Ahojte mamičky chcem sa s vami poradiť, tie ktoré máte 16 mesačné alebo aj mladšie detičky, vedeli by sme mi poradiť ako to máte vy s detmi? Napríklad malej ukazujem v knižke mačičku, psíka, prasiatko atd a ked sa jej potom opýtam kde je psík tak mi ho nevie ukázať, začne ukazovať na iné zvieratka.Máme viac knižiek a stále jej tam ukazujem a čítame si. Len teraz neviem či je to normálne že aj po tolkom ukazovaní neukáže správne.Niekedy ukáže a niekedy nie, po vačšine nie.Môze to byt znakom autizmu?
@pribinak vazne? ja iba preto že tolko jej to ukazujem a ked sa jej spýtam tak proste to nevie ...
Niektoré deti to proste nebaví, chcú si listovať a pozerať obrázky a nie hľadať a robiť čo im mama káže. Niektoré 16 mes. deti vôbec ani nemajú záujem si pozerať knižky.
Možno si si ani nevšimla, ale je šikovná v inej oblasti. Podporuj ju v tom čo ju akutualne baví, skúšať ju budú v škole
skús jej ukazovať iba toho psíka, alebo iba mačku, skrátka iba jedno zvieratko. Keď jej povieš napr. prines loptu, papučky rozumie ti?
Moja dcérka má 17 mesiacov a reaguje úplne takisto. Ju knižky absolútne nezaujímajú. Všetko iné bude robiť, ale neobsedí aby sme si spolu čítali. Neriešim. Nejdem sa zbytočne stresovať. Má svoj čas a zbytočné starosti si fakt robiť nejdem 🙂
V 16 mes na knihy moje deti zvysoka kašľali. Obe sú nadpriemerne nadané, žiadni autisti.
Mala v 16tich mesiacoch mala v pazi dajake knihy 😀😀😀 neboj neni autista to by kazdy druhy bol. Trz ma 4.5 roka a knihy jej citavame 😉
Rob to opacne a nechaj sa nou viest. Ked ukaze na vec/zvieratko, pomenuj. Ona sa to predsa uci a spoznava aj bez vonkajsej reakcie. Opacne to neries, skratka nechce robit zrovna to, co si ty predstavujes. Je to uplne normalna detska reakcia.
Dievčatá tu neide o knihy ale či vaše deti vedia ukazovať napríklad že toto je psík a tamto mačička ked jej ukazete v knižke takto to myslím.
Nie nevedela. Mala nejake knihy a ukazovanie v prdeli
Môj malý bude mať o pár dní 18 mesiacov a až teraz začal napodobnovat a ukazovať zvieratká a aj to iba podľa nálady. Tiež nevie 4 kotule vpred malú násobilku a všetky farby ako niektoré iné "dokonale" deti ale má svoj čas a iné záujmy tak to rešpektujem 🙈😂
Neprehanaj. Nechaj dieta zit. Ma 16 mesiacov, co od nej chces? Aj ja mam 16 mesacnu (uz niekolke dieta v poradi) a "neznasilnujem" ju. Knihy nebaví v tom veku väcsina deti. Radsej s nou chod von a ukaz jej toho psa, macku, kravu, vtaka živého. Skor si to da v hlavicke dokopy. Nasa vie ukazovat a "pomenovat" (rozuměj povie havo a na macku kitty (zijeme v zahranici), na vtacika pipi atd). Ale knihy ju bavia aaaaaaaz par sekund a uz bezi vyhadzovat topanky atd. Inak mam 4,5 rocnu a ta bola taka ista. A je nadpriemerne inteligentna a knihy si teraz cita uz sama.
Môj syn si v tom veku vedel vŕtať v nose a vyberať tlačidla z klávesnice počítača. Slo mu tiež trieskanie všetkým, kazenie hračiek a cikanie do plienky. Vedel dat papa a poslať boztek.
Upokojím ta môj syn má 2r a tiež ho nezaujímajú obrázky v knižke😁😌 jedno čo ho zaujíma sú kvety, hrnce varechy
To máloktoré 16 mes. dieťa. Daj jej čas, netráp ju ani seba. Choďte niekto von na dedinu či farmu a ukazuj jej havo a cica a koník a kura a kvik. Tak sa deti najviac naučia a aj zabavia
Chôdze do parku kŕmiť labute, kačice a nie morit ju knihami
Ma dni ked ukaze na psika ze psik a potom su dni ked je psik aj krava 🙂 takze tak je to premenlive
moja ma tiez 16 mesiacov a tiez mi neukaze ked sa pytam kde je havo ona len ukazuje a ja jej rozpravam co tam je ..snad ta to trosku upokoji ze niesi jedina 😃
ale ona ho nemusí vedieť ukazovať v tomto veku v knihe. Ukazuje ti prstom na nejakú vec, keď chce, aby si jej ju podala? Väčšina detí má v tomto veku obrázky v knihách v paži, pozrú a šmaria knižku na zem. Že niektoré ukážu prstom na obrázok psa a povedia havo nesvedčí o tom, že skončia Vš s červeným diplomom. Nestresuj sa zbytočne, užívaj si dieťatko, deti sa vyvíjajú skokovo, možno o pár dní prekvapí.
Tak to by malo autizmus každé druhé dieťaťa. Proste ju nezaujíma kde je pes a hotovo