15-mesačný syn ťažko zaspáva na denný spánok

13. jan 2023

Ahojte poraďte mi prosím lebo už som zúfalá.. Donedávna vstaval okolo 6tej, obed mal pred 12, po obede hneď pekne zaspal, najpozdejsie o 1 už spal, potom vydržal až do kúpania... Ale posledne dni katastrofa, obed máva o 12:30, vstáva medzi 8-9, a do teraz mi nespi.. Včera zaspal až o tretej, uz som bola na nervy lebo musím pracovať z domu a vždy som pekne mohla kým spal... Teraz nie a nie, zaspaval dnu v hojdačke, aj nejdeme hneď po obede von, ale nedá sa mi každý deň behať sním von, proste nedokážem ho uspať, ked sa hojda lebo hojdanie donedávna zaoberalo, tak najnovšie place, kričí, chce na ruku, a keď ho vezmem a ulozim do jeho postieľky tak, ako stále, tak ozije a lozi a smeje sa... Co mam robiť

nikpa
13. jan 2023

Podľa toho čo píšeš, vstáva teraz ráno neskôr, teda je logické, že ide aj neskôr poobede spať 🤷 Deťom sa menia spánkové návyky, nečakaj že stále bude vstávať a zaspávať rovanko. A myslím, že mojim obom sa to menilo okolo 1,5 roku. Možno sa k tomu blizite aj vy. Jediné čo ma napadá, je posunúť mu večerne zaspávanie podľa tvojej potreby a možno to zaberie. Vstane ráno skôr a skôr pôjde aj spať na obed.

anjelik1991
13. jan 2023

V akej hojdačke ho uspavas? Ďakujem

autor
13. jan 2023

@nikpa už sme posunuli večerné kúpanie zo šiestej na siedmu, a to pomohlo, lebo uz sa mu to posúvalo, ale práve včera keď zaspal až o 3, vstal o 4, tak kúpeľ o 7 a hneď spanie nevyšlo, ešte hodinu skakal v postieľke... A príde mi dosť pozde ísť ho kúpať o 8 až..

autor
13. jan 2023

@anjelik1991 v takejto, je to obyčajná hojdačka na vonku, ma ju rad tak je dnu v obývačke, predtým sa pohojdal 15 minút a uspal sa, teraz to už nezabera

lubina
13. jan 2023

citam disksusiu a vidim, ze ho uspavas v takejto hojdacke....to ako tam moze zaspat? Ved to je uz dost velke dieta, 15 mesiacov a nezda sa mi, ze by v tomto dokazal zaspat, skor ho to preberie podla mna.....no neviem, toto podla mna nie je na uspavanie

zorkahorka
13. jan 2023

1. Vstava velmi neskoro,aby zaspalo okolo 12.h, radsej rano zobud
2. Cim bude dieta vacsie, tym aj vnimavejsie a bude ho zaujimat vsetko, len nie spanie.hoci moze byt unavene na kašu.
Preto som si to ulahcila. Supla do kocika a za par minut spal. Samozrejme, cim bol starsi, tym som kocikovala dlhsie, ale urcite zaspal rychlejsie ako v posteli. Moj syn takto zaspaval este pred vianocami, uz ma cez 2 roky...

mamelka
13. jan 2023

Každé dieťa je iné a nie vždy musia dobre zaspať. Mária má 14m,vstava o 6-6:30, ide spinkať o 9-9:30, druhý spánok ma o 14-14:30 vždy záleží ako vstane ako spinkala v noci a spánok predtým.
Najlepšie mi zaspi v kociku, keď ju uspim doma tak skrabkam, hladkam,hmkam. Ale tak trvá to 15-30min kým zaspinka. Tiež vie protestovat, nedá sa mať každý deň rovnaký. Chápem,ze potrebuješ kľud kvôli práci,ale keď ti ráno potiahne dlhšie tak ty vstaň o 6tej a pracuj keď spinká.