Maminky,viete mi poradiť,malý poobede zaspáva v kočíku,ale je mu už dosť tesný.Chcela by som ho naučiť zaspávať v postielke,ale vždy keď ho tam položím,postaví sa,položím ho znovu,zasa vstane a stále dokola.Keď sa to opakuje aj dvadsať krát,tak už začne plakať a nemožem ho utíšiť.......Nepomáha ani to,že ležím pri ňom na posteli,ani keď mu dám mliečko,proste nič... 😒 Metódu že nechať vyplakať neuznávam!!!Budem vďačná za každú jednu radu... 😉 Ešte by som dodala že má 15 mesiacov a spinkáva raz za deň.
A vlastne vecer ako zaspava? ked pises ze tento problem je s obednym spankom. Lebo ked ti vecer zaspi v postielke sa cudujem ze na obed protestuje 😕 ci?
Aha, tak to mate trocha inak ako my, zaujimavé 😵 . Mozno je to preto ze vecer je viacej unaveny a zaspinka a na obed nie je az tak velmi a vie ze ked ma maminka pohincuje pekne zaspinkam 😅 . No tak drzim palce, skusaj teda a urcite to pomaly pojde.
@agjg nas simonko spal v sportovom kocari do 2,5 roka. az teraz, asi posledny meciac, ci dva spi v postielke. sam sa vypytal, ze ide do postielky. skusala som aj predtym, ale nechcel. chcel v kocari. nevadilo mi to. ked sa mu tam dobre spalo, tak spal tam. vecer spal v postielke bez problemov. vzdy zaspava sam, neni som pri nom. myslim si, ze ked pride dietatu ten jeho spravny cas na to, ze ma spat inde, tak to povie, alebo da najavo. nechajte ho spat v kocari, ked mu tam je dobre.
@lenka268 Večer je to asi tým,že má stále ten istý rituál,okúpať,pomodliť,maminke bočinku,vypije mliečko a ide sa haji haji...,to už asi vie,ale čo cez deň,béhá,lieta,každý deň robí niečo iné a ja zrazu ho dám do postielky a on si myslí že sa budeme blázniť tam...,musíme asi zaviesť tiež nejaký rituál. 🙂 🙂 🙂
@stanislavao Vďaka za radu,ja som chcela iba jemu dobre,lebo v tom kočíku je už ako sardinka.... 🙂 Ale asi máš pravdu,on sám vie,ako mu je najlepšie 🙂
@agjg ano moze to byt tak tiez som zabudla napisat ze vecer tiez mame tak podobne, umyt, mlieko, donesie mi plienku zo skrine a uplne nakoniec vypne rybkam svetlo ze aj oni idu spat a este najst dudle a ide sam do postele. Ale urcite sa nauci aj na obed len musi prist na to spravny cas. Spolu na to pridete si myslim.
@agjg ja to robim tak,ze priblizne vidim ze je unaveny,to byva medzi 11-13 hod.ako kedy,lahnem si s nim,niekedy aj zlezie z postele,obehne byt,vrati sa,vzdy to zaspavanie trva od 5-20 minut
inac spava podla potreby,ja neriesim hodinky,len niekedy navecer ked je unaveny natahujem to aspon do 19 hod.,aby ked zaspal,tak nech vydrzi uz do rana 🙂
postielku mam prisunutu k posteli,tu bocnu mrezu mam dole,tak je vedla mna nalepeny 😉
Aj nas maly spal do vcera len v kociari, ma 15 mes. Tiez vystrajal ale potrebuje to len pevnu volu
Nie nechat vyplakat, to vobec nie,ale pozlozit do postielky, pobozkat,povedat dobru noc a odist.Zacne plakat, vratit sa, pohladkat,pobozkat, polozit na lezato a odist...a tak sa vracat v coraz dlhzich intervaloch.....ale nevyberat z postielky...vraj to trva tyzden zhruba kymsa nauci...amozno za jeden den sa nauci...ale dolezite je nevyberat hoz postielky ak ho tamuz raz das...lebo sa dostanes tam, kdes i bola na zaciatku.....a dieta si potommoze zvyknut ze ked poplace,vyberies ho.......
.....no ale nie kazdy ma na toto nervy,tomusim uznat....v tejtometode ide o to,aby dieta vedelo,ze sa vratis a lubis ho,ze si tu, a nemusi plackat, ale na druhej strane aby si uvedomilo ze placom nedosiahne aby si ho vybrala z postielky.....drzim palce,ak si vyberies tuto metodu🙂
Inak to,ze lezis pri nommu mozno nepomaha preto,lebo ho to rusi....nasa mala nezaspi ak lezime v posteli vedla postielky...musi zaspat sama...kazde dietko ine.....
zadarmo na stiahnutie tu
http://www.ulozto.cz/xjfFpdg/kazde-dieta-sa-vie...
Ahoj, ked čítam tvoj príspevok, tak som si spomenula na moju staršiu dceru, presne toto sme mali aj my, v kočíku zaspala a v postielke nechcela (ako hovoríš, večer bez problemov) a vieš čo som dosiahla, ked som ju chcela dávať spať do postielky? že mi prestala cez den spať. vtedy mala 2 roky a to bola na ten kočík ozaj velká, nohy jej vieli ale spala a ked som sa snažila ju uspať v postielke tak začala protestovať a už nechcela spať ani tom kočíku ☹ A druhá dcera mi spávala v postielke a od dvoch rokov nespáva tiež. viem že som ti neporadila, vlastne som si neporadila ani ja sama, ale možno zvážiš či to budeš skúšať alebo dáš dieťatko do kočíka a budeš rada že spinká 🙂 Prajem pevné nervy a úspech.
🙂
dlho som hľadala tému o zaspávaní a ja má problém so synčekom - 22 mesiacov, doteraz som ho kojila na požiadanie ale povedala som si dosť končíme ale tu je problém , keďže zaspával s prsom v puse tak teraz má problém s denným spánkoma on si vie pospať aj 3 hodiny , kojenie som obmedzila len na večer. Poradte mi sko ho mám motivovať na obed ale ďalšia vec spáva s nami a nie v postieľke tam nie je vôbec zvyknutý a ani ho tam môcť nemôžem dať lebo je nepolohovateľnaá a vypadol by z nej, vidím na ňom , že mu to veľmi chýba , kočík to tiež nie je kamarat, už som z neho zúfalá a je mi ho ľúto ale keď mu znova začnem dávať mlieko tak budeme tam kde sme boli a ja sa vlastne nemôžem nikam pohnúť
BABY PORADTE MI
ja mám zasa roblém ten,že dcéra nespí cez den nič a ak spí tak 20 minút..Zobudí sa s hrozným plačom 😖 večer zaspáva so mnou na posteli,potom ju preložím do postielky,zatial čo potrebujem doupratovať byt a asi o pol hodinu sa pýta na postel(metoda učenia sa na postielku sa u nás neosvedčila) takže sme si zvykli a už nám to aj vyhovuje.. 😀 čomu však nerozumiem je to,že mesačné dieťa,ktoré nespí celý den sa zobudí aj 30krát za noc a dokonca si je aj o polnoci napríklad dve hodiny hore..Toto už je aj na mna vela,takže to nejak nepripisujem zúbkom...pravda je,že odjakživa spávala menej ako rovesníci..Vdaka za radu 😉
Nám sa to podarilo tak, že naša malá sa veľmi rada hrá na schovávačku s ocinkom a to tak, že sa skryje pod perinu a čuší tam ako voš aby ju nenašiel. Tak som si ľahla ku nej do postele, že ideme sa skryť ocinkovi, zaliezli sme pod perinu, vytvorili sme si tam taký vetrací bunker, aby sme mali aj dosť čerstvého vzduchu a čakali sme potichu kým nás akože ocko (ani nebol doma 🙂 ) nenájde. Keď sa jej náhodou zdalo, že ju hľadá akosi dlho a ide z postele preč, tak som ju len pohladkala po brušku, že tíško tíško, aby nás ocinko nenašiel, až ju naraz zalomilo a zaspala.
@katarinkalm u nás je problém , že cez deň si nechce na posteľ ani ľahnúť, lebo vie , že mliečko išlo pápá
a pritom by tak spal ☹
Ahoj, urcite ti budu niektore kocky pisat ze je uz neskoro ale nie je, neboj 😉 . Ked si ho nechala az doteraz zaspavat v kociari asi ti to tak vyhovovalo a nauci sa zaspavat maly sam. Moj maly bude mat v maji dva roky a od mala som ho naucila zaspavat v kociari aj na obed aj vecer a aj v noci. Presne tak. Ked mal asi 14 mes. tak som si povedala ze uz by som to mohla skusit naucit zaspavat v posteli alebo teda v postielke. Uz ma aj troska nebavilo stale nakukat ci nevypadol s kociara ked spal na obed. Bala som sa hlavne uspavania na obed co na moje pocudovanie bolo asi po tyzdni zvladnute. Este spomeniem, ze tiez ho vyplakat nenechavam ale urcite boli dni ked plakal a krical do "kolika" kocika teda. Vecer to bolo horsie. Lezala som pri nom spievala, rozpravali som mu. Prve dni zaspal po polnoci po par dnoch sme dosli na taku desiatu vecer a po mesiaci zaspaval pekne sam. Teda som pri nom stale kym nezaspi a nevadi mi to. Teraz sa uz parkrat stalo ze som ho nechala sameho dvere su otvorene a zaspi sam. Velakrat vecer ale protestoval staval sa, jedoval sa no nebolo to lahke ale ked sa chces toho kociara zbavit musis ho nejak zabavit aby sa moc nevyreval lebo potom ten spanok aj stoji za dve veci a moze sa stat ze zaspi este neskor. Takze obed a vecer som mala nejako zmaknuty a teraz ta noc. Maly stale pije v noci mlieko co mu neodpriem pokial ho bude chciet. Ked ho dopil nezaspal ale my sme ho v noci preniesli do kociara pohincovali a spat do postielky. Velmi si na to zvykol a robil to uz aj ked nepil mlieko. Plakal ze do kolika do kolika a maminka alebo ocinko sme ho pekne zobrali a hincovali a prenasali a hincovali. No a pred asi mesiacom som si povedala ze konec. A cuduj sa svete v noci plakal a pytal sa do kociara a jednoducho som ho nedala. Plakal, dali sme si ho k sebe a zachvilku zaspal. Tak je to uz teraz stale. To len v skratke. Jednoducho oni sa to naucia, jedno skor drehe neskor ale naucia. Takto to bolo u nas a som rada ze u spinka bez kolíka 😀 Drzim palce, nech to prebieha bez problemov.