Ahojte žienky, idem si k vám po radu, mala ma 14 mes, syn uz v tomto veku, hlavne ráno chodil na nočník, aj "kakať". No dcéra mi tam ani za svet nechce sedieť, svokra dokonca kúpila nočník ten malý záchod, že vyskúšame to, no ani za svet. Ako postupovať v takomto prípade. Ďakujem za rady
@tehotna40 myslím že len jej daj čas je ešte mala. Moja má 20mesiacov a ešte nechodí na nočník, proste to nechápe...moja mama hovorí že ja som už na nočník chodila v roku....proste záleží od dieťaťa. Ja som chcela tiež aby v lete už chodila na nočník, vedela som u nej kedy ide kakat tak že skúsime to tak, vystriehla som ju vykakala sa tam a chytila taký hysak že dodnes sa trápime s kakanim...takže tak 🙂
@tehotna40 ako postupovať? Počkať! To, že tvoj syn bol na to zrelý, keď mal 14 mesiacov neznamená, že je na to pripravená aj tvoja dcéra. Dajte nočník do izbicky, posaďte naň ho maca a občas macovi zatlieskajte, pohladkajte a pochváľte, aký je šikovný. Po pár týždňoch, môžte dcére znova navrhnúť, či si aj iná nechce sadnúť na nočník. Poprípade, ak je vaša dcéra záchodová partacka a chodí s vami na záchod, malý zachodik od svokry ku svojmu a môžte jej občas navrhnúť, či si aj iná nechce sadnúť,.ako maminka, ako veľké dievča, na zachodik.
@tehotna40 ma cas. Nutenim len predlzujes problemy. Svokra nech si najde konicky a netlaci na vnuca. Spomienkovy optimizmus.
.len daj moznost, netlac.
Ponukni veselo a nezavazne wecko, je to praktickejsie.
Neporovnavaj to ze on v tom veku chodil na serblik neznamená ze musí aj ona len skúšať nevzdávat sa pôjde to
Nenútil, lebo aj tak s tým nič nezískaš.
@lily246 syn uz chodil od 13 mes na serblik, myslela som si ze nám to pôjde aj teraz tak ľahko. Jeho som mala v dvoch rokoch už úplne odplienkovaneho aj na noc. Ale každé dieťa je veru iné...
@babulkomale ja nanu netlačím, nenutim, len som jej už ponúkla zopár krát serblik, pod ideme sa vycikat tuto, zahodime plienocku a stále mi odtiaľ uteka.
A s tou svokrou ste to asi zle pochopili, ja mam dobru svokru, len som sa jej posťažovala ze mi mala nechce sedieť na nočníku a prišla s týmto nápadom a darčekom.
@tehotna40 sy CHODIL na nocnik alebo si ho tam posadila. jasne, 13 mesacne dieta same ide. Si to mala odsledovane, popr. posadila si ho tam každou hodinu atd. To nie je chodenie na nocnik. Ked ti same dieta naznaci, povie a vie kam ma ist, to je uz chapanie. Skor ako v 18tich mesiacoch by som ani neskusala. My sme pockali a deti sa prakticky odplienkovali same. z 5tixh deti 2 dio druhych narodenin, jedne v 2,5 a pośledny üredne na tretie narozeniny na den a o mesiac na to aj na noc. Ziadne posadzanie.
Kazde dieta je ine. Pockaj. Nie je kam sa ponahlat
@tehotna40 ak ju to neučis odkedy vie sedieť tak je taká povaha že nechce to skúšať... Len počkať a vydržať a opäť skúsiť časom. Ja som dávala dieta od 6mes na nočník jak vedela sama sedieť. Nikdy nemala problém že tam nebude potom, ak mala tak jedine tým že chcela skúšať na veľký záchod a občas si to striedala
@diamond007 áno, lebo si začala skoro a mala ešte neprotestoval 14 m už má viac rozumu a všetko ju zaujíma🙂
@tehotna40 má more času skúšaj, dávaj tam bábiky, motivuj, ale netlac nasilu.
@tehotna40 môj ma 19 mesiacov a nočník ešte ani kúpený nemám 😂😂 raz prišiel za mnou, že ka a videla som potom ze tlači, keď prišiel na druhý deň, že ka, tak som ho rýchlo povyzliekala a letela s nim na veľký záchod a veru sa aj vykakal, ale odvtedy zasa nič! Staršia sa odplienkovala až keď mala 2 a pol roka, aj deň aj noc
@luccija veď to som napísala 🙂
@diamond007 no lenze su deti, ktore Ti neobsedia, nech robis, co robis. Ja mam moje problem aj uspat, hoci su unaveni. V 6 mesiavoch Ti mala mala naozaj aktivny sed? Lebo moje 3 teda vobec. Sediet sa naucili same okolo 7-8 mesiacov sikmy sed. Ja som neposadzala. Takze ani nocnik by nemal vyznam.
Nuž, každé dieťa je iné. Moja sa odplienkovala až ako 3 ročná. Proste nechcela ani za svet. Potom sama odhodila plienku a bola komplet odplienkovana na deň aj noc. Nenútit, lebo jej vypestujes traumu a zadržiavanie ti teda neprajem zažiť.
Môj ma 16 mesiacov
.posadim ho na nočník, skôr preto, aby som medzitým nachystala oblečenie, alebo vaničku. Sedí, kuká na mňa a to je všetko.
Ma more času, načo to predbiehať? Navyše to, že dieťa posadís a ono sa vycika, či kaka, nie je "chodenie na nočník" lebo to za neho urobíš ty, on sa nepýta sám, proste práve vtedy "sa vyprázdni",keď sleduješ a približne vieš podľa znakov (tlači, puci sa), že bude chcieť robiť potrebu.
Deti sú rôzne, čo platilo na jedno, nemusí na druhé
Neviem, prečo tak veľmi sa niektoré ženy ponáhľajú a potom sú nešťastne, lebo dieťa ešte nerobí to a to.
Môžeš maximálne skúšať ale nič nasilu, nútene, lebo potom môže sa stať, že v strachu just nebude chcieť a bude boj aj s 3 ročným.
@tehotna40 že to zvládlo jedno dieťa neznamená, že druhé bude rovnaké. Každé dieťa má právo na iné tempo, takže postupovať máš tak, že to budeš rešpektovať. Keď na to dozreje bude aj nočník aj wc ale nie nasilu, keď vidíš že to nejde tak treba ešte vydržať a netrápit dieťa len preto, že iné to v tom veku už ovládalo.
@nevenka jooj mne niečo hovor s mojou raketou malou 😅 áno, sedela sama od 5.5m a v 6m chodila okolo postieľky a stavala sa okolo nábytku (v 6m mala 6kil takže drobček), odvtedy som dávala na nočník, od roka bez plienky bola na môj podnet a od 1r7m sa pýtala a nikdy nepočula a nepokakala... Druhá je zas opak...kludaska zatiaľ oproti prvej, v 4m má viac jak prvá polročna 😀
@tehotna40 tak potom super, nech sa dari 👍
@tehotna40 Ahoj. Pockaj, kym na to bude pripravena, zbytocne ju do toho tlacis. 14 mesiacov vobec nie je vek, kedy by musela chodit na nocnik.