Ahojte, chcela by som sa spýtať mamičiek, ktoré majú nejakú skúsenosť s opakovaným zápalom priedušiek. Môj syn má 14 mesiacov, vo februári mal po sebe 2x zápal priedušiek a používal inhalator s ventolinom, v septembri síce nemal zápal, ale ťažko dýchal, tak mal zase inhalator a včera večer z ničoho nič začal kaslat trochu a dnes už mal strasny kašeľ a zase ma zápal priedušiek alebo teda počula zase vrzganie a ťažšie dýcha,tak ma zase inhalator. Doktorka nás pošle na alergologiu, keď sa vyzdravie.
a na skrytý reflux mu nerobili vyšetrenie? aj to môže byť príčina opakovaných zápalov dýchacích ciest
@gwendolyn nerobili, to mi ani nepovedala doktorka, ale ja s mužom aj starší syn sme alergici.
@deti95060810 a to mal astmu? či alergiu? A takýmto malinkym ako robia testy na alergiu?
@gwendolyn to som inak ešte ani nevidela, ale je kojeny a nikdy nevracial ked bol len na mlieku. Aj tak by to mohlo byť?
@deti95060810 a po tých sprejoch už nemaval zápal priedušiek?
už nie tak často...podstatne menej....
môže byť, aj keď nezvracia, iba sa mu vracia kyselina zo žalúdka, synovcovi na to prišli až v 5r. že má skrytý reflux, tiež chodili najskor na alergologiu a vysadzovali postupne rozne druhy alergenov a aj tak nič, nakoniec mu na to prišli na liečení v smokovci
ani jedno - ani druhé...lekárka mi vysvetľovala ale ja som už zabudla...viem len že sa mu rýchlo stiahnu priédušky - z toho mal tie zápaly...
Kamarátkin syn tak mal viac x zápal priedušiek a bol silný alergik, ale nevedeli o tom, až po testovaní tiež mal max 2 roky a bol alergický na srsť.Aj mu brali krv na chlamýdie a iné rozbory?
Nie si z Ba?
Presne - treba vysetrit reflux a alergiu. Nase mimco malo z kombinacie tychto dvoch faktorov. Aj ked reflux uz pominul, alergia na roztoce, pele a plesne je dost silna a tak uzivame dlhodobo liecbu na potlacenie priznakov. Ale stlae v narocnych obdobiach ako je teraz chrci, sopli. Mame co najdlhsie ponechat mimo kolektivu. a poradili nam brat aj probiotika 5 kvp. pred spanim. Samozrejmostou prostiroztocove opatrenia. Drzim palce.
@eliska13 som z PK
pýtaj si testy na reflux, dása to zistiť aj ultrazvukom.
@amienne a čo berie na tie alergie? Aj starší ma Aerius, tiež silna na roztoce. Minulý rok bol 3 mesiace doma a odkedy ma lieky, tak uplne v pohode chodi do skolky.
nezobrazuje sa ti nick .. napísala by som ti IP.
@bocianka123 aha, dobre. tak skúsim alergologicku a ten reflux.
@bocianka123 jaj..tinkatinus
som z PK :D. Chodime alergologicke do Modry. Berie Aerius, plus ma odporucany sprej do nosa ked sa velmi pohorsi, a 5 kvapiek BioGaia probiotik pred spanim
a ma presne 21 mesiacov teraz
@amienne a ta Biogaia pomaha na ten reflux?
nie ten presiel uz predtym. Dietatko ho malo pravdepodobne zo strsdu ( mam ju z DD od 9 mesiacov). Probiotika pomahaju vseobecne na posilnenie imunity a ta sa buduje predovsetkym v crevach.
z krvi
Mimochdom bola tiez 2x za prvych 6 mesiacov hospitalizovana kvoli silnemu zapalu ucha, co jej tie sopliky vrazali do usiek. A nehovorim co do nej popchali ATB. Nastastie odkedy je u nas sa ma o dost lepsie
@amienne no môj malý mal 2x atb len v tom februári, potom vždy len ventolin a prešlo mu to. Lebo nemá teplotu ani zelené sople nemá ani crp.
@amienne ešteže je u Vás! 😍
Zacni to riesit,ako uz spominali vyssie alergologia a gastro vysetrenie cez usg ci sa potvrdi reflux. Ja som takto behala od dveri k dveram,syn mal 3r.a uzil uz 9x atb,zakazdym jeden den sopel a na druhy uz chrapotil a akutny zapal priedusiek. Bolo to strasne obdobie....zo zaciatku pomahal aerius aj ventolin ale potom uz nie. Teraz je uz sledovany v srobarovom ustave v Tatrach a tam nam konecne podali pomocnu ruku. Takze cim skor to zacni riesit,aby to nepreslo do chronickeho stavu
ano CRP v poriadku, hlieny uplne cire, bez teploty. Ale ako je takto sychravo tak v noci je zatekaju tie hlieny a kasle a chrci. Som pred dvoma dnami prave volala alergologicke, ci nemame zvysit davku toho Aeriusu. A inak predtym, nez isla na Aergo-imuno absolvovala niekolko ORL vysetreni. Tolko hlienov mala, ze ani mandle nebolo vidiet. Ale skonstatovali, ze ORL problem to nie je.
MUDr.Kukova na Kramaroch je na toto top lekár.alergoimunolog
@alenky a teraz co užíva? Keď ventolin a aerius nezabrali potom...a mal aj reflux?
tiež mal syn tento problém...skončili sme na alergologii. Dostali sme spreye, ktoré sme mali až si puberty. Lekár povedal že v puberte to zvykne prejsť...