13 mesačné dieťa sa budí po pol hodine

annie34
3. júl 2021

Pekne pozdravujem mám otázku mamičiek ktoré majú alebo mali to isté čo my.
Môj už pomaly 13m syn sa každý deň ( niekedy stalo sa/ stane sa že sa neozbudi/il ) vždy keď ho na večerný spánok uložím/ uspim zobudí sa po pol hodine ( niekdy po 45min) je to tak už od narodenia, myslela som si že sa to po roku alebo možno aj skôr zmení. ( Viem spánkove cykly- čítala som o Tom ale už máme 13m) Neviem prečo to tak je...neviem či robím niečo zle...ešte dojcim ...ale už asi od pol roka sme na UM ale stále si vyžaduje aj ten prsník takže sa na ňom aj uspavame...cez deň mu uz prsník nedávam...spíme v kočíku...noo tam tiež ako náhle prejde pol hodina začne s a budiť musím hneď hojdat....vie mi niekto poradiť prečo to tak je..čím to je...zmení s ato? Je to dojčením?...chcem už prestať aj dojčiť ale akosi s ak tomu neviem dostať 🤔😔😬 za každu radu ďakujem. 🙂

andreatytler
3. júl 2021

@annie34 Ako vies, je to tym ze sa mu po tej pol hodine meni spanok z hlbokeho na REM a vela detickiek sa vtedy zobudi ale zase zaspia... podla mna ho treba naucit sameho zaspat, bez tvojej pomoci, bez toho hojdania. Skus najskor len drzat na rukach bez hojdania alebo si ho dat k sebe do postele a postupne uz ani nebrat na ruky, len posuchat po chrbatiku alebo dat ruku na hrud.
Este ma napadlo... Ako dlho cakas kym ho zacnes hojdat? Nas syn sa niekedy po zobudeni rozplace ale ak nejdem hned, tak velakrat zase zaspi sam.... tak po 20-30 sekundach.

s_a
3. júl 2021

Musíš sa zatat a neuspat ho na prsníku. A v noci mu možno raz dať naozaj napiť, ale inak nedať. Mňa to tiež čaká akurát, budú to asi horšie noci, musí pomôcť manžel, lebo pri mne sa len vynervuje keď mu nedám prsník 🤕

licona
3. júl 2021

U nás s dcérkou to bolo rovnako a nebolo to dojčením, pretože to robila aj keď už dojčená nebola. Najhoršie to bývalo, keď išli zuby, keď vyšli, dočasne sa to zlepšilo a potom zase pred ďalšími zubami mesiac/dva takéto budenie... U nás stačilo len pri nej ležať, tak skús tak bez hojdania. Nebrať na ruky, nesvietiť, neprihovárať sa,len potichu pri ňom byť. Veľa trpezlivosti prajem. U dcérky to prešlo až po 2 narodeninách...

annie34
autor
3. júl 2021

@andreatytler Keď ho idem na nočný spánok uspať tak ho nehojdam keď sa zobudí po pol hodine... mu dám prsník alebo mu dám dopit UM co nedopil...a čo sa týka cez dňa.. .keď sme von v kočíku a hýbe sa kočík tak sa nezobudí ale ako náhle ho uspim v kočíku a nechám kočík stat prejde pol hodina začne sa mrvit..len ja sa bojím že keď neurobím nič nebude mi ďalej spať..

annie34
autor
3. júl 2021

@s_a keď on mi v noci pije UM a ja mu niekedy prsník ani nedám..ale teraz sú dni kedy ho vyžaduje ..to my sa budime ešte stále 3x na mlieko..aj to vypije 60ml a spí dalej ..🤷🤔😔

s_a
3. júl 2021

Tak sa asi musí naučiť zaspávať úplne sám..bez hojdania, bez kočíka.. porozmyslaj nad spankovym poradenstvom.

mabenn
3. júl 2021

@annie34 to vôbec nemusí mať nič s dojčením, odstavením si akurát vezmeš výhodu ľahkého uspávania...jediné čo "musíš" je podľa mňa počkať...syn sa tiež tak dlho často budil, postupne spával po hodinách časom, ale kedy to už neviem presne, menilo sa to...má 3 roky a možno raz noc sa zobudí...

mabenn
3. júl 2021

@annie34 a napriek kojeniu, som uspávala na rukách do 17mesiacov...ešte aj v noci keď sa zobudil...postupne to prešlo všetko

andreatytler
3. júl 2021

@annie34 Myslim ze teba ani tak netrapi a nezatazuje ze ho musis po tej polhodine pohojdat alebo dat prsnik, ale skor sa bojis, ze si ho na nieco naucila a teraz nema spravny spanok, lebo sa pravidelne budi vzdy po 30 minutach od zaspatia.
Mozne to tak je... ale kludne je mozne, ze je este prilis malinky alebo mu idu zuby ako vravela @licona.
Nas syn sa velmi casto budil prvych par hodin v noci a teraz (19 mesiacov) sa zobudi uz len na polnocne krmenie. A pritom sme nic nemenili. Vzdy ked sa zobudi, tak ho manzel uspi na rukach sediac v kresle a potom prelozi do postielky. Castokrat sa stane ze sa zobudi, zaplace ale zase zaspi. Toto zacalo prvy krat asi ked mal tych 13 mesiacov a cim dalej tym viac zaspi sam. Tazke mozno treba len pockat.
Chapem ta, ze sa bojis, ze ak ho nepohojdas tak nebude spat. Aj pre mna je dolezite aby mal dostatok spanku. Ale par krat mozes skusit ako zareaguje ak namiesto hojdania zacnes hladkat chrbatik. Ale zase byt zohnuta nad kocikom 15 minut a hladkat chrbatik je dost narocne... to hladkanie chrbatika je skor dobre v noci, pre niekoho kto ma dieta vedla seba... proste ak sa bojis ze ma z tohohojdania vytvorenu zlu spankovu asociaciu a chces ju nahradit nejakou inou, tak si najdi taku, ktora ti bude vyhovovat. Mne sa nikdy nepacil napad uspavat dieta v kociku. Mala som strach z toho ze potom nebude chciet spat v postielke cez den.
Inac ako dlho ma ten denny spanok? Ak ma rad dlhe 2 hodinnove spanky, je dobra sanca ze po pol hodine je este dost unaveny a zaspi aj bez hojdania.

annie34
autor
4. júl 2021

@s_a noo už dávnejšie som rozmýšľala ale tak cena ma odrádza...a ten spánok je v kuse iný .či zúbky...či NS dieťaťa sa vyvíja atď....len ide mi o to prečo sa budí po tej pol hodine stále....

annie34
autor
4. júl 2021

@andreatytler ja syna neusoavam v noci alebo teda na nočný spánok v kočíku..na prsníku zaspáva...a teraz som začala prekladať do postieľky..správ somnou v posteli...ako možno je ešte malý a časom to bude iné...spával dve hodiny teraz je to presne hodina a pol.

ivangeline
4. júl 2021

Je preunaveny Zmeni sa to tak pred 2 rokom. ;)

xjakubikovak
4. júl 2021

@annie34 môj syn mal kadejaké obdobia v rámci spania a uspavania a mám pocit že jediné čo pomohlo bolo povedať si že to nebude trvať večne a proste sa stým zmieriť ( aj keď to bolo niekedy strašne náročné) a ono to fakt prešlo ani som si nestihla uvedomiť kedy 🙂

annie34
autor
4. júl 2021

@dievcata ďakujem 🙂 asi sa fakt stým treba len zmieriť a raz to hadam prejde 🙂 majte pekný predĺžený víkend