi ze keď ho zbadá začne plakat, utekať preč, má 1 rok a 7 mesiacov. Nechcem ju k ničomu ja nútiť aby musela byť v jeho prítomnosti keď sa ho tak bojí, len ma zaujíma či ste sa s tým stretli.

fiafia
21. nov 2022

Samozrejme, najskôr to boli svokrovci, doteraz sa schová pred bratom 😁

lenkakravcova
21. nov 2022

Prečo sa ho boji? Stalo sa niečo, prečo by sa ho mala báť ona alebo vy? Alebo ma nejakú chorobu a vyzerá zle?

arasidka123
21. nov 2022

Exmanželova teta je mníška a keď ju synator videl v čiernom habite...musela sa prezliecť, inak nemohla byť v tej iste izbe.

fiafia
21. nov 2022

@fiafia zabudla som napísať moja dcéra takto reagovala na ľudí v čiernom oblečení ☺️

mimka2019
21. nov 2022

@lenkakravcova nemuselo sa nič stáť, moja sa tak bála každého, či z rodiny alebo cudzích na ulici, detí. Bolo to obdobie, ktoré pominulo tak rýchlo ako prišlo. Rýchlo myslím cca pár mesiacov. Najlepšie je vtedy, aby ju daný človek/ľudia ignorovali. Dieťa si cestu k človeku samo nájde a bude to fajn ☺

autor
21. nov 2022

@lenkakravcova není chorý, ani nechodi v čiernom, len jeho jediného sa boji, nemalo sa stať čo len to že ho nevidela od nejakých 7m rok, ale druhých tiež nevidela a ich sa nebojí, s nimi sa aj hrá ale jak zbadá jeho tak začne hneď plakať a ide sa schovať, boli sme aj na svadbe kde boli pre ňu uplne cudzí všetci a ani raz nezaplala, práveže aj tancovala lietala tam, ani druhých deti sa neboji

januska12323
21. nov 2022

Niečo na tom človeku dieťaťu vadí. Vlasy, okuliare, hrubý hlas možností je kopec.

3petka
21. nov 2022

Môj syn sa ako 1,5 ročný bál suseda nenormálne. Hneď ako ho zbadal rev. Ani sa mu nečudujem nie je to dobrý človek 😁 a potom veeeelmi dlho mal pred ním rešpekt …. Potom si nejak zvykol ale že by sa nejak zdržiaval v jeho blízkosti keď sa stretneme nemôžem povedat

lenkakravcova
21. nov 2022

Mojej dcére na mojom otcovi vadil hlas. Po asi 3-4 mesiacoch to prešlo.

pandusica
21. nov 2022

moja dcera ma 2 roky a 7 mesiacov a boji sa mojho brata, ale to takym sposobom, ze ho len vidi a plac od malicka.Napriek snahe sa ho boji a nevieme preco. Myslime si pravdepodobne, ze kvoli jeho mohutnemu hlasu ale nie je to iste. Budeme dufat len, ze to prejde casom, tak uvidime.

dada13288
21. nov 2022

Moj syncek sa presne bal takto svokrovcov, nepomohlo, ze casto chodili. Nic jednoducho nepomaha. Vieme, ze pri nom nemozu vrieskat, ani ho brat na ruky. Trva to uz od jeho narodenia a uz je to lepsie ale stale ked pridu tak sa schova za mna alebo manzela. Ma 2 roky. K inym ludom je uplne pohodak, s cudzim by aj za ruku siel. Najprv sme si mysleli, ze je aj autista lebo k tomu aj nerozprava ale .. ma 2 roky, rec sice nepouziva ale stale nam povie nejake nove slovicko, urobi nieco nove, deti miluje, rad sa predvadza pred ostatnymi. Len svokrovci nic :(

autor
21. nov 2022

@januska12323 okuliare nemá keď nejake mala nájde doma tak ich ide nasadiť mne, mojim rodičom 😀 není na ňom nič také čoho by sa mohla báť, myslite ze by mohla z neho cítiť stamprulu ? Není ako že by pil do nemoty ale stamprlu si dá, mňa napadlo ešte to že by to z neho nejako vycítiť mohla

bubik6x
21. nov 2022

Moja dcéra sa bála svojho dedka, je veľmi vysoký a dovtedy takú veľkú osobu nevidela, keďže sa vidíme raz za rok, ale po čase ju to prešlo, dieťaťu môže vadiť hocičo aj parfém napr

autor
21. nov 2022

@dada13288 mala tiež pomenej rozpráva ale to koli jednému človeku nemôžem pripisovať k tomu, u nás je iná situácia ze rok sme sa nebavili, začali sme chodit k nim len koli svokre a starenka, ale mne to vôbec nerobí dobre keď vidím ako sa ho boji a plače už som si aj povedala že tam nebudeme chodiť, keď sa tam má trápiť viem co musí prežívať ja tiež keď som bola malá veľmi som sa bála u babky suseda strasne moc a toto ja nechcem aby zažívala aj moja mala, aby mala potom nejakú traumu.

h2
21. nov 2022

Nemá bradu, alebo fúzy? Aj s tým už som sa stretla, že sa toho deti báli. Ale môže to byť vlastne hocičo na jeho vzhľade.

januska12323
21. nov 2022

Jasne aj to, že pije môže byť dôvod taký človek má inú "arómu".

janka_266
21. nov 2022

Áno, môj sa bál, a ešte stále si nie je istý, či sa nebojí môjho brata 😃 predpokladáme preto, že má cez 2 m a okuliare 🤷‍♀️ale postupne si naňho zvyká, už sa spolu môžu sem-tam aj hrať 😃má 20 mesiacov a doteraz sa bál aj mixera, vysávača 😃 ono sa to upraví

autor
21. nov 2022

@janka_266 svagrovej syn sa bal tiež môjho muža lebo je vysoký a svalnatý a tiež ma hlas hrubší ale to bolo iba také chvíľkové keď sme pol hodinu s ním boli potom už by ho mohol aj strážiť 😀 ale teda tá malá ma úplne iný stres, ktorý má celú návštevu a už vyše 5x ho za poslednú dobu videla a stále sa bojí rovnako, neni tam ani náznak že by sa to zmiernilo, no tak zato som chcela vedieť ci to chce čas alebo čo vlastne mam robiť aby sa ho nebála, jaeste pôjdem s nou na návštevu raz k nim a keď sa bude stále takto báť pôjdem s nou domov nebudem ju stresovať, aj tak si za to môže sám, koli nemu sa rok nechodilo k nim a ani ho nenapadlo za malú prísť tak smola 🙂

janka_266
21. nov 2022

Tak u nás to tiež trvalo dlho, a to sme tam skoro každý víkend 😃