Ahojte baby.. Malá ma 14 dní... Od začiatku sme dávali beba optipro ha 1, ale posledne dni plakala aj sa pučila, prdka Stále aj kaka 1-2x do dňa.... V sobotu sme vymenili mlieko za sunar expert ha 1... A aj tak sa stále pučí.... Dnes od 5 rána nespí, my už nevieme co jej je... Aj málo Papa..... Dávame aj čajík 1x denne, striedame fenikel a rumanček... Prosím vás čo to môže byť? Bruško alebo co... Prdka stále.... 😔
Musí papať HA mlieko? Ja nepoznám dieťa ktoré by s týmito mliekarní nemali problém
Skús jej masírovať bruško, dostať aj take kremiky na bruško
Alebo to chce len preckat to obdobie..... kým sa im tráviace trakty zvyknú. ...
Ja by som v prvom rade vyradila caj, rumancek je alergén a fenikel ma často opačný účinok, zbytočne zatazujes ttaviacu sústavu. Ked tak radšej dat espumisan a sledovať či pomôže na bolesť bruška. Masírovať s pupikom a cvičiť nožičkami. A ak nemusí mať HA tak vymeniť a rada ktorú davam každej mame na UM, vydupat si co najskôr vyšetrenie na alergiu na bielkovinu kravského mlieka, aby ste sa pol roka netrápili niečim, co môžete ovplyvniť hneď.
Skús vysadiť čajík..niektoré detičky práveže fenikel nafukuje a nerobí im dobre na bruško..nášmu pomohli probiotiká bio Gaia..nášmu tiež pomáhalo keď som ho mávala na brušku na sebe,uvoľnilo mu crievka..a cvičiť s nožičkami,masírovať bruško pupikom..a nám napríklad nerobilo dobre mliečko HA (neviem nakoľko máte vážne alergie v rodine,ale pokiaľ nie vážne,skúste dať obyčajne mliečko) môj chlap je alergik,tak sme tiež malému kúpili jedno balenie Nutrilon HA a dva dni ho z neho bolelo bruško..tak sme sa vrátili ku klasickému Nutrilonu..
No ale písala si že od začiatku ste mali bebu HA a teraz Sunar HA..a Dcko ste už začali dávať? Aké? Aj to zvykne robiť šarapatu s bruskom,píšeš že posledné dni je taká,Dcko sa dáva cca od 10teho dňa života..to by sedelo
@dollyzv v nemocnici jej začali dávať bebu ha a potom Sme kúpili sunar ha... Ešte nemáme žiadne lieky od Dr ani nič.
@dollyzv myslíš ze by to z toho sunar? Keď je toľko tých mliek druhov že človek nevie aké má kúpiť
Pokial nie ste ťažkí alergici tak nemá zmysel jej dávať HA mlieko
autorka: Aku ma dieta stolicu?
zapachajucu? vlockovu? spenenu? riedku? Kazdopadne odporucam vysetrenie na ABKM a laktozovu intoleranciu a necakat, ze "vyrastie z toho" alebo "toto su len koliky".
Skús nutrilon comfort
Súhlasím s príspevkami. Moja malá bola kojena do 7meho mesiaca a potom sme prešli na um. Od začiatku aj napriek tomu že bola kojena mala bolesti bruška plakavala mala koliky. Dr stále vravela bio gaia a coliprev.. Malá riedke stolice niekedy zapachajuce. Nakoniec som si vydupala gastro vys keď mala 8 mesiacov a zistili jej ABKM... Takže sme sa potom prestali trápiť Dr nám dala špeciálne mlieko a bolo po probléme... Určite by som sa pýtala na vyšetrenie... Teraz má moja malá 2 roky a sme úplne bez ťažkostí.. Papá všetko
Ak chces,napíš mi správu, niečo poradím 🙂
Sorry, nečítala som komenty vyššie, takže ak už to tu je tak sa ospravedlňujem. Vysad obidva čaje. Rumancek už absolútne nie. Fenikel až neskôr, najlepšie ako pár mesačnemu. Dieťaťu do pol roka stačí bohate mlieko. My sme s bebou Ha nemali najmenší problém, v 6 mesiacoch sme ju zamenili za BEBA COMFORT, lebo sme aj prikrmy dávali, nebolo treba už HA. na bolesti bruška odporúčam COLIPREV, plus biogaia probiotiká.
My ťahané už na štvrtý týždeň a tiež sa zvykne pucit mala a tak s ručičkami. ...ja odsávam mlieko svoje ale... od včera dávame espumisan.vyskúšajte