15 mesačný syn sa budí v noci s krikom

142230919213
21. feb 2017

Ahojte mamicky, idem si pre radu. mozno sa tu este najde niekto kto ma podobny alebo takistý problem. Mám syna (15 mesiacov), nikdy nespal dobre, ked tak pocitam a neprehanam za tych poslednych 15 mesiacov som spala jednu celu noc ked mi ho zobrala svokra no ani pri nej kludny nebol, .Ide o to, že ho večer uložím a o hodinu už vrieska zo spánku cez noc aj 10x k nemu vstávam. (dam mu napit, pohladkam, ulozim )Spí od 20.00 no už o 5.00 je hore .Spí jeden krát denne po dve hodky. Mam aj dcerku ale pri nej som toto nezazila .SOm uplne vycerpana uz nevladzem a s nervami ani nehovorim. Zubky to nebudu , lebo aj ked mu dam od bolesti tak sa takisto budi.Prospieva dobre, no len tie noci uz nechapem.

daniela89
21. feb 2017

Ahoj, mám ten istý problém ako ty, s manželom sme veľmi vyčerpaný,
Takže budem aj ja rada za radu😕

bienennest
21. feb 2017

@142230919213 Ahoj, neviem ci je to aj pripad tvojho synceka ale u malych deti sa vyskytuje casto nahle zobudenie zo spanku, ktore ma neurologicky charakter. Moj starsi syn to mal a este mu to uplne nepreslo. Pri tomto sa deti zobudia zhruba hodinu po zaspati a kricia, castokrat su cely v krci az pokial sa neukludnia. Moj detsky lekar mi hovoril, ze to postihuje velke mnozstvo deti a ze je to normalne ako reakcia na vyvin mozgu a vekom tym vyrastu.
Na rozdiel od epilesie (povodne sme si mysleli ze sa jedna o to) su ale tieto deti len v polospanku a nevedia co robia. Ich mozog spracovava vo forme sna nejaky zazitok a v tom sa prebudia, ale tie deti o tom nevedia a tak kricia. Jedina pomoc je ich sa pokusit ulozit spat a snazit co najrychlejsie dostat do hlbokeho spanku.
Mozno by bolo dobre sa na tuto moznost opytat u detskeho lekara. Samozrejme, ze to nemusi byt ono, ale len slaby spanok z ktoreho sa casto budi. Skus davat pozor aby vecer nedostaval vela novych vnemov (uz aj rozpravka v telke moze byt pre niektore deti rusiva). Senzitivne deti tieto potom v noci spracovavaju a casto sa budia. A mozno ho skus dat spat na jednu noc ku tebe a uvidis, ci sa bude menej budit. Mozno si len snazi v noci tak ziskat tvoju pozornost pripadne blizkost.

kacenka2803
21. feb 2017

Ahoj skús si ho dať k sebe do postele možno ťa potrebuje cítiť to bezpečie pri mamine nemá moc podnetov pred spaním ? Mne sa stávalo že keď som malého nechala prespať u starkej tak na ďalšiu noc sa mi budil a bol nepokojmi cez noc ...

sorciera24
21. feb 2017

@142230919213 nechcem ti brat iluzie, ale moj ma 2r. a 4mes. a robil to vlastne doteraz, v podstate ako tak dobre spi posledne 2 tyzdne...(dufam, ze uz to teda preslo)...ale rpene viem, o com pises, fakt este emsiac dozadu sa budil aj 10krat za noc, kazdych 40minut....s placom, akoby zo sna......a je ejdno, kde spal, ci pri mne, si sam, ci s inymi.....ja som vyskusala vsetko a nic......takze mozno to este kludne aj rok potrva, kym asi dozrie nervova sustava....a chapem ta, ja som uz bola na zrutenie......kto toto nezazil, nepochopi...... a este ti budu vraviet vysmaite a vypate mnohe, ze mas nenormalne dieta......kasli na to, len yvdrz a nech ti aspon niekto pomoze, mne keby muz nepomahal, tak neviem....fakt mnohokrat ma v noci striedal,a by som spala aspon 4 hodky a nie necele 2