15-mesačná dcérka nechce tuhú stravu

anonymnamamina
27. sep 2020

Ahojte maminky, potrebujem poradiť moja dcérka má 15 mesiacov a stále mi nechce nechce papat veľké kúsky tuhej stravy, jedine pomixovanej, napína ju, alebo vypľuje, a už vôbec nechce otvoriť pusu, jeduje sa a nemá záujem už v ten moment papat nič a to mame 14 zubkov 🤦🏽‍♀️

nikpa
27. sep 2020

@anonymnamamina ale toto je len o zvyku, nic nemixovat len popucit vidlickou. Ked si jej doteraz mixovala necakaj, ze hned začne jest rovno celé veľké kúsky. Treba začať trénovať žuvacie svaly, sú dôležité pri rozvoji reči.

dzulli1980
27. sep 2020

Mixuj ... moja dcéra začala normálne žuť - teda jesť tuhú stravu ako 2-ročná ... dovtedy každý pokus končil plačom, zvracaním, v horšom prípade dusením ... bola som sprostá, strašne som to prežívala, nútila som ju, dnes by som to riešila inak ... je jedno, v akej konzistencii dostaneš do dieťaťa jedlo, hlavne, že sa naje ... neboj sa, pokiaľ nemá nejaký zdravotný problém, jej čas príde, naučí sa.

anonymnamamina
autor
27. sep 2020

@dzulli1980 ďakujem pekne za odpoved, no asi mi nič iné neostava no vieš ako to je, nápor aj iných mi moc dobre nerobí... už by mala už by mala a to ti fakt neje ešte takú stravu? Veď už je veľká? Proste neustále nad tým rozmýšľam ale ona jednoducho nezje väčšie kusy a dokáže potom nejesť aj 6 hodín na truc

anonymnamamina
autor
27. sep 2020

@nikpa ďakujem za radu, skúsim ešte to poučenie no nemyslím si :/ nedajboze zaciti niečo väčšie a sme skoncili

lenka2813
27. sep 2020

@anonymnamamina súhlasím tiež, že nenútit..mojmu som tiež dlho mixovala, stále som počúvala, že už má normálne jest kúsky a ze je to moja chyba.. No jemu rastly strašne rýchlo zúbky, tak možno aj preto...bola som rada, že aspoň niečo mi zje.. Pomaly som sa ale snažila len pucit vidličkou a keď mu všetky zuby vyšli, už začal aj kúsky papať... Možno tak od roka a pol papa normálne.. Proste chcelo to cas..

adiacik
28. sep 2020

@anonymnamamina moje obe detičky nechceli/ mladší sa tiež ešte len učí (13m). Ja to robím tak, že napr privarok rozmixujem a vajíčko nakrájam, alebo ryzu/zeleninu rozmixujem a mäso nakrájam a už mi pekne po takých dvoch týždňoch začal malý kúsky tolerovať, samozrejme malé kúsky. Alebo písmenká v polievke už spapa v pohode. A cez deň pekne papa chrumky a chlebu, pripadne sušienky, piškóty. Tým sa tiež učí. Mala ma tri roky a cca v dvoch rokoch už pekne jedla kúsky. Nebojte, naučí sa 😉. Radšej nech je mixované, postupne s kúskami akoby mala všetko vyvrátiť, alebo sa dusiť, pretože by si mohla jedlo sprotivit.

tamvtme
28. sep 2020

Nenut, neboj, nebudes mixovat vecne...moja ma 13m a tiez nechce zut a odkusovat kusky, max ked nie nieco velmi makke, ako banan alebo uvareny batatz to zje ale inak vsetko na drobno...nenutim ju nauci sa😉

deti95060810
28. sep 2020

tento problém majú autisti.... Mixovanie je veľmi zlé, s tým tak rýchlo neskončíš... Poznám . 😢