ahojte maminky chcem sa spytat mali sa v noci budi aj tri krat a chce mlieko.o 19.00 vypil kasu vo flasi 210ml a uz o 21.00 si pytal mlieko a zasa vypil 210ml po pul noci sa zobudi aj dva krat a zasa je hladny.co davate ze vam dieta skoro culu noc spi?
Ahoj, nemoze byt, ze len vymysla-nie je skutocne hladny, len ked sa uz zobudi, tak chce mliecko? Cize postupne mu znizovat davky, nahradit mlieko vodou ci cajikom a skusat uspat inak ako fladou. Teda vsetko toto v postupnych krokoch nanho aplikovat. Nas maly ma dnes 16mes a nastastie od 11mes, ako som ho odstavila, prespi v pohode az do rana.pokial cez den normalne papa, tak v noci by si mal aj jeho traviaci trakt oddychnut... Moj nazor 🙂
@misko772014 je to blbý zvyk a nie hlad... 🙂 Zaludok ma furt napratany tak jasne ze nemoze spat, budi sa, travenie neustale pracuje, zuby naložene v povlaku z mlieka. Moja sa tak budi a to ma niečo vyše 3 mes. čo je ešte normalne. Ale deti okolo roku nepotrebuju v noci nič jesť. Takže je jedno kto ti čo poradí na večeru, nech by zjedol aj ,,rezeň,, lebo budiť sa ti bude tak či tak - je zvyknutý a nastavený tak ze ,,zobudím sa a dostanem mlieko,,. Toť vsjo... 🙂 Hento nie je o hlade...moj nazor.
no a nemoze to byt ze ta kasa je malo husta?davam iba jednu malu lyzicku.lebo sme kupili v krabicke mlieko s kasu to vypil o 19.00 o 23.00j si vyptal mlieko a spal az do rana
@misko772014 každoapdne zruš nočné krmenie. Kaša nemusi byť taka ze tam ,,lyžica stojí,,to tiež nie je dobre na zaludok taky ,,kamen,,....kaša ma byť ,,hodvabna,,.
Na večeru pekne kaša, pomojkať, uložiť a spať...no len ked odburaš ten nočný bufet tak je možné ze pár nocí budu vresky. 🙂
Suhlasim so sardinkou. Nasi mi hovorili,nech dam kasu na dobru noc a hned ulozit. Ale neosvedcilo sa nam. Viacere kamosky tiez hovorili,ze ked dali tesne pred spanim kasu,potom babo z toho akoby bolelo brusko,malo ho plne a nevedelo dobre spat. Osvedcilo sa nam, ze davame kasu (cca 150ml vody +kasa podla navodu) asi o 18.00, lebo maly je uz hladny, potom sa este hodinku-hodinku a pol hra, potom vecerny ritual a nakoniec flasa mlieka do postele.
Kamoska,co mali tiez "nocny bufet",ale s cajikom, to zrusila, trvalo to asi tyzden. Postupne znizovala davky, vynechala niektore krmenia - uspavala inak a dali to.nebude to asi bezbolestne, ale drzim palce 🙂
@misko772014 Nie je hladny. Dietatu od roka nedavam v noci nic ine, len cistu vodu. A aj to len vtedy, ak je vonku horuco alebo viem, ze cez den menej vypilo. Ziadne nocne stravovanie. V noci sa ma spat, nie vymyslat s jedlom a s mliekom. 15mesacny je uz prilis velky na nocne mlieko.
Ako som to robievala ja - dala som dcere kasu normalnej konzistencie mnimalne dve hodiny pred spanim. Mlieko tiez minimalne hodinu pred spanim. V noci potom bola ponuka cistej vody (ja som rovno ponukala z pohara, ale moje vedeli pit z pohara, neviem ako tvoj syncek). Ak nechceli, nemuseli, ale nic ineho nedostali. Prvu noc bolo mrnkanie, druhu uz pohoda. Ale od tych 10 mesiacov nemali v ustach v noci nic ine, nez vodu a funguje to.
Nie som despota, viem, ze deti sa v noci budia, je to normalne. Moje dve maju teraz 6 a 4 a aj tak sa obcas v noci zobudia, na zly sen, na cokolvek, to samozrejme riesime. Ale jednoducho pripravovat dietatu nad 12 mesiacov v noci nejake jedlo alebo mlieko uz je trochu moc.
Nedávam večer kašu, už vôbec nie vo flasi. Normálne sa navečeria (chlebík, polievka, občas dam aj tú krupicu v kravskom mlieku, jogurt) okolo siedmej, o pol ôsmej sprcha, o ôsmej spi. Ak sa prebudí, tak na vypadnutý cumeľ. Neje ani nepije vôbec nič odkedy sme prešli na UM z kojenia v 10m. Mlieko pije len ráno, inak je 5x denne. Má 13,5 mesiaca.
Nocne jedenie nie je potreba ale zvyk a závislosť. Treba ho zrušiť, aby si nedopadla ako maminka z nedávnej diskusie, ktorej dieťa v 3r vypilo v noci skoro liter mlieka....
moc vam dakujem za rady a za pomoc
Ako pisali ostatne zienky, len upravim-dieta od 6 mesiacov nepotrebuje v noci jest, niektore deti mozu mat hlad, ale mliecko v noci davat max do 1 roku aj to max 1x za noc. Inak je to len o zvyku. Ja som oducala syna ked mal 7 mesiacov. Prvu noc som dala cajik-ani som ho nevybrala z postielky-parkrat si potiahol a spinkal. Druhu noc - to iste a tretiu sa ani nezobudil. Akurat sa mi zacal budit rano o siestej-miesto o siedmej, ale aj to sa casom upravilo. Takze bez stresov a bez placu za 3 dni🙂 Teraz sa v noci budi, lebo chce ist k nam do postele (kazdu noc), ale ma rok, tak ho nechavame, vsak je nas 🙂
My mame tiež 15 mesiacov a klop klop večer o 19-19:30 kaša a ráno okolo 4-5 si vypýta mlieko.mame obdobie že aj v noci sa zobudí ale dostane čajik a spinka dorána ale ja som začala nočné krmenie uberat v 5 mesiaci a keď mala 10 mesiacov tak sme nocne mlieko uplne vyhodili,jasne že sem tam ho dostala ale to len keď večer mi nechcela poriadne papať tak to som vedela ze v noci si vypyta ,no pokiaľ sa večer pekne napapala tak do rana musela vydržať s čajikom,hoci boli pár krát cirkusy,s cieleným plačom,to už poznám kedy plače že má dôvod a kedy s nejakým cieľom.Ale zasa každé dieťatko je iné.tak len vydrža
@misko772014
Maly v tom case dostal vecernu kasu. Dcerka tiez,plus este na uspatie si cucla z MM. V tom case prespali uz davno spali celu noc. Prosto su take typy.
pardon 15mesacne