Ahojte potrebujem poradiť. Mam 19 mesačne dievčatko, ktoré nereaguje na meno, taktiež keď jej niečo poviem tak nerozumie tomu, keď chcem aby opakovalo po mne slova tak tiež nič, tak isto to je aj s pokynmi napríklad dones hračku, ukáž mi hračku tak nerozumie. Dokáže povedať: mama, oco, cica, mňau, a slovo kakať a auto povedala asi 3krat ale viac krát už nie
Dokáže urobiť: sa hrať sama cca 5-20min, postaviť vežicku s kociek, čítať knihu kde sú obrázky, ísť po schodoch, jesť sama a podobné. Jediné čo ma trápi je to, že mi vôbec nerozumie keď od nej niečo chcem.
U neurológa a fyzioterapeuta je všetko v poriadku.
@54tinka54 nevieme planujeme ísť na vyšetrenie, čaká sa na to dlho
@54tinka54 pediatricka nás poslala na ušné
Ano taky je postup. ORL, logoped, neurolog, psycholog, psychiater= mozna diadnoza, bud potvrdi alebo vyvrati- este je mala. Na vysetrenje sa caka aj rok. No vacsinou daju diagnozu az po 3 roku.
Urcite je prvy krok usne, pred tym nad tym moc nespekuluj.. skus si niekde priplatit a ist cim skor...
@vikibarborka Skus jej otestovat sluch. Ked bude zaujata hrou, tleskni vedla nej na lavej alebo pravej strane tak aby nevidela ze tlieskas. Normalna reakcia je ze dieta prerusi hru a otoci sa za hlukom. Ale podrobne testy nech vam urobia na usnom.
Aky ma ocny kontakt? Ako sa s tebou dorozumie? Ked nieco chce, ukaze na to alebo alebo ako? Nezije vo svojom svete? Mozes skusit aj centrum vcasnej intevencie aby si vylucila autizmus.
@andreatytler očný kontakt má v pohode , keď niečo chce tak si ide po to alebo place 😆ťahá sa za tým vo svojom svete žila doteraz pretože pozerala tv (rozprávky) ale vylúčili sme to nepustame jej to , už vidíme tam pokroky ale aj tak sa bojíme
Ja tiez myslim ze s uškami by mohlo niečo byť .
@vikibarborka Tak to nereagovanie na meno a to ze nerozumie pokynom je tiez sposobene TV. Hra sa hry kde je sama, kde nie je interakcia a ked nieco potrebuje zoberie si to alebo place... zase ziadna interakcia. Lebo ten TV je zabijak interakcie. Dobre ze ste to vylucili. Len sa jej treba vela trpezlivo venovat a pride to.
@vikibarborka dobry ako ste dopadli?
@vikibarborka a nemôže mať problem so sluchom?
Predpokladám že ste nedávno boli na poradni čo sa zvykne robiť v 15tom-18tom mesiaci.. pediatričke si toto všetko povedala? Čo ona na to?
Prípadne skús si pohľadať na internete a vyplniť dotazník M-chat, je určený pre rodičov detí, ktorí majú podozrenie na poruchy autistického spektra.