16 mesačný syn chce len mňa

10. jan 2022

Dobrý večer.
Mám 16 mesačného syna. Je stále kojený. Problém je v tom, že furt chce byt somnou. Či len aby som pri ňom sedela, alebo ho varovala, kojila. Na 20 sekúnd sa od neho vzdialim a už srdcervúci plač. Minule ru boi rodičia s bratom na návšteve. Hrali sme sa v detskej. Odišla som som si niečo vziať do kuchyne a hneď ako si všimol, že tam nie som neskutočný plač. Pri mužovi je to rovnaké. Môže sa aj roztrhať, ale neupokojí ho. Musím prísť ja. Jediný človek, s ktorým malý vydrží bezomňa je môj svokor. Ja viem, ešte je malý, ale veľmi ma hnevá, že odmieta otca a ostatných členov rodiny. Že musí byť jednoducho mama, i ak je zle. Niekedy keď nezaspí Mám veľký problém uspať jeho staršieho brata,pretože žiarli, že sa venujem jemu. Potom mi tu hucia obaja. Myslíte, že sa mu dá pomôcť ho troška nasmerovať? Že nie je len mama.? Ďakujem pekne

deti95060810
10. jan 2022

16 mesačného chceš usmerňovať? 🙄
vieš koľkokrát sa situácia ešte zmení ? je to len momentálna situácia, obdobie a o pár týždńov sa môže upnúť a revať zas pre čosi iné..

denden77
10. jan 2022

aj u nas to tak momentalne je.. ale ked ju niekto fakt zabavi a ja medzitym zduchnem, pohoda.. resp. po 30 sekunach revu pohoda, az kym ma zase nepocuje, ci nezbada sa niekde mihnut.. a aj ked je s niekym inym, stale ma chodi v ramci spacirky kontrolovat do kuchyne 🤣 tiez ma 16m..

galganka
10. jan 2022

A koho by mal chcieť, ak nie mamu?

petamich
10. jan 2022

to bude separacna uzkost, vraj byva v tomto veku a podla toho co pises to sedi, je to len obdobie ako tie co uz mate za sebou a tie co pridu 🙂

lenka2710
10. jan 2022

Môj ma rok a pol a nemozem ani zaniesť prázdny pohár z obývačky do kuchyne bez toho, aby za mnou neletel s plačom a môže sa neviem ako pekne hrať, proste keď sa postavím a idem do vedľajšej izby alebo aj na WC, tak sa hneď postaví a letí s revom za mnou! Keď sa s ním hra muž, tiež musím byť v izbe, inak ho nič nezaujíma a hľadá ma po celom byte! Jedine keď odídem z bytu preč a je sám s niekym, väčšinou teda s mužom alebo mojou mamou vtedy si na mňa ani nespomenie a keď počuje odomykat, tak už zasa letí k dverám a zas nalepeny len na mne!
Ale zas už dokáže byť aj s niekym iným, bolo obdobie keď nechcel byť ani s vlastným otcom 🤷‍♀️
Staršia dcéra bola úplne iná, niekedy už som z neho vyčerpaná, už ma nebaví pri každom mojom pohybe počúvať jeho plač

autor
10. jan 2022

@lenka2710 tak z týmto co si napísala sa veľmi stotožňujem

ankare
10. jan 2022

Je to len obdobie. 🙂 Viem,že si unavená a vyčerpaná,ale užívajme si, že sú drobce na nás tak závislé. ❤️

lenka2710
10. jan 2022

Inak môj muz ho začal brávať každú nedeľu k svokrovcom, asi cca 6 týždňov už takto fungujú! Prvý krát katastrofa, ale postupne ďalšou a ďalšou návštevou sa to zlepšovalo a teraz už úplná pohoda, ale musí tam vidieť tatika, inak je tiež zle, ale už aspoň dokáže fungovať aj bezo mňa

0silvia0
10. jan 2022

neboj sa, vsetko prejde, starsiemu nech sa venuje viac zvysok rodiny aby sa necitil opominany. Nebude na tebe zaveseny 10 rokov, treba len vydrzat.

autor
10. jan 2022

@0silvia0 tak nemá veľmi kto. Svokrovci chodia veľmi málo a moja mamina sa snaží aspoň 1x za týždeň na par hodin

andreatytler
11. jan 2022

Urcite si videla nejaky prirodopisny film v ktorom bolo stado srn a niektore mali mladata. Tie mladata sleduju kazde svoju mamu na kazdom kroku akoby boli k nej priputane. A robia to preto, lebo vedia ze bez nej by neprezili. Myslim ze tak to maju aj deticky. Vytvoria si k jednemu z rodicov vztah tak pevny ze pre nich je to otazka zivota a smrti. On MUSI byt s tebou. Zmier sa s tym ze mas este na par rokov dva tiene. Predpokladam ze uz je mobilny, a tak ho nemusis nikde nosit. Vzdy ked mas v plane ist prec, tak mu to oznam. Zlatko, idem teraz do kuchyne napit sa vody a pridem hned spat, mozes tu na mna pockat, alebo ist so mnou.
Ale podporuj muza nech sa nadalej snazi. Nech si vytvori s dietatom ritual, ktory budu mat len oni dvaja. Jeho cas urcite pride a coskoro bude zase chiet byt len s nim.

bennn
11. jan 2022

uplne normalne nerieš, otec sa začne zapajať väčšinou až keď môže robiť nejakú aktivitu alebo sa zapájať a ukazovať mu veci, dovtedy je to o matke jednoducho.

petraj122456
16. jan 2022

Separacna úzkosť