Ahojte maminky,
moje dvoj tyzdnove babetko v tychto horucavach nemam zabalene v perinke. chcem sa oypatat, ci to nejak neskodi na jeho chrbticu, alebo tak.....lebo aj po papani, ked ho opriem do postielky o hniezdo....lezi skor na boku, ako na chrbatiku......
dakujem
viacere maminy vobec nepouzivali perinky, je tu nejaka taka diskusia, my sme pouzivali minimalne a je OK
Tu u nas v Taliansku sa vobec nepouzivaju perinky.
Oni ani nevedia co to je 😀
Takze pri dcerach som nepouzivala a vsetko je uplne v poriadku 🙂
Podla mna sa v tom bude zbytocne potit.
v brusku bolo skrutene🙂).myslim, ze byt bez perinky neuskodi.my sme ju tiez nepouzivali a syn je OK, vzdy lepsie, ako keby sa dietatko prehrialo
Moja bola v perinke max.v porodnici...a nic jej nie je,neboj neuskodi jej to,ved je hrozne teplo,...a babo si same vyberie ci sa mu paci viac v perinke alebo bude navolno 😉
aho,ja mam mesacnu dcerku a ta si vyslovene vyzaduje perinku a byt v nej uviazana.Ked zaspi tak ju pomali povolim,no ona sa zacne mrvit a hnevat az sa rozplace,velmi ma to trapi v tychto teplach
My sme používali perinku len preto, že naše malinké si ju vyžadovalo. Nevedel bez nej spinkať a to veeeeľmi dlho🙂 A ak si to dieťatko pýta, tak existujú aj také tenké zavinovačky-zázračné 😀
Inak nič zlé na nosení bábatka bez zavinovačky nevidím. Veľmi sa odporúčajú na nosenie babyšatky a tam je v akej polohe-pekne zvinuté do klbka a privinuté k mamičke 🙂
Ja som rodila tiež v lete a boli strašné horúčavy, takže dcérka bola v perinke len v pôrodnici, doma sme ju vôbec nevyužili. Raz sme tam malú zabalili v takom teple a vôbec jej to nebolo po vôli, celá spotená, takže sme to ďalej neriešili. A je tu a zdravá a krásna aj bez perinky 😉
ja som tiež perinku nepouživala len zavinovačky...obaja ale maju zvyk že musia mat na tvari nejaku latku- plienku...idealne moje pyžamo...inak nespali...takže je to o zvyku dietata..a davat treba to čo sa mu pači 😀 niektore detičky su takí peckovia..potrebuje byt dobabušení v lete či zime....prave som videla na poieskovisku maminku s dvojtýždnovým miminkom v šatke--...trčali mu len labky 😀 krasne bolo 😀 a vravela že ho tak ma celý den lebo inak jej nespi 😀len strieda polohy...ležmo...stojmo 😀
"ked ho opriem do postielky o hniezdo" - to si neviem celkom dobre predstavit a ked si to predstavujem, tak mi to vobec nepripada dobre. Takyto drobec si nema co namahat jednu stranu chrbatika viac ako druhu. Vsak ho nemaj v perinke, to je jasne, v tomto hice uz toboz nie, ale bud ho daj na rovnu podlozku, alebo si ho nechaj na rukach po tom papani - to asi kvoli refluxu ho chces mat vo zvysenej polohe predpokladam.
ahoj, ja som starsiu dceru vobec nemala v perinke. narodila sa v maji a bolo vtedy dost horuco tak bola v perinke len v porodnici.a chrbtici to neuskodilo.tiez som ju opierala o hniezdo ked spinkalanajma v noci aj ked este som jej tam nieco vkladala len uz neviem co aby nebola v takej divnej polohe opreta o tycky postielky, ale ona spavala viac na brusku. no mozes skusit aj zvyseny madrac a potom ju mozes davat aj na chrbatik.
ahoj mne samala narodila minuli rok o takom to case neskutocne horucavi pokial bolo chladnejsie v perinke bola iba doma mne sa s nou dobre manipulovalo a doma mame chladnejsie takze cez den som ju balila tak 1-2m,vonku v perinke nebola ani raz,davala som jej do kocika uterak alebo plienku ..pokial boli horucavi ani som ju nebalila na siroko ...na spanie som ju davala do perinky aj balila na siroko oblecene mala iba body a bola to perinka klasiscka bez vlozky takze v poctate len v tej platnovej latke.cca do 3m.
Naša Emka je decembrová a v perinke bola len v pôrodnici, aj to nie stále, prekurovali a bolo tam neúnosne a ona ju neznášala, doma bola asi 2x inak nie, fakt ju neznášala... 😀
Chrbátik má ok 😉
nemyslim si, ze by to skodilo. ved v perinke by sa uvarilo babo teraz.