13 mesačné dieťa zaspáva o polnoci

7. mar 2022

Prosim vas co robim zle?
13 mesacna dcera vstane rano o 8. Okolo 12:30-13:00 si pospi do 14:30, alebo max. 15:00. Potom je hore cely den, je aktivna, stale beha, jasi sa. A nie a nie ju uspat pred polnocou. Uz som so silami v koncoch. Tento problem mame od narodenia, zvykla byt hore aj do 2 v noci. Neplace, proste je aktivna, hra sa a nechce spat Ani za svet, brani sa zo vsetkych sil.

autor
7. mar 2022

Vadi mi to lebo s muzom na seba nemame doslova ziaden cas osamote a som vyzmykana ako citron kazdy den

nikasmile
7. mar 2022

Náš malý tiež bol taký teraz chodí okolo 21 a 22. Nič sme neriešili predtým. Keď zaspal o 20 tak za hodinu vstal a aj tak si šiel svoje. Nejako sa to samo upravilo, vôbec nemalo zmysel to siliť...bol to skôr iba boj. Z nášho okolia je veľa takýchto detí. Proste energie a energie v tých krpcoch🙂

lenuska9999
8. mar 2022

My to máme podobne. Malý vstáva ráno o 8smej , na obed si pospi hodinku, dve a potom ide spať až v noci .. skúšala som ho dat spať skôr, stále sa mi potom zobudí okolo 10tej a je hore aj dk 3tej rána.. tak radšej tu polnoc... skúšala som ho aj skôr ráno budiť, nefunguje nič. Skúsila som sedaliu sirup z lekárne, tiež nič... to ma už 2 a pol roka, neviem ako to bude keď pôjde do škôlky, ja som tiež doslova vyzmykana a nemám večer pre seba, aby som si pozrela vklade film alebo hocičo

andreatytler
8. mar 2022

A o kolkej zacnes vecer uspavat?

patricka
8. mar 2022

A keby si ju nedala spat na obed? Ja y som možno skusila takto....

selest
8. mar 2022

My sme to mali s prvym synom. Skus skor rano budit, skorsi spanok na obed. Mne obaja ak spali dlhsie ako do 14 uz sa ich vecer nedalo uspat.. vstavame sice o 6, obedny spanok medzi 10-11 do 13 a o 20tej uz pozerame telku s muzom.

marianarem
8. mar 2022

Ja by som skusila skratit ten poobedny spanok. Ja mojho z poobedneho budim, inak by bol tiez vecer problem.

taga
8. mar 2022

A co robievate poobede, ked sa zobudi, az kym ide spat? Ja by som skusila co najviac casu vonku, pobyt na cerstvom vzduchu deti zvykne odrovnat najlepsie

diamond007
8. mar 2022

Treba ju to naučiť.
Každý deň posúvať čas spánku denne o 10minut, nie nárazovo posunúť. O dva týždne bude zaspávať o ôsmej. Málinko spinká na jej vek, určite jej to chýba a preto môže mať aj viac energie.
Ale tiež som v tom veku musela budiť o 14tej aby o 20tej spala.

nwnw
8. mar 2022

Rano zobud o 6:00 a spat pojde o 10:00. Cele sa jej to posunie a mne pomaha ist si lahnut s nimi o 20:00 a zhasnut svetlo. Najneskor 21:30 spia. Keby nelezim s nimi, tak su hore asi nonstop.

mamamasama
8. mar 2022

Aky ma dietatko rezim? Ma uspavacie ritualy? My sme nikdy nemali s tymto problem. Maly vstane o siestej, od 11-13:00 ma obednajsi spanok, o 18:00 vana a o 19:00-19-30 spi. Ale je dolezite mat system, kedze babatko nepozna cas. Musi vediet, ze po kupeli je mliecko, pyzamko, citanie, spanok. Zalezi na vas ake uspavacie ritualy si zavediete. Deti potrebuju stereotyp. 🙂

ivangeline
8. mar 2022

Njn. Naucit. Co je to spanok. Na co vsetko je dobry. Ako sa nan pripravit. Predpankova rutina. Ako sa tulit k plysaciku. Zatvarat oci. Hlboka dychat. Modlit. Rozpravka.. A milion inych veci. Moja druhorodena tiez nie je spachtos a nauvila sa! Medzi 6 az7 vstavaju. O pol 12 mladsia a o 12 starsi na obed spia. Do 2 obaja musia byt hore. Kazdy den sme von. A vecer o 19tej lezia. Do 20tej spia.
Vase je hore z preunavy. Rocne dieta ked ma jeden spanok je to malo. Dajte spat kludne aj o 18tej...ked vymysla a do 20tej vam bude spat.