16 mesačný syn odmieta spať a vystrája pri uspávaní

lolita555
22. feb 2016

ahojte maminky, prosim vas o radu lebo uz naozaj neviem co mam robit. moj syn bol vzdy uspavany na fit lopte a rukach nikdy nebol problem zaspal do troch minut. teraz nam idu stolicky aj ocne zuby neviem ci to ma s tym nejaky suvis ale odmieta mi spat. vidim na nom ze je unaveny vsetko robime ako doteraz ale ide z koze vyskocit ked ho idem uspat place bije ma hryzie dudel zahaduje. to aj na obedny aj vecerny spanok. tak sme skusali vsetko aby uspaval tata ked na neho vykrikuje ale nechcel ho, skusala som sa robit ze spim ale behal po izbe aj dve hodiny a plakal alebo vyhadzuje veci z komody nakoniec ho vezmen nasilu a uspim na fit lopte nervaci neskutocne ale do minuty je ko. tak neviem ci to ma suvis s tými zubkamy alebo nieco robim zle ale uz naozaj nevladzem. 😢 😢 bojim sa aby som sa mu nejak nezpotivila alebo spanok ale sak co ho nedam spat.?? prosim poradte ktora mate podobne skusenosti. uz normalne uvazujem o vyplakany ale neviem si predstavit ako by som to zvladla aj on ked mu idu tie zubaky 😖 😖 dakujem za prispevky

timea7
22. feb 2016

@lolita555 no ak si dieťa do 16 mesiacov uspávala na fit lopte, alebo na rukách, tak problém bol. 😒 Riešiš to až teraz zrejme preto, lebo je dieťa už ťažké. Keď dieťaťu idú zuby, tak to jeho správanie samozrejme ovplyvní, ale nie tak, aby vyhadzovalo veci z komody a behalo po celom byte. Tvoj syn nevie, prečo by si mal ľahnúť do postieľky a tam zaspinkať, lebo na to nebol naučený. Ostáva jediné - pritvrdiť. kúp nejakého pekného plyšáka, mojkáčika, s ktorým bude v postieľke, večer ho do nej zanes, ľahni si na posteľ k nemu, rozprávaj mu, spievaj, ale z postieľky ho nevyberaj. Ak z nej vylezie, tak ho vezmeš, postískaš a znovu do nej vrátiš. Aj tridsať krát za sebou. Pochopí. To je celé. Dôsledne, s kľudom a s láskou. Ak vidíš na ňom, že je unavený, tak treba trvať na svojom, ak by s ti zdalo, že má ešte energie dosť, tak by som posunula čas ukladania. Ale ten bude asi v poriadku, keď píšeš, že na fitlopte zaspí do pár minút. Škoda, že si toto nezačala riešiť pred rokom, ale naučí sa aj teraz.

lolita555
autor
22. feb 2016

@timea7 dakujem velmi pekne za odpoved ale neriesim to kvoli vahe zatial mi to neva kvoli kg ale preto lebo sa uz nechce dat uspat bije ma a hryzie vela krat zaspal aj tak ze som sa robila ze spim a on zaspal ale teraz nie a nie. viem ze som spravila chybu jasne sak neviem o niciom nema mi kto poradit kazdopadne je to velmu zive a hyperaktivne dieta. skusim urcite tvoju radu dufam ze to pojde a vydrzime dakujem este raz velmi pekne

timea7
22. feb 2016

@lolita555 živé, neživé, tvoje dieťa potrebuje pravidelný režim a pevné hranice. Ak konzumuje sladkosti, obmedz ich na minimum, sladké nápoje vylúč úplne, aj sladený čaj. Neexistuje, aby ťa bil a hrýzol. Rázne, nie! Spinkať sa bude v postieľke, rozprávaj mu, že aj plyšák ide spinkať a ty budeš pri ňom a budeš ho hladkať. Môže sa postaviť aj sto krát, sto krát ho láskavo uložíš a neustúpiš. Držím palce.

lolita555
autor
22. feb 2016

@timea7 dakujem este raz mne spaval v postielke tak cca do 9 mesiaca jedneho dna neviem co sa stalo ako keby utal tak tam plakal a plakal neviem co sa stalo 😔 tak spi so mnou. rezim sme mali pravidelny doobeda vonku vzdy zaspal do minuty ked sme prisli vyzliekla som ho a odkvacol na pleci mi. vecer nikdy nebol problem az teraz ako vravim posledny mesiac. on normalne ja neviem ako by sa nevedel ulozit. ano sladke musime obmedzit a ten caj a vodu neviem vodu cistu mi vobec nechce skusala som mu davat vela krat. no dnes som ho uspavala v postielke tvarila som sa ze spim spievala hladkala vymyslal pol hodinu potom zacal plakat tak vzala na ruky aj desat krat ale vzdy ked som ho dala naspat tak som ho nemohla odtrhnut od seba.tak som si lahla do postele s nim a zaspal ale dlho som musela pri nom byt nemohla som sa ani pohnut od neho hned zacal plakat ako by ho drali

timea7
22. feb 2016

@lolita555 nevadí, že nechce čistú vodu, môžeš mu dať nesladený ovocný čaj, alebo postupne pomaličky znižovať množstvo cukru v čaji. Môžeš ho aj nalákať na vodu zo zaujímavého pohárika, alebo mu ponúkni slamku. Nevadí, keď zaspal pri tebe, večer je to ťažké, dieťa je už unavené, zajtra ho zase ulož do postieľky, aj keď sa zopakuje dnešný večer, nevadí. Stále je to lepšie, ako uspávanie na rukách, alebo fitlopte. Postupne si zvykne aj na uspávanie v postieľke, bude starší, bude viac rozumieť a ty budeš neoblomnejšia. Môžeš teraz využiť to, že zaspí pri tebe a povieš mu, že musí ticho pri tebe ležať, inak ide do postieľky.

moni244
22. feb 2016

@lolita555 dieta nie je hyperaktivne, to je diagnoza, co urcije lekar, ale nie v takomto veku, len nevie zaspavat, kedze si ho to nenaucila, treba mu urcit hranice, ktore evidentne nema, kedze si dovoli hryzt a bit ta.

mirkaaa80
22. feb 2016

@lolita555 ja mam doma 17 mesacneho a mne maly podobne stvara,ked mu idu zuby. Normalne ma zmenene spravanie, je nervozny, hneva sa...a trva min mesiac nez mu nieco vylezie, lebo jemu idu vzdy 2-3 naraz. A aj v noci horsie spi. Vydrz, bude lepsie. A neboj sa ze sa mu sprotivis. Ak vies ze mu teraz idu zuby, nerob zmeny, uspi ho este na tej fitlopte ale ked vam vylezu tie zuby, zacni s uspavanim v postielke, uz je velky na zaspavanie na rukach.

lolita555
autor
23. feb 2016

@timea7 presne takto mi bude stacit ak to bude fungovat dakujem super rada

lolita555
autor
23. feb 2016

@moni244 dakujem za nazor ono sa lahko povie nenaucila si ho zaspavat ale vies kazde dieta je ine ziadne tabuky nefunguju. co by som ho neucila spaval v postielke lihala som si s nim do postele ale nedalo sa, citali sme knihy proste vsetko flasa mlieka. ale mas pravdu nenaucila ale nie ze by som na to s...., snazila som sa

lolita555
autor
23. feb 2016

@mirkaaa80 ano aj nam to ide dlho a tazko je uplne iny

mimikas
23. feb 2016

@lolita555 podla mna je jeho spravanie aj trosku primerane veku. To co mu chyba je podla mna taka rutina, ked on bude vediet ze uz bude nasledovat spinkanie, nieco co bude nasledovat kazdy vecer uplne rovnako. Okupanie, flasa mliecka, rozpravka, hladkanie a spanie. Dobra vec je neaka hracka co si bude nosit kazdy den do postele. To ze je agresivny ekd ma ist spat moze byt aj tym, ze uz je privelmi unaveny, mozno ho treba skusit dat spat a kusok skor. Moj mal urcite zivotne obdobie ked sme ho museli drzat v posteli len aby si vobec lahol a nasledne zaspal. Tento vek je narocny, na jednej strane ked su deti unavene su agresivne, umrncane a na druhej ani za nic nechcu ist spat, lebo naokolo je kopec zaujimavych veci a co ak by im nahodou nieco uslo 🙂

lolita555
autor
23. feb 2016

@mimikas dakujem za prispevok jasne mali sme rovnake vecer vzdy kupel flasa a islo sa spat do 5 minut spal. jeho spravanie sa takto zmenilo posledne 2 týzdne. vzdy mi praveze ukazal ze je unavený raz sme isli o siedmej raz o osmej riadila som sa nim :D ale teraz vsetko zlyhalo. rezim bol ale teraz nefunguje jasne ze ho presvihujem spanok jeho myslim lebo sa stale tvari je nie je unaveny odmieta spat

timea7
23. feb 2016

@lolita555 on len jednoducho prichádza do veku, kedy skúša kam až sa dajú posúvať hranice. ty mu musíš dať jasne, aj keď láskavo najavo, odkiaľ pokiaľ. Držím palce.

lolita555
autor
23. feb 2016

@timea7 ja ani neviem ako sa mam podakovat funguje ta postielka teda klop klop dufam ze bude, dnes na obed som ho dala do postielky vypil caj a ja ze idem spinkata tak zacal plakat za mnou lahli sme si vedla seba ale zacal utekat. tak som ho vzdy dala naspat do postielky kde plakat zacal tak zas k sebe, a vravim mu tak pos si tu ku mne lazkat a spinkat alebo do postielky pojdes spinkat. tak lahol ani nemukol a ZASPAL sam este ma aj hladkal po tvari 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 dakujem

timea7
23. feb 2016

@lolita555 no detičky vedia, ako na nás 😉 😉 😉 , sú oveľa šikovnejšie, ako si myslíme. Myslím, že veľmi rýchlo pochopil čo a ako, aj keď pôvodným zámerom bolo uspávať ho v postieľke, je to určite oveľa lepšie, ak ti zaspí takto a nemusíš ho uspávať na rukách. Ak ti to takto vyhovuje, nechala by som to tak, on je rád, že cíti tvoju blízkosť, ty si rada, že zaspí rýchlo. O nejaký čas môžete prejsť do vyššieho levelu - kúpiť mu posteľ, dať do jeho izby, pekné pútavé návliečky a snažiť sa namotivovať ho, aby išiel spinkať do novej postele. Ak nie, tak zase príde na výber - postieľka, alebo nová posteľ. Aj tam by som ale počkala, kým zaspí, ale nedovolila by som mu vymýšľať. Nech sa darí.

lolita555
autor
2. mar 2016

@timea7 ahoj prepac ze ta otravujem ale skus mi poradit lebo sme krasne zaspavali ale traz zas zuby tak zas vymysla dieta moje ideme spat mu poveim zacen vymyslat dudel zahaduovat a viem ze je uz unaveny riadne tak ho dam do postielky tam place smeje sa ako kedy zas ho dam k sebe a vymysla takto to ide aj pol hodinu nakoniec tak sa rozplace dam ho k sebe a ko odpadne 😒 tak neviem ci mam to takto lebo sak to bolo super ked sme zaspavali bez problemov a teraz zas vymysla. dakujem pekny den

timea7
2. mar 2016

@lolita555 neotravuješ ma vôbec, nedaj sa vyviesť z rovnováhy tým, že v postieľke vymýšľa. Ani to nezvaľuj na zuby, on skúša, kde sa dajú posunúť hranice. A priprav sa na to, že ešte nejaký čas skúšať bude. Trvaj stále na svojom, alebo bude ticho ležať pri tebe, alebo ide do postieľky. Ak si zahodí dudel, tak mu ho podaj s tým, že ak ho zahodí znovu, tak mu ho nepodáš, čo aj splň, Nevadí, ak si poplače, je to len z toho dôvodu, že nedosiahol svoje. Ak vymýšľa v postieľke, povedz, že budeš pri ňom len keď bude v nej ticho ležať, ak nie, ideš do kuchyne. Všetko, čo povieš, musíš splniť, aj keby si to mala opakovať desať krát. Dieťa skúša, buď k nemu láskavá, nezvyšuj hlas, ale trvaj na svojom. Naučí sa, že pravidlá platia. Drž sa.

lolita555
autor
2. mar 2016

@timea7 dakujem :D

meusicka
2. mar 2016

@lolita555 ahoj, poznbam to, aj moja dcera mala obdobie ked nechcela spat ani za nic. sme potom vela rozpravalai a kto vsetko ide spat a tak doloecka dokola. tak sme vymenovali asi kazdeho v rodine a plus vsetkych co poznlaa, vratane zvierat, vtacikov a pod. len vydrzat 😉

timea7
2. mar 2016

@meusicka to mi je dôverne známe, tak som uspávala susede dcéry, keď som ich občas strážila, tiež sme vymenovali celú ich rodinu, aj našu, vrátane nášho psa a rybičiek v akváriu...našťastie nie po jednej 😀 😀 😀 😀 , ale keď sme skončili, tak sa už spalo, už som nereagovala na nič.

sardinka335
2. mar 2016

@lolita555 ziadne zuby to nie su tiez uz neviete na čo zvalit detské cirkusy ...len si s tebou robi čo chce...bije a hryzie ked toto čitam tak sa mi nozik vo vačku otvara....mam deti 3 a udreli ma max. jeden x ked to skušali a taku dostali po pazúre, ze viac ich to ani nenapadlo. A uspavať na fit lopte? Doslednost, hranice a laska....pekne to napisala @timea7.

lolita555
autor
6. mar 2016

@sardinka335 a dakujem za nazor ano robi si so mnou co chce ale byt male dieta co len po pazuroch 😖 neviem toto ma kazda matka nadstavene inak. jasne a on ma bije 😉 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 zmenili sme vsetko ale teraz mame problem zaspat ale neva ja vydrzim .ja nezvalujem na zuby len uz na nom poznam ze ked idu zuby tak je nervnejsi aj to zaspavanie je tazsie nevie sa ukludnit.ale timea mi velmi poradila hold niektore matky potrebuju poradit , doslednost, hranice a laska

sardinka335
6. mar 2016

@lolita555 ja uz celkovo mam alergiu na matky, ktore deťom všetko dovolia - nehovorím, ze ty si taka, ale uz len to ze ta dieťa bije znamena ze si mäkkýš. Čo potom bude otlkat učitelku v školke? S tým spankom je to ťažke - niečo prejde aj vekom, časom, niečo treba zmenit...timea ma vela skusenosti s deťmi, kedze s nimi denne pracuje. Určite ti dobre poradila, tak nech sa vam ten spanok upravi, viem o čom hovorim, ja mam dcery dost urevane čo sa nocí týka, ale tak prezijeme.

jurly
6. mar 2016

mila @lolita555 chapem, ze mas slabost pre svojho syna nechces mu ublizit a kedze nevie povedat, co ho boli dedukujes.

pomoze len
- doslednost a jednotnost. to znamena, ze to nacom sa dohodnete(novy ritual ukladania) aj dodrzat (vzdy a za kazdych okolnosti). ale nielen ty ale vsetci clenovia rodiny, ktori ho budu ukladat

ak ta bije suhlasim s babami. treba dat jasne najavo, ze sa Ti to nepaci. nikto Ti nehovori, ze ho mas otlkat. toto je ale vec, kedy musis dat najavo, kde su hranice. mam dvoch chalanov ak budes ustupovat prerastie Ti cez hlavu. vies si predstavit, co bude robit kde pridu obdobia vzdoru, ked Ta bije ako 16mesacny ?

lolita555
autor
6. mar 2016

@sardinka335 vobec som rada za tvoj nazor vazim si ho 🙂 vela krat som mu dala po prstoch ale vratil mi to vzdy a co ho budem otlkat dokola takto sa to opakovalo viac krat. mam ho prveho vela veci neviem aj skriknem ked bude vacsi isto bude aj bum bac ked bude neposluchat ale niekedy sa to bitkou neda. skusala som aj kricat aj aj ale neviem. no krasne zaspaval praveze trvalo to dve týzdne teraz zas vymysla sto krat ho dam do postielky a robim sa ze spim potom ho dam k sebe zas vymysla zas postielka potom uz ako tak zaspi ale trva to aj hodinu niekedy. neviem praveze ja vobec ci to prejde niekdy som uplne bezradna ale sak jasne prezijjeme