Ahojte maminky, potrebujem poradiť moja dcérka má 15 mesiacov a stále mi nechce nechce papat veľké kúsky tuhej stravy, jedine pomixovanej, napína ju, alebo vypľuje, a už vôbec nechce otvoriť pusu, jeduje sa a nemá záujem už v ten moment papat nič a to mame 14 zubkov 🤦🏽♀️
Mixuj ... moja dcéra začala normálne žuť - teda jesť tuhú stravu ako 2-ročná ... dovtedy každý pokus končil plačom, zvracaním, v horšom prípade dusením ... bola som sprostá, strašne som to prežívala, nútila som ju, dnes by som to riešila inak ... je jedno, v akej konzistencii dostaneš do dieťaťa jedlo, hlavne, že sa naje ... neboj sa, pokiaľ nemá nejaký zdravotný problém, jej čas príde, naučí sa.
@dzulli1980 ďakujem pekne za odpoved, no asi mi nič iné neostava no vieš ako to je, nápor aj iných mi moc dobre nerobí... už by mala už by mala a to ti fakt neje ešte takú stravu? Veď už je veľká? Proste neustále nad tým rozmýšľam ale ona jednoducho nezje väčšie kusy a dokáže potom nejesť aj 6 hodín na truc
@nikpa ďakujem za radu, skúsim ešte to poučenie no nemyslím si :/ nedajboze zaciti niečo väčšie a sme skoncili
@anonymnamamina súhlasím tiež, že nenútit..mojmu som tiež dlho mixovala, stále som počúvala, že už má normálne jest kúsky a ze je to moja chyba.. No jemu rastly strašne rýchlo zúbky, tak možno aj preto...bola som rada, že aspoň niečo mi zje.. Pomaly som sa ale snažila len pucit vidličkou a keď mu všetky zuby vyšli, už začal aj kúsky papať... Možno tak od roka a pol papa normálne.. Proste chcelo to cas..
@anonymnamamina moje obe detičky nechceli/ mladší sa tiež ešte len učí (13m). Ja to robím tak, že napr privarok rozmixujem a vajíčko nakrájam, alebo ryzu/zeleninu rozmixujem a mäso nakrájam a už mi pekne po takých dvoch týždňoch začal malý kúsky tolerovať, samozrejme malé kúsky. Alebo písmenká v polievke už spapa v pohode. A cez deň pekne papa chrumky a chlebu, pripadne sušienky, piškóty. Tým sa tiež učí. Mala ma tri roky a cca v dvoch rokoch už pekne jedla kúsky. Nebojte, naučí sa 😉. Radšej nech je mixované, postupne s kúskami akoby mala všetko vyvrátiť, alebo sa dusiť, pretože by si mohla jedlo sprotivit.
Nenut, neboj, nebudes mixovat vecne...moja ma 13m a tiez nechce zut a odkusovat kusky, max ked nie nieco velmi makke, ako banan alebo uvareny batatz to zje ale inak vsetko na drobno...nenutim ju nauci sa😉
tento problém majú autisti.... Mixovanie je veľmi zlé, s tým tak rýchlo neskončíš... Poznám . 😢
@anonymnamamina ale toto je len o zvyku, nic nemixovat len popucit vidlickou. Ked si jej doteraz mixovala necakaj, ze hned začne jest rovno celé veľké kúsky. Treba začať trénovať žuvacie svaly, sú dôležité pri rozvoji reči.