18 mesačná dcéra odmieta spávať cez deň

anazetka
18. apr 2012

Ahojte mamicky, moja 18 mesacna dcera z jedneho dna na druhy zacala bojovat s dennym spankom a nechce spat aj ked je priserne unavena...Doteraz spavala aj rano chvilu a poobede aj 2 hodinky. V noci spi v kuse 10-11 hodin od 7.30 do rana do 6tej asi...Teraz z nicoho nic na nu pride unava okolo pol desiatej, strasne ziva a lame ju a ked ju dam do kocika a ideme na prechadzku hysterici ako blazon a chce z neho vyskocit. Ked teda preskocim ranne spanie na obed sa zopakuje detto, chudatko uz ledva vidi na oci a ani v kociku ani v postielke nic- vresti ako pavian... predtym kocik mala strasne rada a so spankom nebol taky problem.. nakoniec o piatej uz ej taka KO ze zaspi na posteli a potom nejde spat vecer kedy ma .... uz som z toho na nervy lebo nemam ani ja ziaden oddych, rezim je uplne naburany a ja si neviem nic naplanovat... je to len faza a ako dlho to bude trvat? Mam ju nechat vyplakat alebo co to? Dakujem za rady...

karmelka77
18. apr 2012

Vyplakat nie, ale musis najst asi novy sposob spania, nie v kociku ale doma napr. a hlavne hodinu...skus si s nou lahnut a rozpravat jej alebo citat rozpravky, ked aj nebude spat aspon si oddychne...a musis sa pripravit na to ze mozno ti uz naozaj nebude chciet spat cez obed...zaujimave je ze ti spavala doteraz aj rano aj poobede, lebo v tomto veku deti vacsinou spia uz iba 1 x denne, chcelo to mozno rano nedat, ist radsej von a potom by isla snad na obed...my ked sme presli na jeden spanok tak boli pokusy zalomit okolo 9-10 tej ale nedovolila som to radsej som ho dala spat o 11 tej ako uz na obedny spanok...a potom mi spal 3 hodinky🙂)) skusaj nic ine ti neostava, vsetky moznosti ale tym placom v tomto veku uz nic nevyriesis...

luciferkax
18. apr 2012

ja by som ju skúsila dať do kočíka lahnúť trocha skôr, ako na nu príde tá "strašná" únava... Teda, ťažšie too dhadneš, ale súdim podla môjho synčeka, že ked ho dám spinkať po troch hodinách, odkedy vstane, tak mi zaspí omnoho pokojnejšie aj skôr, ako ked ide po štyroch hodinách... vyplakať určite nie, boli by ste nervozne obe.v ela šťastia

majka1981
18. apr 2012

@anazetka je to urcite prechodne obdobie. najlepsie by bolo ju naucit spat doma, v posteli: pozerajte knizky, tulte sa ku sebe, takto si navykne.
moj syn je zvyknuty aj na satku, takze ked protestuje a nechce spat cez obed, tak ho supnem do satky a tam spi do 10 minut, ked je to jeho cas. ja zacnem zehlit alebo riadit a on zaspi, ked tuho spi, tak ho vyberiem zo satky a polozim do postele 🙂 . Takato pomoc je na nezaplatenie.

kaja73
18. apr 2012

moj napr nevie spat ani v kociku ani vedla mna-proste tak nezaspi-musi mat svoj ritual-cajik,potom rovno do postielky,trochu mu skrabkam chrbatik ,dame si pusinku a odchadzam.
V postielke ma plysaky,handricky aj babiku a s tymi sa nasledne rozprava -niekedy 5 minut,niekedy 20,vecer aj vyse 30 minut-dokonca im aj spieva.
Nezaspava v leze,ale posedacky,pohojdava sa -ma cestovnu postielku-ta mu peruje za chrbtom a ked zaspi,tak sa zvali na zaplavu hraciek.
Ak by som tam zostala dlhsie,tak sa rozblbne a chce vstat.
Teda nam pomaha ritual-vzdy rovnaky a nasledne moj rychly odchod.
Zo zaciatku ma volal, ja som prisla pohladkala a odisla.
Plakat som ho nenechala nikdy.
A vzdy ho ukladam este pred tym ako na nom vidno unavu-vtedy zaspi ozaj rychlo,ak je pretazeny-par krat sa to stale,ze som to prepiskla-,tak mal problem zaspat,alebo zaspal od unavy este pri piti caju, ale potom do max 40 minut reval ako pavian.

awalancha3
7. máj 2012

chapem zakladatelu, jednak je nervozna, ze dieta je unavene a nespi a jednak, ze nema svojich par hodin cez den casu sama pre seba......
moja malička ma tiez 18 mesiacov a doteraz to bolo uplne pravidelne- spat chodila o 20.00, budila sa o 08.00, potom isla spat o 10.30 do 12.00 a potom o 15.30 do 17.00. teda super nocny spanok a este k tomu dva denne 1 a pol hod spanky. Ale badam uz asi tyzden, ze sa jej uz doobeda nechce spat. Sice sa tvari, ze chce hajat, ale v postielke vykrikuje a vyskakuje. Tak uz niekolko dni ju davam spat az o 13.00, ako sa naobeduje, potom spi tak 2 mozno 2 a pol hodiny... a potom az vere o tej 20.00 ide hajat.
Lepsie mi bolo ked mala dva spanky, ale chapem a rozumiem, ze uz je velka na to aby spala cez den 2x a preorientovava sa na jeden spanok......Musim sa preorientovat s nou... 🙂

katrinka8
7. máj 2012

No, aj ja si myslim, ze najdolezitejsie je asi najst tu spravnu hodinu, kedy bude schopna zaspat 😉 Vacsina deti spava prave okolo obeda, mozno aj dcerka by vtedy lahsie zaspala. Nam sa 2 spanky menili na jeden cca tak, ze sme sli doobedu vonku, tam sa vybehala (zacali sme chodievat bez kocika), potom sa doma najedla a sla spat. A zacala spavat cez 2 hodiny a navyse dokonca zacala aj lepsie jedavat 😉 Vela trpezlivosti, urcite to zvladnete, ocividne dcerka spanok potrebuje, len najst tu vhodnu hodinu 🙂

daniella_vivien
7. máj 2012

taky problem sme mali aj my, tiez ma rok a pol a nechcela spavat....myslim ze sa jej to napravy, ta moja dnes konecne po tyzdni si zmyslela ze chce spat aj poobede...stale skusaj aspon nech si v tej postielke polezi a o par dni by ju to malo prejst

digysa
8. máj 2012

Ja som moju posadila do auta, do sedacky, zapla a vozila po okoli.....ano, az taka zufala som bola...lebo moja dcera odmietala spat a vsetky metody zlyhali.... 😒
Priviazat na postel som ju nemohla - to by bolo tyranie 😅 ale priviazat do autosedacky je legalne 😀 Ta tam sedela, cusala, pozerala na domy a za 10 min zaspala....

zdraviezprirody
8. máj 2012

Môj syn mal rok a už vôbec nechcel spať cez deň. Ja som bola tehotná s dcérkou. Bola som veľmi unavená, z toho vynervovaná, žiadalo sa mi spať cez deň ....a synček nič 😒
Potom mi lekár poradil, že mám zatiahnuť závesy, položiť syna do postieľky s hračkou. On potrebuje hlavne kľud, to mu stačí a ja si mám pospať.
A takto nám to fungovalo. Niekedy spal, niekedy nie ale boli nie v pohode 🙂

rebecca2006
8. máj 2012

@anazetka keď ťa čítam, mm pocit, že sa vám mení rytmus z dvoch denných spánkov na jeden. Ono sa to uraví, najdôležitejšie asi bude vychytiť hodinu spania.Ona je už chúďa okolo obeda taká unavená, že nedokáže zaspať. Spánok cez deň asi potrebuje, ke´d píšee, že je unavená.... Ak dosť malá je ešte, aby vôbec nespala. Dopoludnia ju nedávaj spať, choďte von, na ihrisko, na prechádzku, nech má pohyb, ak nechce bzť v kočíku, tak ju tam nedávaj a nechaj ju peškovať- aspoň pár dní, nech sa jej urobí jasno v tom, kde má spinkať. Ja by som u tak veľkého dieťatka už chodila von len na hranie a prechádzky, spanie von by som už yrušila, ona má ta, strašne veľa podnetov, chce objavovať svet, tak nebude predsa spať, keď je vonku tak zaujímavo.. A jasné, že potom vrieska a bojuje s tým. A skús ju potom zmenežvať tak, aby ste najneskôr o 12 ležali posteli, napapané, prípadne jej daj mliečko. Neviem, či ti doteraz bola ocotná spať v posteli- ak nie, tak ju to budeš musieť postupne naučiť- mne prechodne pomohlo to, že som dala kočík do izby, chvíľu sme zaspávali tak, a potom sme prešli na postielku- ale nebolo to hneď, pár dní to trvalo. Ak by nešiel ani obedňajší spánok, skús sa pohrať s časom ukladania- možno miesto o 12 budeš musieť ukldať o 11- nech ti nie je príliš unavená. Skús si ľahnúť s ňou a pospite si obe....Nechaj tomu pár dní čas, kým si utrasiete režim, a hlavne, všímaj si ju, kedy je unavená.. Ono sa to podľa mňa poddá...

bubu98765432
5. feb 2013

Moja dcera spí v školke normalne, ale ked je doma bojujeme z velkym plačom, ležím s nou kym nezaspí alebo zaspím aj ja 🙂... tak sa vyplače a zaspí aj tak.... vzdá to, zvykla si už že pri mne može plakať kolko chce ja sa s nou enrozprávam ekd plače tak sa otočí na druhu stranu a spí

lubjatqo
23. feb 2013

Ahojte, môj malý má 13 mesiacov a taktiež problémy so spánkom. Večer ide spať o 20:00, ráno vstáva od 5:30 do 6:15 maximálne (každý deň v iný čas vstane). Spať ide najskôr o 12:00, pospí si 30 minút, občas hodinku. Celkovo je nevyspatý, unavený, mrzutý a podráždený. Všetci hovoria, že je to kvôli zúbkom. Nočný spánok je kľudný, spí v pohode, max. sa raz-dva krát zobudí za týždeň (napr. zlý sen, príp. si zasekne nožičku a pod.). Denný spánok je nekľudný, prehadzuje sa, mrnká ale oči má zavreté. Vždy spím s ním. Keď ho dám do postieľky, tak nasleduje neskutočný plač aj keď ležím napr. v posteli. Som už zúfala nakoľko 2 týždne ako sme prechádzali na jeden denný spánok mi spával 2-2,5 hodiny úplne v pohode, bez prebudenia. A zrazu toto 😒
Viete mi poradiť čo robiť? Osobne si nemyslím, že to bude zúbkami, keď večer zaspáva sám v postieľke a prespí celú noc.
Ďakujem