13mesačný chlaček ešte nechodí

arcticcode
22. sep 2019

Je v pohode, ak ma chlapcek viac ako 13 mesiacov a este nechodi? Popri nabytku ano, ked sa zabudne, zrobi krok dva, ale ked ho napr. Chytime za rucky a chceme aby kracal, tak pokrci kolienka a chce ist na styri. Aj pod pazuchy ked ho chytim. Aj by uz siel, ale ako keby sa bal

ukulela
22. sep 2019

este ma cas, je to puplne OK. aj doktori zacinaju riesit, deti, az ked nechodia v roku a pol myslim.

zuzanaete
22. sep 2019

Je to uplne v poriadku. Ma cas zacat chodit do 18 mesiacov. Zacne chodit, ked bude na to pripraveny. Odporucam nevodit za ruky. Je uplne OK, aby v 13 mesiacoch chodil okolo nabytku.

jany149
22. sep 2019

@arcticcode myslím, že je to v pohode, dieťa má čas do 18 mesiacov, ak by dovtedy nechodil, stresovala by som až potom....osobne si myslím, že keď už stojí popri nábytku, už je to len otázka času, príde to zo dňa na deň, netreba sa báť....
a s tým spánkom už je lepšie? (ak si dobre pamätám z predošlých tém, ak nie tak sa ospravedlňujem/

siska25
22. sep 2019

@arcticcode ano je to uplne v poriadku. Ani jedno z mojich troch deti sme neucili chodit za ruky. Zacali sa stavat a sucasne sa naucili stvornozkovat. Potom pomaly okolo nabytku, v priestore isli na styri a chodit zacali vsetci traja medzi 14-15 mesiacom. Doktorka to povazovala za uplne normalne. Jedine sme deti povzbudzovali, ked uz sa aj chceli pustit, ale sa bali, tak som sa postavila od nich cca na 3 kroky a nabadala som ich, aby presli ku mne, ak by padali, stihla by som ich chytit.

deedol
22. sep 2019

je to v pohode. mierny ukazovatel moze byt, kedy zacal stvornozkovat. "idealne" by mal take 4 mesiace (niektori aj dlhsie) stvornozkovat, aby si posilnil svaly, a az potom chodit. inak moj ked zacinal, furt potreboval mat nieco v rukach, potom mal pocit, ze sa drzi:D nevodili sme ho za ruky, ale obcas sme si sadli s muzom oproti sebe tak na dva male kroky a ked stal, tak sme ho lakali, aby presiel od jedneho k druhemu.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miadi
23. sep 2019

Uplne ok Moja zacala popri nabytku v 9m no sama sa odvažila až v 14m a to Ale malo priebeh ze zo dna na den a hnet behala jak drak. Proste niektore deticky su opatrnejsie. A uplne je atleticka mà svalnate az hrusky na litkach a ramenach ., ked bude mat 5 skusime futbalovy kruzok teraz by este revala Keby jej niekto “ukradol” loptu 🤣 pokial stvornozkuje a chodi pri nabytku Nie je co riesit treba mu dat volny priebeh. Za ruky sa nema vodit Ale mozes skusit dat mu nieco scim moze chodit akoby Sam. Moja si nasla taky košik pruteny a stym zacala chodit par dni nez sa odhodlala sama . Bol ako palicka pre stareho cloveka daval jej oporu.

luckamorka
23. sep 2019

Ako píšu vyššie, je to ok, neboj nič.. ale hlavne ho nevoďte za ruky... nechajte to na ňom, pri chôdzi najlepšia pomoc je žiadna pomoc 🙏🙏☝️☝️☝️

tiumen
23. sep 2019

Buď rád že ešťe nechodí 😂🙏 aj moja začala tiež v 14m chodiť

hettinka
23. sep 2019

@arcticcode náš takto chodil asi 3 mesiace, do priestoru vykročil v 15. mes.

simca06022011
23. sep 2019

Jasne, moja takto chodila a zrazu 15m sa pustila a išla. A nie mne ani ockovi aké dedo ju zobral do parády.

simca06022011
23. sep 2019

@tiumen tiež hovorím😁 zlaté to bolo casy

arcticcode
autor
23. sep 2019

@jany149 raz za den zaspi soma, druhykrat v kociari, na noc v aute. Furt je to za trest 😀

hettinka
23. sep 2019

@arcticcode take zlozvyky sme aj my starsiu naučili, zaspávať v kočíku, v aute, v noci s nami. Pri druhom som od 3 mes. naučila zaspať v jeho postieľke, žiadne vymýšľanie.

laura164
23. sep 2019

Mojej svagrinej zacala chodit v 16 mesiacoch a teraz ma 7 rokov a je ako stihacka. Je to ok 🙂 skuste kupit choditko na tlacenie, to mojej pomohlo, tiez sa bala pustit stola a ist, ale choditko chcela aj vonku, tak sme po vonku behali a za 2 tyzdne uz isla pekne sama, nebala sa

eliska13
23. sep 2019

@arcticcode Buď rád, že je opatrný aj môj začal sám v 15 m.Lepsie ako, keď sa strmhlav spustí a nevie ešte chodiť😛netlačte naňho on naberie odvahu a vykroci

deti95060810
23. sep 2019

nestresuj...je to OK....Raz sa pustí uvidíííš....
horšie by bolo keby sa dieťa ani len nepostavilo....
syn začal úplne sám v 13 m - ale on bol pucko - rád papal a mal ťažší zadoček...🙂

janazajidova
23. sep 2019

je to uuuplne OK. nam detska fyzioterapeutka ku ktorej sme chodili povedala, ze najhorsie je dieta drzat a vodit. chceme mu dobre, ale robime mu zle, lebo od toho sa potom najtazsie odnauca. potrebuje sa proste odvazit sam. moj mal taky zvyk, ze ked mal nieco v oboch rukach (napr. male auticka) tak normalne isiel a ked mal pradzne ruky tak nie. proste asi detska logika - mam nieco v rukach = drzim sa 🙂 🙂 🙂 ale fungovalo to. ked mal v oboch rukach nejaku malu vec tak chodil

evkamotka
23. sep 2019

Suseda v 17mes.moj syn po 14m.netlac na pilu a neboj sa. Do 18m sa nic nedeje

taga
23. sep 2019

Má viac rozumu ako vy 😉 dieťa sa nemá vláčiť za ruky ani pod pazuchy, to mu len škodí... múdry, že v tom s vami nespolupracuje.. Keď bude pripravený, pôjde sám, dovtedy ho nechajte robiť si svoju robotu. Má ešte kopec casu

arcticcode
autor
23. sep 2019

@taga Ďakujeme za kvalitné ponaučenie. Nie každý sa narodí ako rodič s plnými vedomosťami o škodlivosti veci, ktoré nám naši rodičia robili bežne a ako vidíš - sme tu :P

lubina
23. sep 2019

@arcticcode 13 mesiacov je uplne v pohode. Nasa mladsia chodila tiez velmi neskoro, viac ako rok a pol mala a to sa este bala ist sama, len sa drzat za ruku ....sama sa pustila az ked mala skoro 20 mes. Ona chodila, ale sa bala a dr. povedala, ze je to ustrachane dieta a ked za jednu rucicku ide krasne, tak ju mame nechat, aby sa prestala bat...

evca8285
23. sep 2019

Neboj je to úplne oka... Do 18-tich mesiacov je to úplne v poriadku... Svagrovi obaja synovia začali chodiť na 16 mesiacov... A sú úplne v poriadku... Začne keď bude na to ready 😉

evca8285
23. sep 2019

Neboj je to úplne oka... Do 18-tich mesiacov je to úplne v poriadku... Svagrovi obaja synovia začali chodiť na 16 mesiacov... A sú úplne v poriadku... Začne keď bude na to ready 😉

jaja23
23. sep 2019

@arcticcode nás malý tiež chodil len popri nábytku. Ú starkej ho ale začali vodiť za ruku. Inak ja keď som ho chytila, tiež sa zosunul na kolienka. Ú starkej krásne bezkal, aj keď som bola proti, no mojej mame to nikto nevysvetlil. A tak sa naučil aj sam. Aši v tých 13-tich mesiacoch. Keby ho nevlaciki za ruku, myslím, že by začal neskôr. Ale to je len môj názor, podľa toho, čo som od pozorovala u neho. Ja by som bola radšej, keby dlhšie stvornozkoval.

majusska202
23. sep 2019

Je to úplne v pohode náš sused začal chodil skoro 20 mesačný. Chodili po doktorovi všetko dobré nevedeli príčinu, totoalne odmietal chodiť čo i len za ruky pri Tom to vedel okolo nábytku chodil a raz sa odhodlal pustil a chodí sám. Môj syn začal chodiť 9 mesačný všade som počúvala že to je skoro že by nemal. Ale on sa sám postavil a sám pustil a isiel

luciavaskova
23. sep 2019

@arcticcode Moja prostredná dcérka začala chodiť až po 16. mesiaci - dovtedy len štvornožkovala. Teraz má 10 rokov a je veľká športovnkyňa 🙂 Nám lekárka povedala, že dieťa má čas do 18 mesiacov a aj potom sa posiela na vyšetrenie, či niečo nie je v poriadku.
Syn chodil 13. mesiacoch a druhá dcérka tiež v 13. 🙂
Keď sa už púšťa chodiť popri nábytku, tak do mesiaca - dvoch bude chodiť samostatne určite. Len mu dajte čas.

maronkovam
23. sep 2019

@arcticcode ja si myslim, ze je to normalne. Pretoze moj maly zacal ked mal 18 mesiacov. On chodil, ale drzal sa nabytku alebo nas, sam nechcel ale ked mal 18 tak zacal. Nas pediater vravel, ze to nevadi a tiez aj ortoped. Pravdepodobne sa boji este pustit, ale zaroven chce byt samostatny tak preto nechce pomoct.

beatalachka
23. sep 2019

Môj mal 15 mesiacov 😊 keď sa pustil sám chodiť každé babo je indivíduálne

ola101
23. sep 2019

Ale hej. Ja ako viem si predstaviť, ako moc by si chcela, aby už chodil sám, no bude neboj. Každému dieťatku to trvá inak, len ho v tomto období nechaj, ver tomu, že ti bude ešte chýbať

1gabriela13
23. sep 2019

@arcticcode áno je to úplne ôk.