Dobrý deň, chcem sa poradiť. Dcérke sme kúpili ortopedické topánky Protetika dery fuxia a nechce nám v nich vôbec chodiť. Prejde pár metrov spustí plač a chce ísť na ruky. Skúšali sme viec topánok, tieto jej sadli lebo má štíhlu dlhú nožičku. Pred tým sme mali adidasi a nebol až taký problém. V starých topánkach nebehala tak ako doma...väčšinou len stala na mieste ale neplakala. Mysleli sme že sa jej v nich zle chodí tak sme kúpili kvalitnejšie :( Má niektorá taký istý problém a ako ste to vyriešili?
@mariaveronikag presne také som chcela kúpiť. skúšali sme ich ale mala ich veľmi široké. Aj viac modelov. Členok mala úplne voľný. Neviem či to tak má byť ale mne to prišlo až moc. Má veľmi štíhlu nohu (6cm) a dlhú (13.8cm) :( Máte značku ktorá nevyrába až také široké barefooty. My sme skúšali od protetiky
@petralor pozrela by som froddo
Dd step su za mna najlepsie
Dd step aj protetika sú skôr na normálne až širšie nôžky. Je kopec barefoot značiek na úzke nožičky - dá sa to vyfiltrovat priamo na stránke predajcu. Odkiaľ ste? V BA je výborný obchod, kde majú veľa značiek a pomôžu s výberom. Potom je ďalší takyto v Prešove.
froddo,filii a lurchi su urcite na taketo nozicky..ak mate dobre zmerane..skus pozriet napriklad bosacik,maju tam tusim aj navod na spravne meranie..a aj online poradenstvo..naozaj odporucam 🙂
@petralor "tieto jej sadli"....no...asi nesadli. Keby jej sadli tak by neplakala.
Ja som zástanca barefoot....moje deti milujú chodenie naboso (aj ja) a topánky tolerujeme len barefooty. Výnimočne (napríklad na motorku, pracovné, na stavbu....) pevne ochranné ale to je fakt výnimka.
Moje deti nosia prvé dva roky len capacky - a keď chodia na von tak najmakksie najtensie kožené aké existujú. Nech cítia ten povrch. A neboj zima nie je. Daj merino ponožky a je. Ja chodím celu zimu v celorockach s merino ponozkou.
@petralor Ak ma zdrave nohy, tak clenok vobec nemusi byt spevneny.
Zial tych 30 eur musis ozeliet. Ja som uz takto ozelela mozno aj iac ako 100 eur ked som musela kupovat topanky online koli tomu ze vsetko bolo zatvorene pocas Covidu. Dobre topanky sa nam vzdy podarilo kupit jedine tak z si ich vyskusa a stastne v nich beha po obchode.
Kukla som na tie topanky. Podla mna su prilis vysoko ku clenku a prilis tesne okolo clenka. V takych topanach je dost tazke si cupnut a to robia male deti neustle. Potrebujes nieco co ma velmi jemne a felxibilene partie okolo clenkov. Tiez velmi flexibilna podrazka je dolezita. Ohni topanky dohora v polke a musi sa dat ohnut takmer uplne. Hladaj nieco take ako je na obrazku. To su Stonz a lepsie prve topanky som este nevidela. Ale neviem ci sa daju zohnat na Slovensku.
My kupujeme topanky v Decathlone. Super ceny a super pohodlne a syn sa tam vzdy statsne vybeha. Vsetky tieto su odskusane deckom ktore je velmy vyberave co sa jedna oblecenia a obutia a vrelo odporucam.
8.49 - https://www.decathlon.sk/detska-obuv-160-i-move...
8.49 - https://www.decathlon.sk/detska-obuv-110-i-lear...
14.99 - https://www.decathlon.sk/detska-obuv-500-i-lear...
Barefoot nerovna sa siroka obuv. Len nemas prehlad v znackach. Mnohe su na uzke nohy. Na fb sa pridaj do skupiny šťastné nozky a velmi dobre ti poradia
BF je aj na úzku nohu, ale ide ešte aj o tvar nohy, ci rovnejsia alebo vejarik skor, tiez o vysku priehlavku a aka je pata...dieta ma ešte kúsok uzsiu nohu a sedí froddo extra flexible, filli, koel4kids, pepino ricosta, bundgaard. Väčšina znaciek ma rozne rady, aj taka protetika s ciarkovanou podrazkou je na uzsie nohy, ale zase nie moc úzku pätu..
https://www.google.com/amp/s/www.stastnenozky.s...
@enoula aj všetky ďalšie dievčatá dakujem za prehľad a rady!!!To je fakt umenie kúpiť správnu obuv :/ už sa teším keď bude rozprávať a mi povie ako sa v topánkach cíti. Určite dôkladne všetko prečítam a dúfam nájdem niečo vhodné
@evkamotka máte pravdu. Vôbec nemám. Len tie čo som skúšala tak mala úplne voľný členok ako keby jej v nich noha plávala a pani na predajni nám povedala že ona barefooty nemôže mať ...
@petralor Ale ved ona ti rozprava ako sa v topankach citi... to ze v nich place znamena: Tieto nechcem.🙂
Ver tomu ze ked najdete spravne topanky, bude si ich ona sama davat na nohu.
Inac poradim predstavovat nove veci najskor na medvedikovi alebo babike. Ked som chcela obut synovi nove topanky tak ani pocut, lebo on ma rad tie stare. Tak som nove topanky obula mackovi a pochvalila som medvedika ze ake ma krasne nove topanky a isla varit. O 5 minut kuknem co sa deje a syn sa snazi obut nove topanky.😀
@petralor ešte osobná skúsenosť - to, že teraz nájdeš značku, ktorá dieťaťu sadne neznamená, že pri tejto značke zostanes. Mladší syn mal cca do 2 rokov veľmi buclatu nôžku s vysokým Martin, takmer nič neobul a ked aj obul, tak nezapol cez nart. Postupne ako rástol sa mu noha zostihlovala a teraz má plutvicku (široké prsty, úzka päta) a vysoký nart.
nemám skúsenosť, ale barefoot by nepomohol? To ani netlačí, bola by ako "naboso".