14-mesačný syn neobsedí a nehrá sa s hračkami

1. jan 2023

Ahojte, nemáme v okolí podobne deti, resp. žiadne ani kohoo koho by sme sa opýtali na skúsenosť, ale nevieme ci je normálne ze 14mesacny syn už jasné že beha, ale po byte beha hore dolu až beží, točí sa na mieste a potom padá, furt sa musí po mne a mužovi stverat a furt sa chce nosiť, vsetko zhadzuje, hádže po zemi rozbíja, nemôžeme mať nikde nič. Ma activity board co mu muž pracne sam vyrobil ale nezaujíma ho to, ma kopec hraciek primeraných ale ani tie ho nezáujmu... Chce len chytať všetko čo nemôže, my ho naháňame aby nespadol a sme unavení z toho, nemôžeme si v kľude ani sadnúť lebo beha hore dolu a keď spadne je zle... Ja neviem ci v tomto veku je toto normalne alebo je to zle, ci ma nejaký autizmus ci hyperaktivitu ci co, ale keď bol menší hrali sme sa sním, ukazovali sme mu hračky ze ako sa s nimi hrať treba, rozprávame sa sním, vysvetľujeme, ale ono sa to nedá robiť 24/7 a muž keď je v praci ja tiež musím aspon dačo navariť a upratat, nikto nám to nechodí robiť.. Prosím napíšte mi ze ak Oto mate s týmto vekom vy, s jedináčikmi samozrejme, nie so súrodencami ktorí ich sami zabavia

denden77
1. jan 2023

nepotesim ta.. moja bola taka.. a je taka do dnes (2r3m) 🤣🤣🤣

mogaa
1. jan 2023

Máš uplne normálne dieťa.....ak za ním utekáš, je to pre neho tiež hra, že ho naháňaš...a v tomto veku sa deti hrajú obvykle s bežnými vecami ako dialkové, telefón, varecha, hrnce....všetko čo nájdu je hračka, objavujú svet....ak ho ešte naháňaš je to aj zábava🙂dieťa nevie čo je a čo nie je hračka, hrá sa so všetkým a čo ho nezaujme zahodí🙂 neboj, lepšie bude na jar, vezmeš ho do parku a nech sa hrá s kamienkami na ihrisku alebo bude zbierať paličky, zábavku si isto nájde.....pre našu bola najväčšia zábavka bačorina - buď od nej hádzala kamienky alebo si namočila ruky a vedľa robila obtisky🙂

lucka_ke
1. jan 2023

kúpila som veľkú ohrádku pre dvojičky, vnútri mal hračky a keď som potrebovala na WC alebo variť tak išiel do ohrádky, inak tiež behal, všade liezol (hlavne do výšok) stále sme na neho museli dávať pozor, potom mi pomáhal pri varení (napr. miešal suché veci, dolieval vodu) ale naj bolo vonku tam sa vybehal, vybláznil

mimka2019
1. jan 2023

Dnešná doba = za všetkým hľadaj autizmus 😂 z normalného decka idete robiť nenormálne 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ prestaň čítať somariny a nechaj ho párkrat aj spadnúť...nech sa naučí sebakontrole...keď mu budeš behať za zadkom tak veľa šťastia v budúcnosti...

dominyca9
1. jan 2023

Je to uuuplne normálne a bežné. Ešte si nejaký čas v kľude kávu nevypiješ. 😄

diewcatqoo
1. jan 2023

Ja neviem, co by ste chceli od rocneho dietata.. aby cital pol dna sam Shakespeara v archaickej anglictine?

nikpa
1. jan 2023

@diewcatqoo presne 🤦

lavinis
1. jan 2023

Blahoželám
Máš úplne bežné 14 mes dieťa

vasjar
1. jan 2023

Tiež ma to trápilo, ale ze to je normálne. Syncek ma 19 mes a nevydrží sa dlho hrať s jednou hračkou, alebo kresliť, každopádne vyžaduje si pozornosť a.toto.ho teší

viestta
1. jan 2023

My sme v taky čas odložili všetko čo by mu mohlo ublížiť, čo by mohol poškodiť. Obývačku zdobili jeho hračky, sufliky a dvierka boli zaistené poistkami. Keď sa hral s niečím co mu nemohlo ublížiť, neriešila som. Vyťahoval hrnce, misky z linky, bral varechy zo suflika, topánky z botnika. Hračky ho zaujali málokedy. Jeho to bavilo, my sme mali čas na robotu a odpočinok. Vždy vymyslel niečo nové, ale vždy sme to zabezpečili ak bolo treba. A casom to prešlo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzuky
1. jan 2023

Dcéra bola taká, nikde neobsedela, stale behala niekde sa stverala, s hrackami sa pohrala tak sekundu a pod. dnes má 6r a hyperaktivitu.

rk123
1. jan 2023

uplne normalne dieta, ktore objavuje svet, chce vsetko preskumat, vsetko vyskusat, objavuje nove pohyby, co moze robit atd. moja je presne taka ista, aj kamoskina, aj vsetky deti v mojom okoli atd a teda naozaj mi nikdy nenapadlo ze by s nimi bolo nieco zle 😀

zadarmo1
2. jan 2023

@zuzuky v koľkých rokoch ste boli na diagnostiku prosím a kde ?

zuzuky
2. jan 2023

@zadarmo1 v 6r. diagnostiku robí pedopsychiater ale už v 5r. Pri testoch zrelosti do školy sa ukazovala slabšia pozornosť.

zadarmo1
2. jan 2023

@zuzuky môžem napísať ss ?

fiafia
2. jan 2023

V tomto veku dieťa zaujíma hocičo iné len nie jeho hračky. Zabezpečiť domácnosť najviac ako to ide, detské zámky, ostré hrany, sklenené veci vyložiť atď a nechať hrať sa. Moja dcéra bola rada v cestovnej postieľke a keď nie tak vyhadzala linku, skrine, supliky denno denne 😁

zuzuky
2. jan 2023