Ahojte, mam 14 mesacnu dcerku, nekojenu. Mame v podstate od narodenia spankovy problem. Od 3mesiacov sa v podstate pravidelne o 1.45 hod, plus minus 30 min.,budi. Je to takmer denne, celu noc prespi max 3x do mesiaca. Zobudi sa s hysterickym placom, prebrata, a vacsinou zaspi o hodinu, dve, niekedy az 3.
Vyskusane vselico, prebalenie, mliecko, naruc, zmena postielky polohy, zmena izby, spanok v posteli. A nic z toho nepomaha. Ma niekto identicku skusenost?
@radkako to nie je problem, to su normalne zalezitosti, aj ked dost vycerpavajuce, ale stava sa. Tiez zvykla byt v noci aj 2 hodin hore, plus zle zaspavanie a caste budenie sa. Nasa ma 3 roky a celu noc prespala mozno 3x. Mozog sa vyvija, potrebuju blizkost, bezpecie a pochopenie. Netreba bojovat, len to prijat a casom sa to zlepsi.
@radkako My mame velmi podobny problem. Mam 10-mesacneho syna, este je kojeny. Asi od 5. mesiaca mavame "nocne". Kazdu noc je 1-3 hodiny hore. Budieval sa tiez okoll 1:00 - 2:00 v noci, ale niekedy je hofe uz o polnoci a niekedy az okolo 3:00 a sme hore tak do 5:30.
Skusala som vselico, skracovat denne spanky, neskracovat spanky a nechaval som ho spat kolko chcrl, skusala som s nim travit vela casu vonku, nepila som kavu kvoli kojeniu a nezabralo nic. Vobec nic... Neviem cim je to ze to robi.
Uz som si na to aj pomaly zvykla, je to uz sucast.mojho zivota.
Dnes som pocas nocnej poskladala pradlo 😄
@radkako chapem, no vycerpavajuce to je. Ja mavam tiez dni kedy som z toho neskutocne unavena, obcas mi je az do placu. Inokedy to znasam ok.
Ja mam o 3 tyzdne dohodnuty call s Janou Zemandl ktora robi spankove poradenstvo tak to ideme rozoberat. Su aj ine spankove poradkyne tak skus mozno to.
Ja som zatial ziadne riesenie nenasla, tuto noc sme boli hore 3 hodiny
@radkako Jaj a este - ja niekedy spim cez den ked spi maly. Muz robi z home office a zacina z o 9:00 tak niekedy ked sa maly rano zobudi o 7:00 a ja som po "nocnej" tak on si ho zoberie na hodku, hodku a pol a ja este spim. A takto nejako sa to snazime zvladat. Tiez sa snazim chodit skoro spay hoci nemam potom vela volneho casu ale co uz.
No ja mam podobny problem maly bude mat 13 mesiacov o tyzden a v noci sa budi dost casto. Neni sice hore ale dam mu dudel spi a hodinu a pol znova to iste tak to funguje asi 7-9 krat za noc nekedy aj castejsie. Horsie je ze ked rano o siedmej vstane furt ziva je nervozny uplakany, proste nevyspaty. A tak fungujeme uz niekolko tyzdnov. Takze som vzdala nazor ze su to zuby. Skusala som bars co na zlepsenie spanku, spievam mu vecer uspavanky masaz, mlieko tma hladkanie ani zima by mu nemala byt . Tak ja uz vam fakt neviem. Bojim ze to je jedno z deti co zacne spat az okolo 5 roku zivota.
@veronikamiki ja som sa spojila so Silviou Guzmickou, na fb stranka Lepší spánok bábätiek, a dala rady, ktore konecne pomohli a spime celu noc.
@radkako presne to som chcela aj ja ! Ale kazdy mi vravel ze ci som normalna ze to je blbost 🙈
@veronikamiki ja lutujem, ze som to neurobila skor! Pretoze zdravie mame len jedno, ja som vyše roka nespala, a zacala som mat zdravotne problemy uz. Kludne mi napiste spravu
@radkako uz som vam napisala 🙂
@radkako ako spáva cez deň?