Ahojte dievčatá mam 18 mesačnú dcérku a velmi mi nerozpráva takže ju stále učím dookola jej opakujem slová,čítam knihy.. A chcem sa opýtať či to robia aj vaše deti alebo či to majú tak aj vaše deti napríklad, naučím ju ako robí psík ona to vie ale potom ked jej to každý den neopakujem akoby to zabudla.Neopakujem jej to preto lebo ju učím zasa iné veci. Proste to čo ju naučím akoby časom zabudla, čas myslím napríklad 4 dni jej to nepoviem, ale hovorím jej iné veci.
Na rozpravanie ma cas. Jednoducho este nervova sustava nedozrela, nie je poprepajane to, co ma byt. Citajte si knihy, ale pre radost. Uc ju zvieratka,zvuky,zopakuj, ale nenut, nevie, nevie (mozno sa jej len nechce papagajovat🤭), citaj jej basnickovu knihu, kde je napr 10 basniciek, to dookola, uz bude vnimat rymovacky. Kupte si knihy - ukazovacky. Napriklad Rok v lese a podobne. Ona sa rozhovori casom. Este ma casu dost. Dolezitejsie je, ci rozumie, co jej hovoris a to uz sama vies vycitit. Vyhodit do kosa plienku, hopaj si, prines knihu, ukazovat konkretne zvieratka v knihe, tancovat na pesnicky a tak dalej. Rec pride.
🙂 Moja prvorodená dcéra bola ukecaná už ako mimčo,stále vydávala všelijaké zvuky a od roka pekne rozprávala. 2 dcéra mala 2,5r. keď začala rozprávať. A syn ten bol presne ako píšeš ty povedal par krát,no a potom nechcel -on bol od mala taký keď sa mu chce povedal a keď nie tak nie. Ktohovie čo si myslia tie deti o nás .-) Inak ešte syn ale keď bol v škôlke poznal všetky farby. A učiteľka keď ich sústavne "skúšala" začal na všetky hovoriť: to je rúžová. Potom mi dohovárala,že nepozná farby že to zabudol a on aký bol malý,tak sa natom zabával... Takže tvoje dieťatko je isto rozumné,no do rozumčeka si ukladá ďalšie informácie a neboj ono to prepukne a začne 🙂
nasa zacala rozpravat az ked ju zobrali do skolky tri mesiace pred tretimi narodeninami. zacinali sme tam s tym, ze ked chce ist na wc povie nieco v zneni Bee 😂 teraz sa jej drzka nezastavi. bola som s nou pre pokoj v rodine aj u logopedicky, ta s nou rozpravala, mala jej vsetko ukazovala, nakoniec logopedicka zahlasila, ze mala je sikovna ale skratka nie je o com, hlavne ked sme jej vychadzali v ustrety ze vsetko co ukazala dostala, lebo vela ukazovala, ci uz chcela jest alebo pit, alebo nejaku hracku podat z police.
tak ak je to ten isty pripad aj u Teba, tak si to uzivaj, kym nezacne, potom uz neskonci 😂
Dieťa by malo byť v poriadku. Väčšinou slov ani nezabudne, je iba lenivučká slová povedať, ale to je normálne pri 78% detí. Rozprávanie by malo prísť skôr či neskôr, ale ak dokáže reagovať na zvuk je to znamenie, že problémy so sluchom nemá🙂
podla mna dietatu nie je nic. niektore prostre nerozpravaju. trocha im to trva dlhsie no nemusi to byt ziadna vada. ono sa rozrapoce a potom budes s radostou spominat na tie chvlky ticha 🙂
Moj syn bol motoricky zdatny ale rozpravanie nic moc. Dokonca som sa pozastavovala nad tym, ze mensie deticky maju slusnu slovnu zasobu a on vazne nic. Sem tam slovko...rozumiet rozumel vsetko. A potom, okolo 2.5-3 roka spustil ale nie ze par slov, ale hned komplikovane suvetia... a teraz sa mu pusa nezastavi
Dievčatá ale ja sa bojím hlavne toho že mam pocit, že to čo ju naučím tak zabudne.. proste ked ju učím nové slová alebo zvuky tie staré akoby nevedela už.
Opravdu upřímně a vážně: nejvíc jí pomůžeš, když ji nebudeš nic učit. 1,5 roční dítě by mělo ukazovat, reagovat, napodobovat, ale fakt ne mluvit. Velmi bych se za malou přimlouvala, nech ji být a dej jí prostor pro přirozený vývoj. Jednou ti poděkuje. 🙂. Držím palce, abys to zvládla. To dáš. Je to batole, které potřebuje prostor, vlastní cestu a tvoji lásku. Nic víc, nic méně. 🙂