19-mesačná sa buď nechce obuť, alebo vyzúva topánky

24. aug 2024

Dobry den, asi nezvycajna tema, no pre nas velmi aktualna. Dcera ma 19 mesiacov, cele leto chodila po dvore bosa, to sme brali, kedze bolo horuco. No posledne obdobie sa prejavuje vzdor a topanky si mnohokrat nechce obut ani na von, bud dostane amok, alebo sa vyzuje. Ideme do chladnejsieho obdobia, tak sa obavam. Riesili ste to niekto?

januska12323
24. aug 2024

Keď sa vyzuje nepôjde von, rýchlo pochopí.

beata_k
24. aug 2024

Nechaj ju bosu, bude jej zima, obuje.

martinmmartin
24. aug 2024

no n druhej strane priroda a evolucia vymyslela ludske chodidlo na provoz v pusti aj pod polarnym kruhom. Staci to nechat tak ako tvoja mala a vytvori si na slape ochrannu zrohovatenu vrstvu ktora je ucinna aj na horucom uhli ak je dost hruba.

earlgrey
24. aug 2024

Prešli sme si tým, dokonca aj v lete...raz vyskúšala bosou nohou rozpálený chodník a ver mi, že hneď pýtala topánky...v zime to iste...hrubá bunda vôbec..tak vyšla von v mikine...do minúty mala na sebe bundu 😀

viestta
24. aug 2024

Kazde dieta ma obdobie, ked nejaky kus oblecenia neznasa. Ciapku, rukavice, topanky, sveter, bundu... Ked ju nechas vyjst bosu na nejaky povrch kde slapne na par kamienkov, rychlo zisti, ze topanky su v podstate fajn.

jaskolka
24. aug 2024

Nechaj ju ísť von bosu. Hneď príde na to, ze lepšie sa je obuť. U nás to bolo opačne, vonku bolo 30 stupňov a syn chcel ísť silou mocou von naobliekany ako cibuľa,zateplene nohavice, mikina, ešte aj vetrovku a čiapku si vzal. Ok, však uvidíš sam, ako ti bude,nechala som ho.
Vydržal to par minút a začal sa sám uprostred chodníka vyzliekať. Mal vtedy asi 2,5 roka.

autor
24. aug 2024

@jaskolka no praveze ona tak chodi kludne aj po dedine, na ihrisku, po dvore mame miesta s kamienkami, aj tam beha ako nic 😮‍💨 evidentne jej to velmi vyhovuje, no onedlho uz asi nebude 🙄😃