Ahojte mamičky,možno tu taka téma už je, len potrebujem radu,som prvorodicka a nás maličký ma 16 dní a od včera nám nespi max trištvrte hodiny, stále chce byť na prsníku, a len plače, keď sa budí tak z veľkým plačom, popri tom nie je pokakany, pocikany, napapany. Skúšali sme aj masírovať bruško ci ho náhodou neboli, ale kaka cika normálne, aj poprdkava viete mi dat nejakú radu co vyskúšať.
@ludmila194 Davas uz Vigantol? Skus vysadit.
@stela01 šatku som neskúšala, len toto robí posledné dva dni do vtedy bolo všetko ok, spinkal 3 hodínky zaplakal dal vedieť ze je hore prebalili sme napapali sme sa chvíľku polubili a išiel búvať a to dňa na deň ako keby utalo ráno vstal každodenný rituál papať kakat prebalit poľúbiť a zaspal teraz nie prebalili sme plakal na papal sa plakal hľadal stále prsník znovu dostal prsník papal dopapal-vyplul plakal aj keď ho mam na rukách plače a ten plač nám príde taky nervózny
@evittam dávam doktorka mi predpísala že mu mam dávať 1 kvapku ráno a 1 večer
@ludmila194 a co mu mam dávat keď nie Vigantol?
@ludmila194 detičky sa menia ... raz dva ... každý deň môže a bude iný . Hlavne trpezlivosť .. ja som si prešla od rúk , šatky , kočíka , kolísky asi všetkým 🤷🏼♀️.
Radia aj vysadiť ...- vigantol
@ludmila194 Vyskusaj nedať a uvidis. Ak to pomôže iny vit.D napr. Jamieson, Swanson.
No je to hladoš....☺️☺️
@jeliz59 hlados je poriadny papa stále keď bude mať bude jesť, trpezlivý sme len ta bezradnosť keď mu nevieme pomôcť? Skúsime vysadiť Vigantol a uvidíme ci sa to upraví
Ja som mala tiež toto obdobie....kým nezačali prikrmi...tiež som nevedela čo ako bála som sa čo ak mu dačo je...dr mi povedala raz jednu vec a ta naozaj fungovala keď sa dieťa upokojí pri jedení alebo na rukách nič mu nieje len proste je hlados alebo sa chce nosiť na rukách pretože keby mu niečo bolo....bolelo tak by plakal aj na tých rukách...a je to pravda...takže chvála Bohu su to len rozmary bábätka....a žiadne bolesti atď...🤗🤗🤗
Podla mna ma koliku, u nas ked to zacalo tiez len na cicke bol a kludny, ked zaspal a dala som ho do postielky po par minutach plac. Najskor sme mysleli ze taky a uz vymysla. A na koniec mal tie koliky.
Ja by som vysadila vigantol, nasa mala robila to iste. Zacali sme pouzivat Devit, a tazkosti zmizli.
@xeniagy vyskúšame vysadit Vigantol a skúsime niečo iné možno mu to ozaj nesedí
@ludmila194 ja som celé šestonedelie presedel a na gauči s malým v náručí. Mám pocit, že bol stále na prsníku. Potom sa to zlepšovalo a už som začala stíhať sa aj najesť a porobiť čo trebalo.
Nič nepomáha bohužiaľ pretrpieť proste chce plakať bude plakať my sme mali to isté mala nechcela nič iba plakala a ja od zúfalstva s ňou
@ludmila194 devit
@ludmila194 vitamin d treba davat urcite, ale uz su aj vhodnejsie formy
@ludmila194 ja odporúčam tiež DeVit
@ludmila194 toto je úplne normálne správanie dieťaťa. Ešte sa ti bude meniť 100x ohľadom spánku. Keď sa narodí tak je ešte také ospale, veľa spi ale po týždňoch sa to už mení. My mame 2rocnu a poviem ti ze dodnes nespi dobre. Jej spánok sa menil hádam aj 100x za ten čas, raz lepšie, potom horšie. Treba to vydržať nejako. S vitamin jej ja dávam od začiatku od Jamieson značky. Ale vitamínom to určite nie je si myslím. To sú jednoducho slankove fázy u detí. A veľmi ťažko uhádnuť kedy tak malé dieťa uspavat aby vôbec zaspalo.
@ludmila194 ahoj, tiež som šestonedelie presedela s malým na prsiach, potom to prešlo. Malý mal tiež reflux, môže ti plakať, keď sa mu vracia mliečko. Vyskúšaj ho mať hlavou vo vyvýšenej polohe (podlož postieľku/kúp klinový vankúš, dojči ho tak, aby mal hlavu vyššie ako zvyšok tela, ja som aj prebaľovala na šikmom vankúši). A tiež ho bolievalo prvé mesiace bruško kvôli nadmernému nadúvaniu - pomohol Espumisan L po každom dojčení.
@malfea Ahoj, dnes som začala aj ja dávať espumisan ale nie po každom dojceni a koľko si dávala kvapiek a ako často si dojcila, lebo ja niekedy za hodinku aj 2x neviem tiež ci je to správne, ale keď inak ho neviem upokojiť 😔
@ludmila194 ahoj, dávala som 15 kvapiek, v podstate počas dojčenia, aby ich ešte zapil, alebo daj pred. A dojčila som každé 1,5-2 hod. Keď si pýtal, aj častejšie. Aj nám vyhladne v rôznych časoch, aj od tepla vonku/dni závisí, od toho, čo robil, ako bol stimulovaný... Koľko si pýta, toľko mu daj. On vie, prečo sa chce dojčiť. Vyskúšaj dať Espumisan každé druhé dojčenie. A polohuj na bruško, pomáha to uvoľniť prdíky. Či je zaplynený zistíš tak, že má pevné, nafúknuté bruško. Keď po ňom zaklopeš prstami, počuješ dutý zvuk.
@ludmila194 skús šatku , alebo nosič ... pomôže ak tvrdíš že všetky potreby sú naplnené ...