moja dcerka s av noci stale budi na mlieko kazde dve hodiny dam jej cajik pije trosku a place dalej kym nedostame mlieko....pije aj liter mlieka v noci musim ju preto aj v noci prebalovat lebo je popiskana velmi ,,,,,neviete my nejako poradit co s tym chcem sa uz konecne vyspat......neni kojena uz od polroka pije mlieko s flasky.....uz som s kusala aj homeopatika sedaliu a to iste v noci budi sa tak uz dlho poradte ....dakujem
@monika1302 ani moje deti neprespali ako 13 mesačné celú noc, no budili sa max. 3-krát. Syn má takmer 21 mesiacov a ešte aj dnes sa stane, že sa mi v noci zobudí na mlieko ☹ Keď sa ti tak často malá budí, skús jej dať tesne pred spaním nejakú kašičku (teraz máš dosť ne výber a aj také čo sú na dobru noc), alebo jej skús urobiť detskú krupicu...alebo niečo ľahké aby sa ti nebudila pre zmenu na bolesť bruška...
Mne sa malý budí väčšinou v tedy keď mi nechce večer papať, alebo mi menej spapa.
@lulu369 ale ona vecer normalne spapa krupicu abo chlebik a take asi o siestej pol siedmej.....a o pol osmej vypije 250ml mlieka zaspi a ao pol 22 uz je hore a chce zas mlieko a tak kazde dve hodky az do rana.....kazdu kmaratku co mam maju mensie deti a spia normalne celu nocc v kuse iba raz sa budia ne kazde dve hodky...uz fakt neviem co robit s tym
@lulu369 a uz som jej skusala dat aj tie kasicky hned jak isla spat a a ni to nezabralo ties vstala o dve hodiny
@monika1302 tak potom neviem čo by som ti poradila ☹ u nás to zabralo aj pri dcére aj pri synovi...A keby si jej skúsila dať krupicu okolo 19.15 hod. a potom mliečko, keď chodí spinkať o 19.30 hod.
@lulu369 skusim dnes uvidim zajtra napisem
ahoj moja ma dvanast mesiacov a tiez sa budi v noci na mlieko, a to pred dvoma tyzdnami mala uz p
ar dni ked prespala noc ,Uz som si myslela ze jak fajn a teraz opat a nepomaha ani viac jest, kase uz nechce vobec....
@monika1302 to je strasne individualne, mne starsi syn uz ako 2-rocny obvykle prespal noc, pricom mladsi, teraz ma 27 mesiacov, sa v noci budi na dojcenie 3-5 krat. Pristup som mala k obom detom rovnaky, dojcim neobmedzene na poziadanie, vecer normalne vecera, takze hladom by to tiez nemalo byt... zahada proste.
@monika1302 ja som zacala davat mlieko tak, ze do do 90 ml vody dam iba 1 odmerku namiesto 3. Zatial vyzera, ze to pomohlo, budi sa neskor, dokoca 2 noci uz prespala cele. A najma sa snazim co najviac jedla do nej dostat cez den, lebo tiez kym pila vela mlieka v noci, cez den nechcela jest. Ta mliecna voda ju asi trosku oklamala, obycajna voda nefungovala.
@monika1302 viem, ze ta to trapi, ale nepozeraj na to, ze deti jamosiek prespia celu noc. Kazdy sme ini a plati to aj pre nasich drobcov. Stardi syn bol na UM od 11mes. a pekne prespal noc a nad ranom som si ho davala k sebe. Mladsi ma 17mes., stale je dojceny, lebo UM odmieta a vstava 3-5x. Riaz som uz unavena, ale malinkej idu stale zubky a mozno jedine co ju upokoji je mliecko. Pripadne ju vyskusaj iba s dudlikom hojdat a mozno zaspi, potrva to par dni, ale zvykne si a mozno mliecko ani nepotrebuje tak, ako "mojkanie". Vzdy si povedz, ze do puberty to prejde, ked si uz na dne.... vela sil 🙂
Ja si myslim ze je to skor zvyk...pomaha jej to na ukudnenie a uz si zvykla...na noc by som nedala kasu skor normalne jedlo...ja davam polievocku pripadne nieco z obeda /nie maso/ aby sa zasytil a uz len cajik pripadne vodu....tiez plakal ale zatala som sa vzdy mu ponukla len vodu po tyzdni ho to preslo a sice sa v noci budi ale napije sa vodicky pohladkam a spi dalej a papame az rano pol hod po zobudeni...
Moj maly tiez velmi dlho sa takto v noci budil,zistila som,ze to hladom nebude.dala som mu cistej vodicky a spal dalej.problem bol,ze sa budil dost casto,zakazdym si cucol a spal dalej.mame uz 27m a stale aj teraz sa stava ,ze mu musim dat napit.nevien ci prespal dve tri noci cele od kedy sa narodil🙂ale zvykla som si.
@kkristin ja ked dam malej vodu ta sa otoci vzdy ze spi kazdych 5 minut sa bude budit az kym nakoniec nedostane mlieko potom aspon na tie dve hodky pokoj
@anina33 ako aj ja som nato zvyknuta uz ale uz by som si aj rada odvykla 🙂
@monika1302 po roku je to uz definitivne zvyk, nie potreba. Uz ju kludne mozes od nocneho mlieka uplne odstavovat. Je to velmi zle aj na zubky.
@briketa hej ale to sa u nas neda ona by bola schona prerevat aj dve hodiny kym by ho nedostala uz mse to zazili revala kym nedostala mlieko a bol klud
@monika1302 presla som tym trikrat 🙂 dat sa to da, otazkou je ako velmi ty chces 😉
@monika1302 neviem, či píšem správne, len dnes som sa sem zaregistrovala. Chcela som sa spýtať, či si sa s malou niekam pohla. Ja mám totiž rovnaký problém a práve preto tu hľadám nejaké riešenie. Malý má 13 mesiacov, a v noci sa mi budí každé 2 hodiny na mlieko. Stále ho kojím. Pokiaľ mu nedám mlieko, ale snažím sa ho len uhajkať, zaspí mi na 10-15 minút a zasa je hore.
moja ma 20mesiacov a stale sa budi a chce mliecko a to papa pekne
@jarmilka77 je normálne, že sa deti budia v noci...budia sa takisto dospelí- potrebujú zmeniť polohu, pretočia sa-len si to nepamätajú..dieťa k tomu potrebuje matku, potrebuje uistiť..budia sa či dojčené, či nedojčené deti..takže v tom nehladaj problém..niektoré maminy pristupujú k "drastickejším" metodam -napr. vyplakanie- ked dieť po niekolkých pokusoch od únavy a vyčerpania z plaču dieťa nakoniec síce zaspí, ale nemyslím si, že dieťa ked ma potrebuje, tak sa budem k nemu takto správať...odporúčam spanie v spoločnej posteli, aj v noci pokračovať v dojčení / ak chceš dalej dojčiť/-stačí sa v noci k nemu natočiť ešte pred tým ako úplne precitne a ponúknuť prsník..uvidíš, že zaspí..počet dojčení v noci je rôzny, deti majú "lepšie a horšie "obdobia.. a vôbec všeobecne neplatí, že čím staršie, tým sa menej budí..
napr. http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
@monika1302 dobrý večer, mam podobný problem s ročnou dcérou. Ako ste ju oducili od toho nočného mlieka?
este chcem dodat ked bola spala pekne tak spi asi od styroch mesiacov vkuse sa takto budi na to mlieko