dcerka ma 15 mesiacov a zacala sa mi pozvraciavat ked jej dam umele mlieko, o 7 je kasu a potom okolo 9 mlieko a ide spat, v postielke je 10-15 minut a zrazu sa posadi a zacne ju natahovat, cim to moze byt, vyzvracia mi zvycajne obed
Asi je to prenu tazke, skus to vymenit, alebo dat neskor kasu a mlieko uz nedat. Moja ked ma vydatnejsiu veceru, mlieko jej uz nedavam.
Nema alergiu? Jedna z alergickych reakcii moze byt zvracanie. Ale ak nie...skus jej dat normalne mlieko. Najprv prevarit. Ja som synovi rovno davala kravske od 12m, ked som prestala dojcit.
@kuceravasue30 ahoj, prečo 15 m dieťatku dávate ešte umelé? Deti môžu kravské mlieko od 12 mesiacov a kozie dávajú ešte skôr, keďže obsahuje minimum laktózy a dokonca ho ponúkajú ako náhradu bezlaktózového. Kaša zaťažuje na noc trávenie, preto je dieťatku ťažko a zvyčajne vyvracia vsetko, čo má v žalúdku, takže i zbytok obeda. Súčasne, výživoví poradcovia pre deti do 3 rokov odporúčajú večeru medzi 16:00 a 18:00, teda ja by som na vašom mieste vyskúšala dať kašu o 18:00. Taktiež tam bude väčší časový rozsah (3hod.) medzi kašou a mliekom a dieťatku stihne kaša lepšie vytráviť 😉
@gabika4 a co by som jej mala dat na veceru? a moze byt eate z flass? ci uz by nemala?
@kuceravasue30 kaše sú v poriadku, len by som ju dávala 3 hodiny pred mliekom a teda posunula najneskôr na 18:00...a aké kaše dávate? kupované alebo doma robené? problém môže byť aj v kupovaných...ja malej dávam o 16:30 kašu doma varenú z ryže basmati z dm...uvarím do mäkka v pomere s vodou 1:5, prípadne aj viac, aby to bolo riedke, rozvarím a pridávam k tomu zeleninu varenú na pare a zmixované dokopy. Ak sa mi to zdá husté, tak pridávam ešte dojčenskú vodu. Ryžu, keď idem spať namočím do vody a dávam to do chladničky. Po vybratí ryže ju premyjem a uvarím v čistej vode (dojčenskej). Po uvarení, 1 diel ryže oddelím a mixnem kašu, ostatné 2 diely odložím do chladničky (musí sa to dávať do chladničky ešte horúce, kvôli plesniam a môže tam byť maximálne 3 dni). Malej ryža chutila najmä s rôznym druhom tekvíc a cuketou atď. No, tento týždeň som skúšala robiť ryžovú kašu pomocou umelého mlieka. Uvarím ryžu a vylejem do nej umelé mlieko a mixnem, chutí to dobre, i ja som ochutnala :D (túto kašu robím, aby mala trošku pribrala, keďže mi poslednom čase odmieta mlieko, chce už len príkrmy :D ). Na druhý týždeň skúšam pšenovú a o dva týždne kukuričnú (z polenty, prípadne z kukuričnej krupice). Z obchodu nepoužívam kaše, tie majä väčšinou plno cukru a vecí, ktoré deti nepotrebujú a keďže su mleté akoby na múku, tak majú málo živín. Najlepšie je kaše variť z celého zrna. Z kupovaných mám doma pre prípad núdze Nomina kaše, tie majú super kvalitu a nie sú dochucované.
pravdepodobne jej nesedi to mlieko, skusila by som ho na cas vymenit za caj. Pockaj kym si odgrgne az potom nech ide spinkat. Ono tie deti, ked su vacsie, tak ich casom zacne natahovat, aj z kase aj z UM. Moje deti mali tiez take obdobia