16 mesačná dcérka a záchvaty plaču zo spánku. Poradíte?

trti
29. dec 2013

Prosim oradu-nasu 16 mesacna dcerka doteraz pekne spala v noci, maximalne sa trosku zobudila, napila cajika a spala dalej.
Posledne 2 tyzdne nam zacala zo spanku hystercit-niekolkokrat sa v noci zobudi, spusti hrozny plac a neda sa ju utisit.Pri tom ma zavrene oci a dalej spi.
O zdravotne problemy ani zubky sa nejedna, uz som zufala pretoze nema ziadny dovod k takymto zachvatom.
Poslednych par dni s placom aj zaspava.
Prosim, dajte nejaku radu alebo skusenost.
Vopred dakujem!

ivuska027
29. dec 2013

mozu ju boliet zubky(ak este vsetky nenarastli), nozky, tym, ze rastie(neukazuje, kde ju boli?), alebo sa jej nieco zle sniva(vela podnetov cez den), mozno by ju bolo dobre zobudit a tak vratit do postielky(aspon ja to tak robim, ze musi sa na mna divat, vnimat ma, utisim a dam znovu spat) 🙂

jul11
29. dec 2013

Poznam.odporucam to co ivuska.nasa tiez mava zive sny

andrea561
29. dec 2013

u nas to iste, len nasa sa zobudi, hned ako zacne plakat a nie a nie je utisit, mame to v noci aj cez den, niekedy cez den spi len pol hodinku, lebo potom uz nechce zaspat, nasa ma 15 mesiacov

katka1981
29. dec 2013

Super ze ti doteraz tak dobre spala. Teraz ma nocne mory, niekto to vola nocny des, je to jedno, ma proste zle sny. Niekedy sa moze aj prebrat a mat nepricetny pohlad. My sme to zazili a bolo to strasne. Najprv sme to spajali so zubkami, ze ma velku bolest, no potom sme zistili ze su to zle sny. Jedna mamicka na koniku pisala, ze jej dcerka to ma pri plnom mechure a ozaj aj teraz ked ma dcerka zly sen, hned ju davam vycikat a vzdy ma mechur plny. Nic len ju mojkat ak to pomoze, malo by to prejst same, vela deticiek si tym prejde. Deti kricia, placu, kopu, biju rodicov ked ich vezmu na ruky, brania sa. Je to velmi neprijemne, ale to prejde.

kvietocek7
29. dec 2013

ja mam podobnu skusenost zo synom-ani nie zubky ci rastovy spurt,ale moze to byt prave z mnohych vzruchov a podnetov -co dieta prezije pocas dna- ktore citlive dietatko nevie samo o sebe spracovat. Niekedy je dobre obmedzit vela aktivit alebo pozeranie tv,dolezite je aby pred spankom malo dieta pokojny ritual napr.napoj,umyt zubky,citat knizku a podobne.Dolezita je psychohygiena dietatka.
Ten hrozny plac mozu byt aj tvz detske nocne mory-kdesi tu na MK je tema o tom. My ked sme to prezivali tak som s mojim synkom -ked sa mi ho uz podarilo utisit-spala pri nom a myslim,ze to velmi pomahalo.Postupne to odislo.Osvedcilo sa nam pevne objatie.Aj ked sa dieta brani ci bije bucha silno drzat v naruci-tak dieta preciti istotu,vedomie ze nie je same.

valerya
29. dec 2013

Ja by som to riešila tak, že by som si pozrela kde má malá postielku. Nemala by byť v línii okná - dvere alebo hlava otočená na sever. Prečítaj si niečo o feng shui. Je tam toho veľa čo môže rušiť spánok hlavne malému dieťaťu, keďže také deti sú omnoho citlivejšie ako dospaláci. Nemyslím, že 16-mes by pozerala nejaké strašidelné rozprávky a ak aj tak by tomu nerozumela. Možno by stálo za zváženie aj energeticky vyčistiť byt. Kto verí na svätenú vodu tak tou, niekomu postačia biele sviečky. Každý spôsob ktorý zvolíš bude dobrý.

dasaa
29. dec 2013

my sme mali to iste co ty mas.Ked zacala plakat mala zatvorene oci.My sme ju stale zacali budit kym neotvorila oci.Tak sa poozerala kde je a pekne nam zase zaspala.Ked sme mali problem ju zobudit tak sme spomenuli meno nasho psika co ma babka a hned otvrila oci.Nasa ma velmi rada psika.