15-mesačný syn neznáša postieľku, čo mám robiť ?

l222
5. feb 2020

Ahojte mamičky. Idem si po radu. Mám 15 mesačného synčeka. Problémom je u nás spánok a zaspávanie. Zaspáva na prse ale ide už viac-menej iba o dudlovanie prsa, ktorým sa uspí ako pitie mliečka, lebo toho už mám veľmi málo. V postielke teda nezaspáva vôbec. Prekladám ho keď zaspí. V noci sa viackrát zľahka zobudí a akonáhle zbadá mriežky a vie, že je v postielke tak koniec. Hneď je na nohách a rev ako by ho z kože drali. Keď spí u nás na posteli (napríklad cez deň) a ja ležím vedľa neho, tak vidím, že sa viackrát preberie na sekundu, ale vidí, že je je u nás, tak spokojne zaspí ďalej. Myslím, že keby vedel v postielke aj zaspať, tak až sa tam v noci preberie, nezľakne sa a bude spať ďalej. Momentálne ale akonáhle ho tam dám začne vrieskať, takže zaspávanie nehrozí. Vydrží aj 2 hodiny. Nepomáha nič. Spievanie, hľadanie, tapkanie. Dudel nechce už od 8 mesiacov. Nechcem v nom vypestovať odpor alebo strach zo zaspavania. Ako ale na to, aby tam bol rád? Čo vám pomohlo?

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saskia_98
5. feb 2020

Ved mu kup vlastnu postel a prisun ju k vasej. Vidi ze je pri vas, neuvidi tycky a bude dobre. 🙂 Moj ma 14 m a uz mame postel kupenu.

jannula93
5. feb 2020

Ako by som to pisala ja 😢 Mame 16 mesiacov a ten isty problem. Prava mamkina dutka, lava mamkina dutka, manzelska postel a kocik. Takto fungujeme celu noc. Cumel ani za svet do ust a mlieko vo flasi taktiez. A to mame este dve dievcata, ktore krasne zaspavali same v postielke. Ja len dufam, ze sa to do leta zmeni.

leknolina
5. feb 2020

My mame 25 mesiacov a spi so mnou.. od malicka sme ho dávali do positelky ale ked v noci plakal aj 3 4 krát tak som to uz vzdala...

l222
autor
5. feb 2020

@saskia_98 on má postieľku. Takú od babatka a potom sa dajú dole tie bočné strany a je pre velkáča. My mame dosť vysokú manželskú posteľ a on keďže už stojí a beha tak ma ležanie úplne dole a tým pádom asi o 30 cm pod úrovňou našej postele. Je vedľa našej postele. Ani nie meter. Keďže ho v noci 10 krát uspavam a prekladám. Bez bočných strán byť určite nemôže, lebo on cestuje po posteli ako divý a do minúty by capol na zem. A keby mu to zvýšime a dám dole iba tu stranu co by bola pri našej posteli, tak by určite v noci skúšal vyliezť aj z druhej strany a skončil na zemi. On vylezie a prelezie všetko. Teda si myslí, že to dá ale zväčša skončí s takou hrčou ako má aj teraz 🙈

l222
autor
5. feb 2020

@veronika4495 no nám sa tiež ako tak darilo zaspať s dudlom namiesto prsa keď bol menší a dosť to pomohlo. Bohužiaľ ako mu začali ísť zuby tak jedného dňa do dudla 5 krát zakusol nervózne vyplul a odvtedy ani za nič...🙄

l222
autor
5. feb 2020

@veronika4495 inak môj dokáže doslova so zavretými očami a hlavou padnutou na stranu od polospánku tvrdohlavo bojovať so spánkom aj vyše dvoch hodín. Akoby fungoval opačne. Na začiatku zíva, zavrie oči, uloží sa a už keď vyzerá že spí tak sa prehodí raz, druhý krát, dá sa na štyri a začne robiť blbosti. Hádzať sa po posteli, blabotať... No neskutočne dlhý čas to dáva a pritom oči si ide z jamiek vyšúchať koľko ich čochre. Niekedy ma teda ide z neho vystrieť 😀

l222
autor
5. feb 2020

@leknolina no vyzerá to tak, že my budeme asi tiež :D

pehavcek
5. feb 2020

Nas bol taky isty. Vzdali sme to. Zobrali ho ku nam. Tiez mame vysoku postel. Nedala sa ta jeho prisunut. Ked mal dva zobrali sme ho vybrat velkacsku postel (80x160), taku detsku s bocnicami si vybral. Ale v noci tam nechcel byt napriek tomu ze sa tam naucil krasne zaspavat. V noci panika, neskutocny plac. Cez obed tam spinkal pekne. Chvalili sme jeho snahu a aj to, cez den tam pekne spi. Napriek tomu par ludi z rodiny do neho rypalo. Nechali sme to cely rok takto. Ked nastupil do skolky prisla faza hrdosti, ze je velky chlapec. Ked sa aklimatizoval na skolku tak som mu zacala nenutene podsuvat, ze bude chodit mikulas a jezisko a ze by sa im velmi pacilo keby videli ako spinka velky chlapec vo svojej postielke. Cely nadseny suhlasil. Kupili sme aj nove pekne obliecky. Od oktobra nam teda spava vo svojej postielke aj ked v noci mrnci, vykrikne bud na mna alebo na muza. Vtedy pridem a zakryjem ho, sadnem si ku nemu na zem, ked je chory tak ku nemu sa vtrepem. Stale ho chvalime ako tam krasne spava. Takze chce to cas. Niektore deti potrebuju dozriet.Potrebuju bezpecie

pehavcek
5. feb 2020

A velky medznik bolo ked mu na druhe narodeniny vysiel posledny zub. To sme videli, ze konecne budu tie noci pokojnejsie.

saskia_98
5. feb 2020

@l222 to aj moj. Ale ja som si to vymyslela tak, ze z jednej strany je stena, z druhej nasa postel, pri hlave ma tiez stenu a čelo postele. A keby aj preliezol tam kde ma nohy, ma perinu na zemi do istoty. Mojmu je napr. Postielka mala, cize som musela kupit postel a teda statocne cestuje po posteli aj moj. 😁

janikovaanicka7
5. feb 2020

Ahoj, mala som presne to isté. Malý napokon spaval medzi nami na posteli, lenze ja som bola vecne nevyspata. Zaciatkom septembra sme mali na balkone osy, ktore sa nam aj cez zatvorene okna dokazali nejak dostat dovnutra. Do spálne, kde pocas obeda spaval malý. Zacala som ho ukladat na spanok do jeho detskej izby. Najprv na sedacku pre hostí, ktoru sme tam mali a len cez deň. Neskor som objavila knihu "Kazde dieta sa vie naucit spať" a uvedomila som si, ze prsnik kazde 2 hodiny v noci je pre nho len zlozvyk. Nevyspal sa ani on a pocas dna bol mrzuty. Jednu noc som s nim bola v detskej a vydrzala som do tretej v noci prsnik mu nedať. Od tej noci prespi celu noc, maximalne nadranom idem k nemu a prsnik mu dám. Zatial nemam potrebu ho celkom odstaviť. Sedacku sme vymenili za postel a on sa takto naucil pekne spat vo svojej izbe, na svojej posteli. Prajem Ti vela trpezlivosti. Uz aj mojmu postupne vysvetlujem, ze "cicik" uz nepotrebuje, ked ide spinkat, no este si ho pýta. Uvidime dokedy....

l222
autor
5. feb 2020

@pehavcek ďakujem 🙂 Dám tomu čas a on si snáď zvykne pomaly. Nie som zástancom drastickych riešení a keď ho počujem plakať puká mi srdce, takže to asi nebude niečo čo vyriešime behom týždňa, ale tak snáď s nami nebu späť do puberty 😀

eriksonka1234
6. feb 2020

@l222 ani dcéra nechcela spať v postieľke, kúpili sme posteľ, prisunuli k našej a bolo. Spala na nej od 8.mesiaca.Na čo niečo siliť, keď to nejde? Môže sa báť tých mriezok.

pehavcek
6. feb 2020

@l222 jasne. Kazde je ine. A ked to nejde tak to nejde. Vsetko chce cas. Drzim palce. Uzivajte si krasne spolocne chvile ☺️

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz