Ahojte mamičky, prosím vás poradte, dcéra skoro 14 mesačná sa vždy po 30.minutach spánku budí - len cez deň. Je jedno či spi raz alebo 2x denne, môžem ju hocijak unavit, vždy sa proste po 30 až 40 minútach zobudi a niekedy sa mi ešte podarí ju douspat. Zaspáva vacsinou na rukách. Ďakujem za vaše rady.
PS: nočný spánok je OK, vtedy sa nebudí
Tak dávaj spinkať teda 2x, nech nie je preunavena a príliš mrzuta cez deň, keď to viac nedáva. Má zlú spánkovú asociáciu. Keď tuho spí a zlozis ju, tak keď sa po polhodine začne budiť a prejde do ľahkého spánku, jej telu dôjde, že nie je na rukách, i keď tak staré dieťa...no neviem. Ja malú aj ponosim ale zložím tak, aby ešte nebola v hlbokom spánku a istým spôsobom si uvedomila, že nehybne leží. Keď sa začne viac mrvit, tak pobucham po zadočku, pohladkam, prípadne prso/cumlík.
A pred tým cez deň spávala dobre? Nedávas ju doobedu spávať neskoro? Mne moja doobeda spí viac a ľahšie zaspí ako poobede, to fakt nedáva, práve len tých 30 až 45min. 😳 Má 9m. Zas môj starší si plne uvedomuje, kedy je unavený. Okolo roka sa sám pýtal spinkať a aj teraz,keď spí už raz..
@ivangeline práveže ja si na to tiež dávam pozor aby som ju dávala do postieľky ešte ospalu, nie v hlbokom spanku, a potom keď sa začne mrvit tak ju pobucham po zadocku a zaspi... Zaspavali sme spolu na posteli ale odkedy jej idu zuby, tak zaspi jedine na rukach
@maruska1001 asi to bude zubkami.Tiez sme mali obdobia ked sa takmer kazdy denny spanok budil po 30 az 45 minutach.Uspavany na cecku a rukach.Ked som spratala hniezdo z postielky hned sa prestal budit lebo potreboval viac priestoru v postielke.No casom to prestalo fungovat ked mu zacali ist horne 3ky.Teraz zubky uz ma von a zacal opat spavat viac ako hodinu bez zobudenia.Stale ked mu sli zubky tak zle spal aj cez den aj v noci to bolo horsie.Ja ho davam do postielky uz dost uspateho asi po 7 az 10 minutach od zaspatia.On sa pritom vzdy pretoci na brusko vystrci zadok a spi ☺
Je to uplne normal. Spaval tak 1syn a teraz mam 5mesacneho a znova 30minut a hotovo