13-mesačné dieťa ešte nechodí - poznámky okolia

3. apr 2023

Stavia sa okolo nábytku a začína sa posúvať. Ja VIEM, ze je to v poriadku. Ale z okolia nepočúvam nič iné len ako je lenivé, ako ho to treba učiť a podobne. Boli sme dokonca u lekára, ktorý na mňa pozeral ako na idiota, že čo chcem, že je v úplnej norme. Darmo som to už XY krát vysvetlovala svojmu okoliu, idú si svoje. Otázka na Vás milé mamičky. Reagovať alebo kašľať na to? Nemám už energiu dookola hovoriť to isté. Ide mi hrozne na nervy to, že môjmu dieťaťu rozprávajú, že je lenive, pritom má len svoj čas. Na druhej strane, to dieťatko tým rečiam ešte nerozumie, nie? Co by ste, pripadne ak ste mali podobnú situáciu co ste robili? Myslím voči okoliu.

taktotedanie
3. apr 2023

Okolie bysom nepustala do bytu/domu pokial maju blbe reci, nepustite raz, druhyraz a pokial niesu debilni pochopia, ze sa maju starat o seba anie o to kedy vasedieta bude chodit

andreatytler
3. apr 2023

To vazne vsetci ludia v tvojej rodine a priatelia maju take reci? Alebo si to len tak prehnane povedala ze nepocuvas nic ine len to ze je dieta lenive? Ja mam fakt stastie ze nemam nikoho takeho vo svojom zivote. Ak je to len par ludi co to robia, obmedzila by som kontakt.
13 mesacne dieta uz zacina chapat ze sa rozprava o nom, takze by som vzdy povedala ze nie je vobec lenivy, ze je velmi sikovny a ak by neprestali, isla by som prec. Uplne nadrzo.

letfenixa
3. apr 2023

@autorka okolie ma nezaujíma. A v skutočnosti ani ty nezaujimas okolie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moonlight1210
3. apr 2023

Ozyvaju sa najviac taki, ktori nemaju uprimnu starost, len potrebu rypnut.

Tym s uprimnou starostou povedz, ze uz ste to konzultovali a bolo ti povedane, ze v ramci bezneho vyvoja dietata ide o normalny stav a nejde o ziadne zaostavanie.

Tym s rypnutim vysvetli, ze je to tvoje dieta a ty v tomto vyvoji nevidis ziaden problem. Pozri im pritom tvrdo do oci a oni daju pokoj.
Chvilu budu ohovarat za chrbtom a az dieta zacne chodit, budu ticho dufat, ze sa na tie ohovaracky uz zabudlo, resp. sa tvarit, ze co take zle povedali.

milanemila
3. apr 2023

To dietatko podla mna tym reciam rozumie, normalne by som ich poslala strucne do riti, lebo teraz je to chodenie, potom to bude rozpravanie, plienky a neskor milion inych veci, kedy budu mat takyto ludia pocit, ze je vhodne a ziaduce pred dietatom toto komentovat. Naozaj strucne, razne a cau 🤷🏼‍♀️

martina2111
3. apr 2023

Môj má 19 mesiacov a ešte stále nechodí, chodíme na rehabilitácie, keďže má skrátené šľachy a achillovkou... Zistili sme to až v januári , rodina o tom vie a ostatných si nevsimam

cyberk
3. apr 2023

Ja by som im rovno povedala, ci im to pride vhodne mat take poznamky, nech sa oni citia trapne, ty sa nemas preco ;)

hederamonstera
3. apr 2023

Moj ma 13,5m a tiez este nechodi, proste este nechce. Nastastie okrem nasich rodicov (stara skola) to nikto neriesi. A nasich vzdy stopnem, ze vsak ma cas, co akoze chcu? Mam ich na haku, verim svojmu dietatu a nebudem mu robit traumy, len aby som uspokojila niekoho ego. Nasrat

janadj
3. apr 2023

Pri detoch sa musis na take veci obrnit....najprv nelozi,nesedi, neschodi,este ma plienku, nerozprava, nevie sykavky, nevie R, nepocuva,......musis sa naucit jednum uchom dnu druhym von, niekedy ke to narocne ale pre svoj pokoj sa to musime my mame ucit 😊.

ivec16
3. apr 2023

ty vies ze to je v poriadku tak nech si povedia jednym uchom dnu druhym von a neries… moja zacala chodit ako 2,5 rocna… som stastna ze zacala… tvoja je sikovna, napreduje presne tak ako ma…

pribinak
3. apr 2023

Treba sa rozlúčiť s takýmito ľudmi.

lebo len čo začne chodiť tak začnú rýpať že či už rozpráva a či už chodí na nočník a prečo ešte neje vidličkou a má stále na noc plienky, ……

Niekedy sú to najmä starší ľudia ktorí nemajú okrem pozvania nič iné na robote a a hoci to nemyslia zle, je to vyčerpávajúce a otravne

milanemila
3. apr 2023

@pribinak suhlasim a hlavne velakrat si nepamataju ani poriadne ako to bolo pri ich detoch 🙈 mna svokra presviedcala, ze jej dcera 6 mesacna jedla stehno z peceneho kurcata vcelku v ruke 😂 Mala som stastie, ze dcera zacala chodit 10 mesacna, lebo by som si tiez vypocula 🤷🏼‍♀️

bucko555
3. apr 2023

Kašľať na okolie moja začala chodiť ako 15 mesačná mala už úplnú stabilitu vôbec nepadala a.o nič nedošla že nechodila skorej

pribinak
3. apr 2023

@milanemila veru tak.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aurora33
3. apr 2023

Je to super, že si uvedomuješ, že tvoje dieťa má ešte na to čas. Okoliu by som povedala, nech sa láskavo starajú o seba.

zuzulka558
3. apr 2023

Ja som mala odpoveď, nemôže byť ako vy ze ste uzreli svetlo sveta a už ste vedeli všetko v deň narodenia,,moje ma svoj čas a tempo 🙂

juliet86
3. apr 2023

moja zacala chodit az v 17tich mesiacoch. nroma je do 18. posli ich do kelu

daniela2202
3. apr 2023

Čo ťa pokom .. môj začal 14m.

81anina
3. apr 2023

Môj začal chodiť keď mal takmer 19 mesiacov. Aj to len vonku v parku kde mal voľný výbeh. Doma mu ešte dlho trvalo kým sa odvážil. Proste ráno vstal a rovno na štyri hoci vonku už chodil

nwnw
3. apr 2023

Prerusit kontakt s rypakmi. Presne si pamatam toto debilne obdobie.. preco mesedi? Preco neukazuje prstom? a preco este nechodi.?? Jeziiiiis a on ma este plienky??????

No a tie plienky rypala do mma kamaratkina babka ked mal 2,5r. Potom som zistila ze zrovna vnucka tejto babky este vtedy kadila iba do plienok a to uz 3,5r.

ninah1486
17. feb 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

aj nas zacal chodit dost neskoro a teraz ho neviem udrzat aby kdesi obsedel