Ahojte mamicky,
chcem sa spytat ci ma niektora z vas skusenost s tym ze sa vam babenko v noci zobudi a niekolko hodin nie a nie zaspat. Moja dcerka ma 15m a robi to prakticky od jej 2m, zobudi sa aj na 2 -3 hod. minule bola dokonca nieco okolo 5hod. hore a len po mne lozi niekedy sa mi zda zeby sa chcela hrat. Ja si ju nevsimam alebo ju vzdy ulozim do postielky ale to protestuje, niekedy mrnci. Robi to niekedy kazdy den aj par tyzdnom potom to z nicoho nic prestane a niekedy to trva par dni. Nechapem co jej je a preco to robi. Cez den spinka cca 1.5-3 hodinky a ked spi viac tak ju radsej budim aby si to nedohanala cez den. Zubky to tiez nie su kedze okrem 4 stoliciek uz ma od 11m vonku vsetky...a nemyslim si ze jej idu stolicky. Viete mi poradit co robit? Mate s tym skusenost? Som dost unavena ked to trva niekolko tyzdnov a v noci som potom velmi nervozna az na nu musim niekedy skriknut. Dakujem za vsetky rady🙂
ahojky... my mame ten isty problem a trva to uz 3 mesiace. Predtym som uz o osmej nevedela ze mam dieta a spinkala mi do rana do osmej, teraz pravidelne zaspava o 22 a potiahne tak do pol osmej do rana sice bez prestavky, ale ked sa jej podari zaspat do 21 tak kazdu noc presne o druhej je hore, musime byt min. hodinu hore. Place a krici ajajaaaaaaaaaaaj. Ked ju vytiahnem z postielky tak sa ukludni ale musime ist zo spalne prec, no v momente ako sa vratime naspat nasleduje to iste. Tiez si uz neviem dat rady. Cez den spime max. hodinu. Ale to nema problem, zaspi mi hned a sama sa pyta haji. Vseho vsudy pospi max. 10 hodin za den, co mi pride na take male dieta malo.
@lindula3 moj starši bol presne taky isty, ako som pisala vid.hore.Tiež spal v tych 18 m len 9-10 h a cez den on nespal vobec.Možem ta však ukludnit,teraz ma 12 rokov a žiadne problemy s toho nema 🙂 a dodnes je nespavec.spi tak 7-8 h nikedy len 6 h.jednoducho nevie večer zaspať a ani rano nie je unaveny.Pred 23h asi nezaspal za posledny rok ani raz,vačšinou až okolo polnoci 😒 No,čo už,ked mame take deturence 😝
@kaja73 Vecer zaspinka vzdy okolo 20.30 to sa sama pyta spinkat a spi do 7hod. a cez den sa tiez vypyta a aj ked spinka 1.5hod nevsimla som si zeby jej to pomohlo. Inak robila som uz aj tak ze rano som ju nenechavala dospavat budila som ju skor a poobede som ju po 2.5hodine tiez budila, ale niekedy sa to ani nedalo tak tuho spala. Zas nechcem ju kazdy den budit ked potrebuje spinkat. Myslela som ze si to nejako sama zreguluje a bude spat kolko potrebuje.
Manzel mi vzdy nadava ze co ju nenecham spat🙂 ale ona si v noci ani nevsimne ze je hore niekedy...kedze lozi iba po mne a taha ma za vlasy🙂 No radost spat🙂))
lindula3 Ja zase ani len nevstanem...ja som taky spachtos strasny a nic ma teda neprinuti vstat🙂 Ja malu este kojim ale ani to nepomoze aby zaspala. A teda aby mi prespala celu noc tak o tom mozem asi len snivat🙂
@kaja73 Lenze u tvojho synceka si vedela ze tolko nepotrebuje spinkat. Ale co ked moja mala sa vypyta spat a spi....keby tolko nepotrebovala nemala by sa sama zobudit? Alebo si to kompenzuje v noci ze? Inak trapim sa s tym uz fakt dlho...uz som precitala rozne knihy a metody aj to budenie som praktizovala ale mozno to ma ucinok iba na chvilu a potom je to aj tak take iste:(
@karolin09 ved uvidiš,možno ma len take obdobie,ale u mna fakt to budenie zabera.tento mladši si totiž cez den lubi potiahnut a ked to spravi 2 dni po sebe, tak tiež v noci buntoši ☹ a lozi po mne.Aj ja sa vtedy snažim nereagovat.Hore je cca 1-2 h .Takže teraz ho cez den viac dni po sebe nenecham tak dlho spat.Ciže zhruba každy 2 až 3 den ho jemne zobudim po 1 až 1a pol h poobed. spanku.Nehovorim ,že to zabera na 100 percent, ale je to lepšie.Odvtedy zvykne byt hore v noci tak 2 krat do tyždna na pol až 1 h.To sa už da. 🙂
@karolin09 my to mame vzdy ked malej idu zubky (2-3 hodiny je hore a mozem sa aj na hlavu postavit) , no ako pises vas problem to zrejme nie je. Tiez si myslim, ze asi tvoja mala nepotrebuje tolko spat.
U nas v noci je to 9-10 hodin a cez den 1-1,5 hod. Takze ziadna slava 😠 Mne sa to zda strasne malo na 15 mesacne dieta, ktore cele dni len lieta. Pojem sedenie a hranie sa jej nic nehovori. Vela toho teda nestiham. Aj teraz som si isla konecne sadnut, co som rychlo nieco pozehlila a uz sa slecna ozvala z izby 😝 ..No a teraz pozera reklamu, tak mam cas 😉 . Nam este ten posun casu spravil svoje. Spat chodi o 8mej tak ako predtym ale budicek ma medzi 5tou-6tou.
Ahoj no ja ma tiez problem stymto zobudi sa v noci aj na dve tri hodiny mrnci place....prehadzuje sa jak keby si nevedela najst polohu a to iste robi aj v nasej postely tiez neviem co mam robit ci stoho vyrastie alebo neviem uz to trva 5 mesiacov ....
Ahoj, aj mne to mala v noci robievala. Teraz uz spinkava celu noc od 19:30 - 20:00 až do tej 6:30 hod. s jednym prebudenim rano okolo 5-tej (to jej dam mliecko a spinka dalej). Ja ti odporucam malu nebudit ani rano a ani cez den. Dieta vie kolko potrebuje spat a je zname, ze cim viac dieta spi, tym viac sa mu chce spat (zda sa to trosku proti prirode, ale je to tak). Mne mala spava uz asi mesiac cez den len 1x, a to 2-2,5 hodiny. Predtym mi spavala 2x, a to doobedu okolo 45 minut a poobede tie 2-2,5 hodiny. Okrem toho skus zistit, ci to nocne budenie nieje u Vas sposobene hladom alebo smädom - skus jej ponuknut v noci mliecko (hlad) alebo nesladeny caj/vodu (smad). U nas stacilo ponuknut nekvapkajuci hrncek (nepouzivam flasku) s vodickou, zaspievat uspavanku (to je nas ritual pri zaspavani) a mala hned zaspala. Po case sa to potom upravilo samo - trvalo to asi 2 týždne. A a este min.asi hodinu pred spanim s nou nerobit ziadne "srandy", pretoze potom to v snoch preziva a aj to moze byt podnetom na zobudenie.
@eronika Nastastie sa to teraz upravilo...uvidime na ako dlho 🙂 Cez den mi uz tiez spinka tak 2-2.5hod. ale ked je to viac tak to ju uz budim lebo potom aj vecer tazko zaspava. V noci ju kojim takze to ma od hladu aj smadu 🙂 Nastastie aj to si uz zacina regulovat ze uz nepotrebuje tak vela.
Zaujimave je ze nam to spravi vzdy s piatku na sobotu....co som si vsimla uz 3 noc to tak bolo. A ano snazim sa ju hodinku pred spanim nijako neblaznit..co sa ale niekedy neda kedze muz chodi neskoro z roboty a ona je na vecer hyperaktivna🙂 ale snazim sa ich tlmit a myslim ze to pomaha.
Ked to spravi jednu noc to sa este da ale ked uz je to 3 za sebou tak uz v noci som velmi nervozna.
@karolin09 Kazde dieta je ine a v niektorych otazkach sa aj tazsie radi. Som rada, ze ti uz teraz spinka. Ja som malu tiez dlhsie kojila (do 18. mesiacov) a veru sa dovtedy dost casto budila na mlieko - niekedy som mala pocit, ze kojim celu noc. U nas velmi pomohlo odstavenie od mlieka - na zaciatku to bolo trosku tazsie, ale po tom tyzdni som zbadala ten rozdiel - kvalitnejsi spanok, mala sa menej budila, zacala pytat mlieko len raz za noc..... 🙂
No a ked sa ti mala zacne opat budit, tak to musis len vydrzat - raz sa to urcite zlepsi 🙂
Mozno este mozes skusit posunut jej vecierku o hodinu neskor (viac sa unavi, stihne sa este vyblaznit s manzelom...).
Drzim palčeky.
@karolin09 Ahoj, my sme mali veľmi podobný problém ako ty. Najprv tieto problémy s nespaním začali, keď jej šli zuby. Akonáhle 3 noci nespala, vedeli sme že pôjde zub. Neskôr to už bolo pravidlom. Spravili sme niekoľko opatrení:
1. popoludní sme ju nenechali spať dlho, nax. 2 hodiny.
2. ráno sme ju tiež nenechali spať do kedy sa jej zachcelo, lebo vstávala o 10 a potom v noci buntošila
3. o pol hodinku sme jej posunuli večierku, takže chodievala spinkať o 8:30
4. večer spapala vždy len trošku kaše, nič ťažké, alebo sladké, najlepšie je, aby deti nejedli po 17 nič sladké, lebo to im dodáva energiu
5. asi ma tu polka modreho koňa ukameňuje, ale nám to zabralo perfektne, kúpili sme homeopatika, volaju sa Chamomila a z toho sme jej dali pri večeri 5 gulôčok a nebol problém so zaspinkaním, asi celkovo so spaním v noci. Spala vždy pokojne, a ráno sa vždy budeila v dobrej nálade. Väčšinou sme jej to dávali tak týždeň a potom pauzu. To už ale bola naučená spať, takťe bola v pohode. Ale postupne znova začala horšie spávať, tak sme zase nasadili chamomilu a bolo dobre. Možno to znie neľudsky, dávať dieťaťu niečo na spanie, ale nie je to rohypnol a ja osobne si myslím, že je lepšie ak sa moje dieťa vyspí a ja tiež akoby sme mali byť obe nervózne, naštvané a vyčerpané. 😉
@indiankaindi prečo by ta mal niekto ukamenovat za chamomilu.Ved je to homeoptia pre deti,ked ich trapia zubky.Na tom nie je nič zle.Aj ja ju davam,ale len cez den,na noc davam viburcol.Aj ten ju obsahuje,ale ešte aj asi 4 dalšie druhy homeopatie. Je to najjemnejši sposob, ako pomoct babenu.Maximalne to nezabere,ale určite neubliži.
@kaja73 nie každý to takto berie, Ako som si všimla, niektoré mamičky toto odsudzujú 😖
@indiankaindi To robia len tie čo nevedia nič o homeopatii.Ta nelieči,iba harmonizuje organizmus a podporuje ho v sebaregulačnych mechanizmoch.V podstate sa teda človek "lieči"sam.
@kaja73 no ja si to myslím tiež. Preto sme to dcérke aj kúpili a dávali. Nebudem do nej pchať niečo, čo jej ublíži, toto jej ublížiť nemôže, jedine pomôcť.
@indiankaindi Nam isli zubky od 3 m a zastavilo sa to tak v 10-11 a to nespavala ani jednu noc...to sme si uzili. Neskor mala take tyzdnove pauzy ale inak plac, mrzutost, nespavost kazdu noc...dost zle obdobie 😖 Tuto noc zase vystrajala 🙂 a to som pisala ze uz sa to zlepsilo.
Presne ako ty pises nenechavala som ju tolko spinkat, davala som jej iba lahke vecere aj vecierku som jej posunula...spravidla ide spinkat uz v tom istom case ale to sa vzdy vypyta alebo sa jej spytame a ona ukaze ze chce spinkat takze ju nenutime spat. A ked jej isli zubky aj homeopatika som skusala ale nam teda nezabrali vobec. Teraz jej to uz nechcem davat hlavne ked to ma tak 1-2 noci do tyzdna....ale aj tak sa stale snazim prist na to co jej to sposobuje.
@karolin09 ešte to môže byť spôsobené aj príliš veľa podnetmi počas dňa. Tomu ale samozrejme nezabrániš. Známa je psychologička a keď som jej spomínala, že naša nemôže spávať, povedaal, že to kludne môže byť spôsobené aj tým, že deti v noci spracovávajú to, čo cez deň zažili a niekedy z toho proste nemôžu spať. A na to asi nie je nič čo by pomáhalao, jednoducho z toho obdobia vyrásť. A napadlo ma, my sme skúšali aj sirup Sedália. Z toho tiež veľmi dobre spinkala.
Ano aj s podnetmi som to niekedy spajala ale napr. teraz bola chora a este stale ma bacila v nosteku tak musi byt doma, chodit von len na 10min. a doma ma stale tie iste podnety, jedine ze by uz bola z toho zufala ze je stale len doma 🙂 Ten sirup nepoznam . Je to nieco bylinkove? Skusim sa na to popytat, aj ked davat jej to preventivne nema zmysel....zrejme ona je proste taka....ja len dufam ze uz to nebude trvat dlho 😀
Malo by to byť niečo ako homeopatikum, kupovali sme to v lekárni. Držím palec, nech to rýchlo prejde
Ahojte mamičky,
po dnešnej noci som sa rozhodla vyhladať túto tému. Máme podobný problém. Náš malý má 17 mesiacov, v noci sa zobudí a nechce vôbec spat. Do 12 mesiacov spal pekne a od leta sa to začalo s prestávkami. Teraz je to najhoršie, predtým zaspal max. do 1-2 hodín ale teraz nechce vôbec spat. uu som z toho zufala....
Prosim poradte co robit....dakujem za rady
ahojte ako vidim nie som sama s podobnym problemom.malinka ma 17mes.a este som sa riadne nevyspala mozno ani 10krat🙂neviem co s tym,ale skusim niektore vase rady.mala sa tiez v noci budi a hra sa mi vo vlasoch a niekedy aj mrnci al.place ked nahodou odidem z postele.raz je lepsie zaspi hned inokedy za hodinu,ale uz sa viackrat stalo,ze bola hore aj 3, 4hod.a mame uz vsetky zuby vonku.tak dufam,ze sa to aj u nas coskoro zlepsi🙂?
Dievcata je to uplne normalne, do dospelosti im to nevydrzi😉 Ja sama som sa hravala kazdu noc 1-2 hod. do ukonceneho 2. roku, to ze som si uz sama vysla z postielky a behala po byte. Chudak mama🙂.
Aj ja dúfam, že za pár mesiacov sa to zlepší🙂))hlavne, že sú zdravé🙂
Tak ja tiez dufam ze toto jej neostane prilis dlho...zistila som ze sa budieva skoro kazdy tyzden 2x alebo kazdy druhy tyzden 😒 Uz som z toho neskutocne unavena a nervozna....Drzim vsetkym maminam palce aby aspon nejaka rada zabrala🙂
ja odporucam skusit cinksu medicinu tiens. je to silnejsie ako homeopatikum, ale menej ako klasicky liek. nema to ziadne vedlajsie ucinky!!! a hlavne to nie je ani navykove. vhodne pre deticky.
Mne starši syn spaval od 10 m cez den 30-60 min,vačšinou tych 30 a stačilo mu to .Možno je aj tvoja mala podobne na tom a cez den by tolko ani nepotrebovala spat.Zrataj si kolko spi počas celeho dna dokopy.Mojmu vtedy stačilo v noci 10-11h a cez den, ako som pisala.Ciže spolu tych 11-12 a niekedy este menej.V 15 to bolo snad 10 h za cely den,od 18 m cez den nespal vobec.Druhy syn je iny.Sice sa často v noci budi,ale spava v 10 m 13-14 h za cely den- v noci 10-11 a cez den 3h.Možno by si jej mala tan denny spanok nechať tak max 1 h a uvidiš po par dnoch či to pomohlo.inak prajem v noci pevne nervy 🙂