18 mesačné deti a spánok v detskej izbe

diiidi
28. nov 2020

Ahojte maminky. Kedy začali vaše deti spávať same cez noc vo svojej izbe? Môj synček má 18m a rozmýšľam, že začneme obednym spánkom a prejdeme po niekoľkých mesiacoch aj nočný spánok v detskej izbe. Čo si o tom myslite? Ako je to u vás?

nevludna
28. nov 2020

@diiidi budu dva tabory - jeden, co deti supne pomaly od narodenia do druhej izby a druhy, ktory si ich necha u seba, az dokym to dieta same nebude chciet.
Ja som za ten druhy - male dieta, same vo velkej izbe...no neviem. Preco rodicia mozu byt spolu ale male dieta uz odstrcia do druhej izby?

liliana363
28. nov 2020

@diiidi moja dcera spavala od zaciatku vo svojej izbe v postielke, a ja vedla nej na posteli. Chcela som, ako bude rast, aby si zvykla na veci v izbe, na tmu, sero, ked mala cez obed zatiahnute zavesy. A celkovo sme sa hravali prevazne v jej izbe. Ked bola uz dost vacsia, tak som ju vzdy uspala ci cez obed, alebo vecer a sla som do spalne, co je hned vedla, oboje dvere otvorene. Ale ona dobre spavala, potom uz zacala, ze chce sama aj zaspavat.

simona92101
28. nov 2020

@diiidi dcera spavala cca do 1roka u nas v izbe v detskej postielke.potom sa jej velmi zhorsil spanok,rada sa v spanku gula v posteli,a v postielke sa stale budila.najprv sme skusili cez obedny spanok v jej detskej izbicke dat spat,a cca v 16m uz aj vecer.spi v cestovnej ohradke,je siroka a velka cize ma miesto sa valat aj s plysakmi.vecer vypije pri mne mlieko,pomojkam,polozim do postele,chvilu sa mojka s hrackami a za cca 15 min.spi.mam v izbe kameru,ak cosi tak ju vidim a pridem. Ked ideme spat s muzom,otvorim jej dvere na izbe,aby sme ju v noci poculi.spi celu noc,mlieko uz nepyta. Spanok sa jej zlepsil o 100%,nebudime sa navzajom(muz chrape,prehadzuje sa).k vianociam dostane uz peknu postel do izbicky so zabranou.

aniele
28. nov 2020

@nevludna Prečo "odstrčia"? Najstaršia šla v šiestich mesiacoch. Prečo? Kým bola s nami, tak síce večer pekne zaspala, ale... išli sme si o dve hodinky ľahnúť my, prebrala sa. Ráno muž vstával o piatej do práce, zase ju vyrušil. Ona sa v noci pomrvila v postieľke, hneď som bola hore a ak som sa pohla, hneď bola hore aj ona. A robiť mŕtvolku bez pohybu čo len 5 minút, po chvíli som mala dosť. Odkedy bola v detskej, spala podstatne lepšie. Dvere boli v noci otvorené, ak sa naozaj zobudila, nebol problém k nej vstať.

elizabet173
28. nov 2020

@diiidi
@nevludna tiež myslím, že budú minimálne dva tábory, ale predovšetkým preto, lebo deti sú rozdielne a tým by som sa riadila. Sú deti, ktoré už ako pár mesačné spia oveľa lepšie vo vedľajšej izbe, nie sú ničím rušené, keď spia v spálni, sú hore každú hodinu, v inej izbe raz a sú deti, ktoré sú najspokojnejšie, keď spia blízko matky, ideálne s ňou v posteli. Tu je myslím ťažko radiť, riadila by som sa dieťaťom, jeho potrebami.

nevludna
28. nov 2020

@aniele vsak ked vam to vyhovuje ok. Ale vacsinou len rodicia bojuju s tym dietatom a furt tu citam, ako ho naucit, aby spal sam a neplakal a pod. Proste boje.

simona92101
28. nov 2020

@nevludna nie u kazdeho to tak je.my sme skusaali vsetky varianty,a ziadna sa neosvedcila.u nas v posteli spanok nehrozil,nikto sa nevyspal.ked sme uspavali na rukach tak to dlho trvalo,krize aj ruky boleli,akonahle som polozila taak bola hore.neskor ju bavilo spat cez den v kociku,tak som sa nakocarovala denne aj 10 km.potom uz v kociku ani za svet.skusili sme postielku-nikdy som nenechavala vyplakat.bud som bola pri nej alebo mi zaspala ihned ked dopila mlieko🤷‍♀️ tym,ze uz nam potom akoby sama naznacila,ze postielka je mala a budila sa stale v noci aj na hlasnejsie dychanie ci vrznutie postele sme skusili aby spala sama vo vedlajsej izbe a prespala pekne celu noc.ziadne plakanie,nutenie.teraz uz sama ide do izbicky ked sa ide spinkat,zoberie si svoj vankusik,mojkacika,povie HAJI a cupita do izby.dieta spokojne aj rodicia.mame v jej izbicke aj gauc,ak by bolo treba mozem si k nej lahnut.

ivangeline
28. nov 2020

@diiidi áno, tak to chceme aj my. Už spí vo vlastnej izbe cca od tých 18m. Na obed som pri ňom, pokým sa neupokojí a nezačne zatvárať oči ale v noci sa 2x budí...takže manžel je zatiaľ v noci s ním. Má 22m. Myslím, že keď už bude mať 2 roky, tak začne spať sám. Zatiaľ ho do ničoho nútiť nejdeme. Sú noci,kedy sa zobudí raz a sú noci, kedy 4x.. viac sa nebudí...

ivangeline
28. nov 2020

@nevludna my hľadáme stretnú cestu..

ivangeline
28. nov 2020

Máme posteľ vedľa postele ..je to také 3 poschodové xD
@diiidi

diiidi
autor
28. nov 2020

Syn na v noci veľmi zlý spánok, myslím že sa vidíme navzájom. V postieľke nechce byt, pretože je mu už mala, rád sa prehadzuje a tam nemá priestor a budí sa stale. Muž dosť chrápe 🙈 aj ja sa v noci na to zvyknem budiť. Siliť to nebudem ale ten obedny spánok v detskej izbe zavediem. Nech si trosku zvykne. Tak nám držte palce 😊

diiidi
autor
28. nov 2020

@aniele Ďakujem 🙏🏼 Ten istý problém je aj u nás. Tak nám prosím držte prsty 🙂

hailey1
28. nov 2020

@nevludna preto, aby netrpel vztah a nevymizla z neho uplne intimita... dietatom sa nekonci zivot vo vztahu...

nevludna
28. nov 2020

@hailey1 a sexovat sa da aj inde ako len v posteli ;)

hailey1
28. nov 2020

@nevludna nenarazala som len na sex, ale vseobecne na priestor rodicov a dietata... dieta potrebuje svoj priestor a rodicia tiez. Nas spava od narodenia sam v izbe s pestunkou (kamera). Neviem si predstavit budit ho budikom muza, ked vstava do prace. Ak je horsia noc, tak spim pri nom na posteli, ale urcite by som ho netahala do spalne. Trosku si to prehnala s tym “odstrkovanim”.

nevludna
28. nov 2020

@hailey1 jasne, ze kazdy potrebuje svoj priestor, len si myslim, ze niekedy to chcu rodicia priskoro ;)

elizabet173
28. nov 2020

@hailey1 čiastočne súhlasím a to v tom, že narodením dieťaťa by sa zo vzťahu nemala vytratiť intimita. Na druhej strane si ja osobne nedokážem predstaviť dať novorodenca do inej izby. Nie že by to nezvládlo dieťa, ale nezvládla by som to ja 😔. Chcela som moje bábätko vidieť hneď ako otvorím oči, cítiť jeho vôňu a budík ho nebudil. Na druhej strane ja svoj priestor potrebujem, s dieťaťom v posteli som nespala, takže od narodenia spával vo svojej postieľke, ale tak, že som ho dočiahla rukou ležiac na posteli. Ale rešpektujem, že to má niekto ináč, že je pre mamičku pohodlnejšie, keď dieťa spí s ňou a pricucne sa kedy potrebuje, ako vstávať k nemu alebo ešte chodiť do inej izby päť krát za noc. Tiež chápem, ako som písala vyššie, že dieťa spí lepšie vo svojej izbe, v spálni ho zobudí každý šuchot paplóna. Je to individuálne, preto ani univerzálna rada neexistuje.

diiidi
autor
28. nov 2020

@nevludna 😂😂😂 odpadnem

misik14
28. nov 2020

My sme ho dali v 9mesiacoch spavat sameho. Nie ze by sme sa ho chceli zbavit, ako tu niektore pisu... ale ma taky krehky spanok, ze sme ho vzdy nechtiac zobudili, ked sme sli spat do spalne k nemu.

hailey1
28. nov 2020

@elizabet173 mne sa len nepaci, ked to ine mamy povazuju za odstrkovanie dietata... moj muz je 12 hodin v praci, ked pride domov, venuje sa malemu, ulozime ho spat a venujeme sa sebe, hocikedy sa 3-4 hodiny rozpravame a maleho to vyslovene rusilo, pretoze sa neustale mrvil, odmalicka to tak mal... svokra zo mna tiez robila krkavciu matku, lebo ho davam do druhej izby... fantasticky sme mu ju zariadili, aby mal 100% komfort, ale nevedela som si predstavit ho mat v spalni, a potom ho traumatizovat tym, ze ho dam do inej izby - raz musi ist

elizita
28. nov 2020

Starsia tiez sla cca v 18m... a to kvoli tomu, ze ked sme isli spat, hrooozne potichu, tak ju to vzdy zobudilo. Dali sme ju do izby samu a budila sa 1.x ovela neskor. Casom si zvykla tak, ze ked sa zobudila, tak sla rovno za nami do postele, takze som uz ani vstavat nemusela k nej.

elizabet173
28. nov 2020

@hailey1 ja to beriem tak, že je každá matka nadstavená ináč, pri novorodencovi to za odstrčenie považujem aj ja. Dieťa, ktoré bolo pred týždňom v tele matky, dať do inej izby je pre mňa neprijateľné. A na nejaké intímnosti s manželom aj tak pár týždňov po pôrode môže žena väčšinou zabudnúť. Muža vystrčiť zo spálne do detskej izby považujeme za odstrkovanie, novorodenca nie? Novorodenec má na háku, ako je izba zariadená, neviem, prečo by dieťa malo mať traumu z presťahovania do detskej izby. Ak to rodičia nerobia systémom, máš dva roky, od zajtra spíš vo svojej izbe. Inak ja som zrovna mala dva roky, keď som sa (podľa slov svojej matky) sama zbalila - paplón, pyžamo, medveďa a oznámila, že idem spať do izbičky. Nemala som staršieho súrodenca, bola som tam sama. Opakujem, je to silne individuálne.