16 mesačné dieťa neopakuje slová

25. apr 2020

Ahojte mamičky chcem sa opýtať tie ktoré máte 16 mesačné deti tak opakujú po vás slova ? Moja nechce nič opakovať iba mama vie povedať,snažím sa ju motivovať aby nejaké slovíčka vravela ale nič nepovie.Iba pre seba takú hatlaninu si vraví. Ako su vaše deti s rozprávanim v 16 mesiacoch?

brita7777
25. apr 2020

myslim, ze je to individualne. U doktorky vraveli, ze okolo 18m by dieta malo povedat 10slov cca..nasa mala zacala ozaj az okolo toho 18m a teraz ked ma 20mesiacov sa opakovat snazi ovela viac, daj tomu cas a bud dosledna, opakovat jej jednoduche slova dokola staci par slov..syn bol v tomto dost pozadu, ten zacal rozpravat az okolo 2 a pol, ked to porovnam, dcera je viac ukecana ako bol on v jej veku, myslim, ze to zavisi aj od temperamentu dietata

radkaradix
25. apr 2020

Moj ma 16 mesiacov a vie len svoje hatlaniny. Vie napodobnit macku, hava, vlak, hukacky, zvuky mu idu, ale mama / tata este nikdy nepovedal tak, ze by tym myslel nas 😅

frndza
25. apr 2020

Staršia dcérka ma už teraz 8 rokov. Poriadne začala rozprávať až keď mala 23. mesiacov. Dovtedy len to čo chcela ona. Povedz auto a ona brm-brm, povedz vlak ona ši-ši a tak si zjednodušovala slová. Mladšia bude mať v júni 7 rokov. Nemala ani rok a rapotala všetko. Je to individuálne. Raz sa rozhovorí a ešte bude rada ked bude chvíľu ticho 😉

lenka2710
25. apr 2020

Moja tiež vedela do dvoch rokov len pár slov, mama tata baba papa havo a neviem a presne v dvoch rokoch sa jej jazyk krásne rozviazal, teraz ma 5 a nikto nechce veriť, že ma len 5rokov, rozpráva pekne čisto, dokonca už vie ak čítať!
Muž bol z toho nešťastný, keď do dvoch rokov nevedela dokopy nič povedať, teraz je celý šťastný, keď je aspoň 5 minút ticho 😂😂😂

janickacrazy
25. apr 2020

moj najmladší v 16 mes. nepovedal ani slovo, máte ešte kopu času, netráp sa dopredu, ked bude mať 2 roky a nepovie nič, tak možeš začať pomaly riešiť niečo

ivangeline
25. apr 2020

Tak nás malý je celkom chápavý v tomto. Ja som s ním od mala veľa rozprávala, možno je to tým... Nerozpráva veľa ale napodobňuje slová, snaží sa, veľa krát je to skomolenina ale rozumieme sa. Nejaký základ vie - mama, tata, baba, dede, teta, ujo, dole, aua, ble, taxi, keksik, vtáčik,... A ešte by sa niečo našlo. (Som na neho hrdá ale zásluha je to len jeho, jeho povaha, jeho chuť komunikovať, jeho spôsob hry..) 🙃