Ahojte maminky,
Som už zufala. Maly ma problém so spánkom. Cez den je veľmi živý- ma 2 spanky- dokopy 2.5 hodiny. Vecer ulozim okolo 18.30-19:00 - by the way zaspi mi len v kociku a musim preložiť a posledný týždeň sa mi po hodine/2/3 zobudi, place, posadí sa atd.. nedá sa utíšiť. Akoze asi mu idu aj zuby ale predsa nemozem davat raz za den nurofen sirup furt.. potom musim dat znova mlieko, dentinox a pol hodinu ho hladkať a co ja viem co aby zaspal.je to nočný des alebo zuby alebo co iné to moze byt? Spracované vnemy zo dna? Dakujem za každú radu ako na to a co s tym..
Môj 14m. chodí spať pred 18h. a tiež má 2spánky ešte stále, s 1 to nedáva a vstáva medzi 5-6h., ten plač po hodine spánku znamená, že je preunavený, asi má veľkú medzeru medzi druhým a nočným spánkom. Nočný des býva neskôr v noci.
Naša má 13m a tiež sme mali taký istý večerný scenár. Skúsili sme posunúť druhy spánok na troška skôr, aby bola viac unavená keď ide spať na nočný spánok. Nechávam ju spať najneskôr do 16-16:30, potom ju aj zobudím ak treba a o 19:00 ukladáme spať. A tiež už dost dávam pozor na to, aby sa poriadne navečerala a potom už len v postieľke dopila mliečkom. Treba skúsiť 🙂
Aj nám sa to stávalo dosť často a to mi maličká nespala po obede od 20mesiacov sama neviem keď išli zúbky tak v pohode ale potom od 2 do 3 rokov strašné ale teraz sa to už upravilo ja som ju hladkala po chrbatiku a tak mi zaspala v kľude pohode cítila má a bolo dobre teraz má 3,5 roka a sa zobudí, keď sa jej niečo zle sníva viete ťažko povedať deti sa neporovnavaju ja som takého názoru ale raz som spoznala jednu maminu kde jej syn spal 10 minút denne a zvyšných 23hodin a 50minut nespal nepochopiteľné ale keď mi to opisovala bola som pafff buďte rada že to tak máte ako máte 😃 verím že časom sa polepší
@babyttcirl no pre mojho malého by bol spánok večerný o 18:30 až 19 veľmi skoro...to by vyvádzal celu noc. Vzdy chodil a chodí späť okolo 21:00 a prespi celu noc do tej 7 rana. Cez deň ma jeden spánok okolo obeda na 2 hodky.