Ahojte mamicky, idem si pre radu. mozno sa tu este najde niekto kto ma podobny alebo takistý problem. Mám syna (15 mesiacov), nikdy nespal dobre, ked tak pocitam a neprehanam za tych poslednych 15 mesiacov som spala jednu celu noc ked mi ho zobrala svokra no ani pri nej kludny nebol, .Ide o to, že ho večer uložím a o hodinu už vrieska zo spánku cez noc aj 10x k nemu vstávam. (dam mu napit, pohladkam, ulozim )Spí od 20.00 no už o 5.00 je hore .Spí jeden krát denne po dve hodky. Mam aj dcerku ale pri nej som toto nezazila .SOm uplne vycerpana uz nevladzem a s nervami ani nehovorim. Zubky to nebudu , lebo aj ked mu dam od bolesti tak sa takisto budi.Prospieva dobre, no len tie noci uz nechapem.
@142230919213 Ahoj, neviem ci je to aj pripad tvojho synceka ale u malych deti sa vyskytuje casto nahle zobudenie zo spanku, ktore ma neurologicky charakter. Moj starsi syn to mal a este mu to uplne nepreslo. Pri tomto sa deti zobudia zhruba hodinu po zaspati a kricia, castokrat su cely v krci az pokial sa neukludnia. Moj detsky lekar mi hovoril, ze to postihuje velke mnozstvo deti a ze je to normalne ako reakcia na vyvin mozgu a vekom tym vyrastu.
Na rozdiel od epilesie (povodne sme si mysleli ze sa jedna o to) su ale tieto deti len v polospanku a nevedia co robia. Ich mozog spracovava vo forme sna nejaky zazitok a v tom sa prebudia, ale tie deti o tom nevedia a tak kricia. Jedina pomoc je ich sa pokusit ulozit spat a snazit co najrychlejsie dostat do hlbokeho spanku.
Mozno by bolo dobre sa na tuto moznost opytat u detskeho lekara. Samozrejme, ze to nemusi byt ono, ale len slaby spanok z ktoreho sa casto budi. Skus davat pozor aby vecer nedostaval vela novych vnemov (uz aj rozpravka v telke moze byt pre niektore deti rusiva). Senzitivne deti tieto potom v noci spracovavaju a casto sa budia. A mozno ho skus dat spat na jednu noc ku tebe a uvidis, ci sa bude menej budit. Mozno si len snazi v noci tak ziskat tvoju pozornost pripadne blizkost.
Ahoj skús si ho dať k sebe do postele možno ťa potrebuje cítiť to bezpečie pri mamine nemá moc podnetov pred spaním ? Mne sa stávalo že keď som malého nechala prespať u starkej tak na ďalšiu noc sa mi budil a bol nepokojmi cez noc ...
@142230919213 nechcem ti brat iluzie, ale moj ma 2r. a 4mes. a robil to vlastne doteraz, v podstate ako tak dobre spi posledne 2 tyzdne...(dufam, ze uz to teda preslo)...ale rpene viem, o com pises, fakt este emsiac dozadu sa budil aj 10krat za noc, kazdych 40minut....s placom, akoby zo sna......a je ejdno, kde spal, ci pri mne, si sam, ci s inymi.....ja som vyskusala vsetko a nic......takze mozno to este kludne aj rok potrva, kym asi dozrie nervova sustava....a chapem ta, ja som uz bola na zrutenie......kto toto nezazil, nepochopi...... a este ti budu vraviet vysmaite a vypate mnohe, ze mas nenormalne dieta......kasli na to, len yvdrz a nech ti aspon niekto pomoze, mne keby muz nepomahal, tak neviem....fakt mnohokrat ma v noci striedal,a by som spala aspon 4 hodky a nie necele 2
Ahoj, mám ten istý problém ako ty, s manželom sme veľmi vyčerpaný,
Takže budem aj ja rada za radu😕