17m a nechodí

veronika12345678
3. sep 2018

Ahoj zeny som zufala ,moja 17m dcera este nechodi ,2tyzdne do zadu sa konecne pustila a robila prve kroky,drzalo ju to 4dni ,a teraz zas nic stale chodi len po kolenach ,alebo chodi okolo nabytku ,pekne mi vedela prejst aj za ruky,ale teraz aj to odmieta a furt po kolenach,sme vonku a tam pekne cupitaju rocne deticky a ona po kolenach ide po trave po pieskovisku no vsade ,uz ani neviem ako ju mam motivovat aby chodila

lubik87
3. sep 2018

@veronika12345678 čo na to doktorka ? Určite si skúšala volať k sebe na hračky ..tu sa ťažko radí ...asi si len nieje istá ..bojí sa že spadne a bude ju to bolieť .. možno... určite daj debatu s doktorkou možno pozná nejaké finty..ešte ma napadlo kúpiť malej kočík s bábikou nech kočíkuje ..bude mať oporu ale rozchodi sa 🙂

evita0483
3. sep 2018

Asi len potrebuje nabrať odvahu 😉 Simonka začala v 16m a jej dvojča Paľko až v 19m. Mne poradila pri Palkovi rehabilitačná sestra , aby sme s ním nechodili za ruky. Že von nech sa drží kočíka a tak mu máme ukázať, že sa nemusí báť. A behom 2 týždňov aj začal 😊

veronika12345678
autor
3. sep 2018

@lubik87 dakujem to je dobry napat ,doktorka nas poslala na rehabky ale ja viem ze problem neni taky aby sla na rehabky ,lebo ked zacala chodit tak pekne doslapovala na nozicky ,ja mam skor pocit ze jej to vyhovuje po kolenach nechodi po 4roch ale len po kolenach a ma aj 5m sestru a vzdy sa jej to lubi ked ju kocikujem mozwm este to vyskusat ,zajtra idem k dr na poradnu z mladsiu tak sa poradim

veronika12345678
autor
3. sep 2018

@evita0483 onna mi vsetko aj prelieza vie aj vyjst na gauc aj dole z neho vonku mi stlpy prelieza ,tak sme sa tesili ked sa uz zacala pustat sama presla aj 4metre a teraz ju akoby utalo

lianka123
3. sep 2018

@veronika12345678 ahoj. Kamoskin zacal az v 20tich mesiacoch. Je to uplne ok dieta. Moj zacal naopak v 9mesiacoch ale on je hyperaktiv dieta. On sa rozchodi a potom budes s laskou spominat na cas ked si ho nemusela nahanat.

radu_lienka
3. sep 2018

podla mojej mamy, som sa v roku a pol postavila a zacala chodit normalne, ziadne testovanie, mozno jej treba cas, tak isto s rozprávaním , ze som nemala decku rec a potom som hned zacala normalne rozprávať, nebilo o cem 😄 a mama toez nestastna z toho...

magdalenkad
3. sep 2018

@veronika12345678 pokiaľ sa už sama pustila, tak by som sa neobavala ničoho 😉 potrebuje už len nazbierať odvahu..neboj, príde to cupi-dupi..a potom sa už nezastaví 😀

ankare
3. sep 2018

Moj zacal chodit v 18m. Drzte sa!

nasasa_1
4. sep 2018

@veronika12345678 Nieje kazde dieta take iste. Ked jedno dieta chodi, druhe v tom istom veku nemusi. Sestrina mala zacala chodit ked mala 18 mesiacov a zasa brachov syn chodil ked mal 11 mesiacov. Nemaj strach, ona sa istotne co chvila poriadne rozchodi 🙂

veronika12345678
autor
4. sep 2018

@lianka123 ja uz ju nahanam teraz lebo uz sprintuje nie po stiroch ale len po kolenach 😂😂

veronika12345678
autor
4. sep 2018

Dakujem vam zeny ale pre istotu som sa objednala na rehabky na doporucene dr tak uvidim co mi povie az som kludnejsia 😊😊😊

dai
4. sep 2018

@veronika12345678 ahoj.. skus rehabilitacie a urcite nevod za ruky - to je prve co mi zakazali pri mojom hypotonickom synovi - musi sa osmelit sama - a neboj, urcite osmeli😉

lienka875
4. sep 2018

Ahoj, moja začala chodiť pár dní pred dovŕšením 18 mesiacov, jedného dňa sa pustila nábytku a šla,bez pádov,úplne istá,krásne hneď chodila,o dva dni už behala,skákala. Tiež som bola nešťastná a tie blbé otázky okolia má ubijali. Proste niektoré deti potrebujú len čas a istotu. Takže sa neboj,zvládne to 😉

dasenka352014
4. sep 2018

@veronika12345678 syn zacal chodit az keď mal 16 a pol mesiaca. Pokial viem tak najnovšia norma je do 18 mesiacov...este vydrz

katkov
4. sep 2018

Urcite sa cochvila osmeli a bude chodit krasne a s istotou. Moja zacala 14m, vobec nechcela chodit za ruky a ked sa rozhodla sama, bola to uz ista chodza. Dokonca nikdy pri padoch ani neplakala, pekne sa postavila a sla dalej. V mojom okoli vsetky deticky, ktore zacali chodit "neskor", ked uz zacali, boli suverenne a bezkali ostoset. Drzim palce😉

veronika12345678
autor
4. sep 2018

@lienka875mna ani nezaujimaju tie blbe reci ostatnych ludi len ja som z toho smutna hlavne ked uz sa pustala a chodila sama tala nadej ze uz konecne a teraz zas nic tak dufam ,asi pockam teda este ten mesiac a ked nie tak na rehabky ,a dakujem za radu ze ju nemam tahat za ruky 😊uz nebudem

lianka123
4. sep 2018

@veronika12345678 pockaj ked zacne behat 🙂 moj uz aj odrazadlo riesi. poviem ti, som na nervy vzdy ked sme na ceste, lebo pud sebazachovy ziadny. a objavil caro schovavania sa. cize sa mi ujde a schovava sa za regalmi, autami n parkoviskach. ruky mam vytahane, lebo v kociku byt nechce vobec. bude mat 2 roky a s laskou spominam na krataky cas, ze kde som ho polozila, tam aj nasla 🙂

codal
4. sep 2018

@veronika12345678 dcera se poprvé pustila, celý den to zkoušela, dělala první krůčky a druhý den nic.Trvalo to snad měsíc než znovu našla odvahu pustila se definitivně. Je vidět, že to umí, jen teď potřebuje čas najít znova odvahu.Nebla bych se, za měsíc bude běhat sama...

ada309
4. sep 2018

ahoj,my sme to mali podobne ..
v 14m prvr krocky samostatne .. tešili sme sa,že sa konečne začína púšťať chodiť,ale potom akoby utalo .. vonku aj doma len po štyroch .. za ruku keď sme ju vodili išla pekne,stačilo jej len jeden palec podať,mala tak istotu .. ale potom som sa zaťala a tú ruku som jej nedávala (bola to záťaž na kríže),vedela som,že to má len psychologickú barličku,že to zvládne aj sama ... čuduj sa ,ale do troch dní behala sama a teraz mi ruku nedá ani len cez cestu keď treba ísť (to mám za trest 😎😏) ..
inak dodám,že sa rozchodila až v 16m napriek tomu,že prvé kroky boli v 14m

evita0483
4. sep 2018

Aj mne lozili kade tade 😂 Simonka však normálne chodila a Paľko po kolenách všade 🙈 aj po chodníku, aj keby si kolená osuchal ho to neprinutilo kráčať. Ale mne tak staršia sa na pár dní pustila chodiť , to mala 12mesiacov a potom stop a až v 14,5 mesiaci začala

saxana000
4. sep 2018

@radu_lienka toto ma aj moja mala buduci tyzden dva roky a este nepovedala ani ham.tiez cakam ze zacne cele vety 😀😀😀 ale tych reci okolo toho co sa napocuvam a diagnoz 🙉🙉🙉

radu_lienka
4. sep 2018

@saxana000 ale prosím ta, diagnozy, uz dramatizuju vsetci, hej a tie deti co maju 3roky a hovoria ta potim poslu do... skoda reci. neni o com sa bavit tak naco bude kecat 😄

tamaraaa
4. sep 2018

Je to v poriadku. Len je uz.velmi inteligentna a vie.ze moze spadnut a rychlejsia je na kolenach☺. Moja zdrava dcera to iste. Prve kroky v 17 m a motivacia bola.ze som ju natacala na video v telefone ako vie chodit a ona si to potom pozerala a, tesila sa a velmi rychlo sa rozchodila.....bola aj sledovana neurologickou a netrebalo cvicit ani nic, len povedala ze je mudra a vela o tom rozmysla...vraj dievcatka su take....cim neskor zacne tym viac o tom rozmysla😉

kythos21
14. nov 2022

@veronika12345678 kedy sa vám pustil sám chodiť?

veronika12345678
autor
8. dec 2022

@kythos21 mala sa mi pustila v 18m a to rovno utekala dnes ma 5rokov a velmi sikovna

juliet86
8. dec 2022

@veronika12345678 mna zaujima ako sa vyvijala. plazenie atvornozkovanie kedy a ake. poznala,som chlapceka v jej veku co chodil po kolenach. je to nespravny pohybovy vzorec