15 mesačná dcéra chodí do jasiel a zrazu má problém so spánkom

lenka110611
20. sep 2012

Možno je to náhoda, včera prvý deň v jasličkách, v pohode, dnes sme ťažko vstávali a aj v jasličkách plakala, na obed mi doma zle spala a teraz už vyše hodiny plače ako by sa niečoho strašne zľakla, nevieme ju nijako utíšiť, toto u nás nebývalo, môže to spolu súvisieť? Čo robiť v takom prípade? Dakujem za všetky odpovede.

lienok1
20. sep 2012

@lenka110611 prvý deň v jasličkách...nové prostredie...nová teta a nie mama...ranné vstávanie...a veľa nového naraz...toto sú všetko dôvody...je to priridzené že dieťa reaguje na zmeny a u teba reaguje takto...ja to opíšem z vlastnej skúsenosti so svojou profidcérou, ktorá ma 2 roky...keď k nám prišla vystrašená, do nového prostredia-neznámeho...všetko bolo neznáme...neboli tu tety z vychovávateľky, na ktoré bola zvyknutá, možno som jej nečítala tú správnu rozprávku pred spaním, alebo som ju nepohladkala zpra doľava ale naopak...všetko toto dieťa vníma a registruje, zapíše si to ako do svojej hlavičky ako my do pc...neskôr, sa tá nová rozprávka opakovala každý večer, hladkanie bolo tiež príjemné, aj keď bolo naopak, dieťa si pomaly zvyklo a zmierilo sa so zmenou, ktorá nastala...prežili sme si však dlhé plačlivé noci...a aj teraz občas v noci počujem vzlykanie, ale len chvíľočku...verím, že tvoje dieťa je vnímavé a na novú zmenu si privykne bez väčších problémov...🙂

lenka110611
autor
21. sep 2012

nikto ma nestraší že by si nezvykla, práve naopak, že každé dieťa si zvykne... keby som nemusela tak ju tam nedám, ale jednoducho musím a musíme to vydržať. Ďakujem za tvoju odpoveď.

jabatko
21. sep 2012

..držím palce =)..my tiež chodíme do jasličiek, ale bez problémov, malá si zvykne, je to na nu iba vela podnetov naraz =))) chce to čas a hlavne vydržať =)

zigzag
21. sep 2012

@lenka110611 moj ma 15 mesiacov a etse som sa nevyspala odkedy sa narodil,,, mala si zvykne, zmena prostredia, a zrazu mamicku nema cely den pri sebe, je to sok...