ahojte, potrebujem poradit. dcerka ma 17 mesiacov. prestala som ju kojit pred vyse tyzdnom, pretoze noci boli strasne a pouzivala ma ako cumel, tym padom ani jedna z nas sa nevyspala, hladna nebola. (odpustite si poznamky, ze kojit treba, kym dorta chce). zaspavali sme pri alebo po kojeni odmalicka, takze na to bola zvyknuta. teraz ked ma ist spat, vyhyba sa mi, nechce ist do izby. ked ju zoberiem, tak place a kym zaspi, tak 20 minut poplace (nie vkuse). nie je to az tak strasne, ale ide mi o to, ako v nej zlomit, ze ideme spat, nie je na tom nic zle ani neprijemne a nemusi bojovat so mnou... poobede to riesim kocikom, kde bez problemov zaspi, ale s vecerom si neviem dat rady a chcem to cim skor zlomit, aby to nemalo nejake nasledky. ak mate skusenost, prosim poradte, dakujem
@fazulka11 ja som obe svoje deti odstavila tak, ze som dodrzala vecerny ritual, len prsnik som nahradila flasou - u syna mlieko, u dcery sipkovy caj - mlieko nechce.. /obaja predtym zaspavali na prse/ ani jeden problem nemal, len dcera bola dlhsie uplakana, chvilu cestovala po posteli..
ale uz je to takmer 10dni a uspavanie ide uz krasne.. v noci, ak je nervozna, davam vodu - ukludni sa..
syn si ani nevsimol, ze ho uz nekojim - to som ale uz bola tehotna a mala som malo mlieka.. on bol zrejme rad, ze sa konecne napil.. 😅
inak ja osobne som dceru nechcela nechavat niekomu inemu - kedze je zvyknuta vylucne na mna pri uspavani, bala som sa, ze keby som sa s muzom vymenila, mohla by mat pocit, ze som ju opustila.. ako som vravela, par noci bolo narocnejsich, ale uz je to fajn..
@fazulka11 a trvá jej dlho kým večer zaspí? môj malý síce pekne ide, zamáva tatovi aj nášmu psovi aj im pošle pusu a v spálni takú akrobaciu dáva kým zaspí, že až. normálne sme po tme, nemá ani tendenciu odchádzať z postele, ale dobre že premety nerobí. zvyčajne zaspí do pol hodiny. už som sa s tým zmierila. dnes nezvyčajne zalomil po desiatich minútach, ale to mal v sebe fenistilové kvapky, lebo sa mu urobil na očku jačmeň, tak nech si to v noci nežmolí 😅 . prajem pevné nervy 😉
@jana_eyre ona je cela na nervy, ked jej ponuknem flasu... nikdy ju neccela a nechce ani teraz... neviem co jej mam uz ponuknut ☹ vsetko je zachovane ako vzdy, ale ona nechce ist spat... je to uz 12ty den/noc bez mlieka, ulozi sa sice skor ako prve dni, ale to pociatocne odmietanie ist do postele tam je...
@andrejta zvycajne do pol hodiby spi, stalo sa, ze.aj do 7 minut zaspala, ale len raz 😀 premety nerobi, ale hlada si polohu, cestuje po postielke, po mne..
@fazulka11 to cestovanie poznam 😀 to beriem ako sucast uspavania.. inak pri synovi, ak zacal pred spanim vymyslat, tak vzdy pomohlo trocha zmenit ritual.. akoby sa mu uz to stare uspavanie zunovalo..
v poslednom case mu muz zacal citat rozpravku a tak sa mu zas zaspava lepsie /on uz ale bude mat 3/
tak to ma od malicka - ritual funguje tak cca 4mesiace a potom si ziada zmenu..
tak skus nieco vymenit - zacnes s ritualom troska skor a namiesto smerovania do postele este napr. vymyslis kazdodennu hru s babikou - ktoru ulozite do perin, chvilu sa s nou pohrate a potom zavelis, ze uz idete spinkat.. mozno to pomoze 😉
@fazulka11 ja som to spravila tak,ze som zachovala cely ritual okrem.prsnika. Cize maly bol v naruci (mal len 11m.vtedy) spievala som mu a dala flasku s mlieckom(90-120ml).
Dcerku som odstavila od vecerneho dojcenia naoctovanymi prsnikmi (ona zas v noci spala,no zas cez den behala,tak som jej to zredukovala najskor cez den,potom to vecerne a o mesiac ranne). Tym,ze bola vacsia (21m.),tak som.lezala vedla nej,spievala a hladkala jej chrbatik ci hlavku. Cize tiez zachovany ritual len s vynechanim prsnika.