12 týždňový synček už mesiac každy večer plače

daniki
22. jan 2015

Mamicky,admini prosim neodporucajte ma na ine diakusie tu na modrom koniku,uz som si prestudovala uplne vsetko a skusila setko ale nic nepomaha.
Mam 12tyzdnoveho synceka ktory uz mesiac kazdy vecer o 19:00 zacne plakat a place priblizne dve hodiny ale velmi divne.neplace dve hodinky vkuse,casto ho ucicikam na rukach zaspinka ale len na 5-10min a zas sa zobudi a zacne plakat,niekedy ked ho daco zaujme (svetlo alebo vlasy) tiez prestane plakat a po chvili zas zacne. Takto ho cicikam dve hodiny,niekedy ho len poloZim na postel a vedla neho lezkam a snazim sa ho uchlacholit alee dve hodiny sa pravidelne trapime.
Uz som skusala vsetko!neboli ho brusko,nieje hladny,je umyty,ma cistu plienku,nieje mu moc zima ani teplo,skusala som posunut nas vecerny rezim aby siel spat skor aj neskor,skusala som kupat,spievat,nosit,zabalit,nechat ho plackat,nakrmit, no naozaj vsetko co som sa kde docitala ale nic nepomaha..nemyslim si ani zeby sa bal noci lebo nieje sam ani ho nenecham v noci plackat ke sa zobudi hned ho berem...vcera sa nam po mesiai prvy krat podarilo neplakat ale to tak,ze som mu vobec nerobila nas vecerny ritual stale sme sa zabavali spievali cvicili,nosili sa,s hrackami zabavali az kym nezacal mrnkat, vtedy som ho na rukach pocicikala a do pol desiatej pri kazdom ako takom prebudeni cicikala na rukach kym o 21:30 nezaspal a dala som ho do postielky...bola to makacka stale ho zabavit a potom ked zaspaval hodinu a pol pocicikat kazdu chilu ale neplakali sme.takze absolune nerozumiem preco ine veceri plackaprprosim mamicky ktore by ste mi mohli poradit o radu uz som naozaj zufala.
Dakujem krasne

pat_mat_minnie
22. jan 2015

@daniki A nerastu mu zubky?Moj syncek -starsi, mal zubky velmi skoro.To by vysvetlovalo, ze chvilocku place, potom sa ukludni, potom zas a niekedy place a inokedy nie.Inak neviem.Drzim palce, nech sa to cim skor vysvetli a nech je vsetko v poriadku.🙂

aicha15
22. jan 2015

moja maličká robí to isté a tiež si neviem rady, 3 februára bude mať tri mesiace... ja ju len varujem podávame si ju z ruky do ruky ked uz nevladzeme... ja mam fitloptu na ktorej sa asi najlepsie upokoji sadnem si s nou na nu a mierne sa pohupujeme, inak tiez neviem co jej je skusame vsetko mozne... cez den je velmi dobrá
@daniki

aicha15
22. jan 2015

ked zaspinka tak pospi aj do tej 6 tej rána

zuzu_lienka
22. jan 2015

Skús si prečítať k tomu niečo na stránke mamila.sk
Okrem toho by možno pomohlo obstarať si nosič alebo šatku a nosiť ho, taktiež spoločné spanie v posteli. Ja som malého nosila asi od 6 týždňov, kým som na to prišla, dosť sme sa natrápili. Potom malý dosť veľkú časť dňa strávil v šatke a ja som si všetko postíhala porobiť, mala som dve ruky volné 🙂 a on bol spokojný.
Bábätko v tomto veku potrebuje jediné: byť v náručí matky, kam patrí. A najlepšie v kontakte "koža na kožu".
Keď cíti neustálu blízkosť, vôňu a počuje tlkot srdca, vie, že je všetko v poriadku. Pokiaľ nie, môže byť nespokojné a dosť plakať.
To aspoň pomohlo nám 🙂

drobcek5588
22. jan 2015

Moj maly tiez tak plakaval tak som skusila na radu starke ze ho mam okupat v cisci okupala som ho 3 krat cez tyzden a prestalo to.je to nieco ako urieknutie a nazaklade toho je nervozne dieta nechce spat a place tak zvlastne.nam to pomohlo a som za radu starkej velmi vdacna.

daniki
autor
22. jan 2015

@aicha15 tak to mame uplne rovnake!maly bude mat 3mesiace 1.februara a tiez ho najviac upokoji taky pohyb ako na fitlopte(akoby zhora nadol) a ako dlho to u vas uz trva? Zacne plaackat pravidelne v tu istu hodinu?
@pat_mat_minnie myslis ze je mozne ze mu uz v 12 tyzdni rastu zubky?

dzejn80
22. jan 2015

@daniki
A mebudu to len tzv. "Koliky" nejde o realnu bolest bruska, ale deticky nemaju riadne vyvinuty nervovy system a jednoducho nedokazu byt v klude. Ak dojcis, skus si ho prikladat, to by ho malo ukludnit. Kamaratke pomohlo magnezium, davala si vyssie davky pri dojceni a cez mliecko dcerke a pomohlo velmi. Drzim palce, vydrz, okolo 3 mesiacov sa to zvykne vytratit, ked nervova sustava dozreje.

aicha15
22. jan 2015

no u nas to trva asi dobre dva tyzdne aj viac... ano zacina plakat vacsinou ako sa okupe a napapka a vobec nevieme preco nic jej nie je je prebalena odgrgne si, nie je jej ani teplo ani zima, brusko jej mastime uz preventivne pupikom... ja sa modlim kazdy den aby vecer neplakala dufam ze raz pride ten den ze sa to splni
@daniki

daniki
autor
22. jan 2015

@drobcek5588 v cisci? Co to je? To by soom skusila urcite.
@zuzu_lienka o tom nosebi som uz citala,nosim ho fost ale asi skusim este viac.satku doma mame len ju neviem dobre viazat ach musim sa naucit.

tenerifka
22. jan 2015

Dievcata klud, malo by to prejst po 3.mesiaci,toto obdobie mavaju takmer vsetky babetka-my sme neboli vynimka, pomaha len nosit, hojdat, (nam pomahalo nosenie dolu bruskom) a verit, ze tak ako zacalo tak rychle odide.....

drobcek5588
22. jan 2015

@daniki kupis to aj v lekarny ako cistec lekarsky urobis caj tak asi 2litre a cisto v tom ho okupes od hlavy az ku nozickam.ziadne masticky nic len v tom.

funto
22. jan 2015

My sme si prezili to iste a trvalo to do cca 5 mesiaca. Vecerne revy po kupani ako o zivot. Vsetko prejde treba vydrzat. My sme ju hojdali na rukach kym uplne nezaspala a potom som si lahla k nej. Nam velmi pomohlo spolocne spanie, vela ludi to odcudzuje, ale my sme sa potom vsetci traja vyspali 🙂 Deticky to mozu robit, aj ked ich nic netrapi, nevedia sa upokojit z celeho preziteho dna, zazitkov a pod. tak len placu a placu. Treba trpezlivost a najma klud lebo to babo vyciti. Spievanie, masirovanie najma chodidiel a kolisanie na rukach a spolocne spanie. neboj nebude spat s vami vecne 🙂 nasa mala sa krasne naucila spinkavat sama po roku a teraz je z nej usmievave kludne a vyrovnane dievcatko. drzte sa. vsetko prejde, pride krajsie obdobie

zuzu_lienka
22. jan 2015

@daniki ja som mala tiež podobné myšlienky, zdalo sa mi, že ho dosť nosím a že predsa nemôže chcieť, aby som ho stále nosila, veď ho môžem rozmaznať, a čo potom.
No už keď som to prestala zvládať, kúpila som šatku, naučila sa rýchlo jeden najjednoduchší úväz podľa návodu na internete a malého som začala nosiť. Prvé dva razy plakal a nechcel tam byť. Na tretí krát som počkala, kým bude jeho čas ísť spať, nakrmila som ho a dala do šatky. Malý v momente zaspal a nosila som ho až kým sa nezobudil. A takto som to začala praktizovať. A čuduj sa svete. Môj synček, ktorý dovtedy sotva spal v postieľke dlhšie ako pol hodinku, zrazu prespal v šatke hodinu, aj dlhšie a zobudil sa spokojný a usmiaty. Odvtedy som ho nosila často a potom so zaviedla aj to, aby spal s nami v posteli a všetko sa upravilo.
Obzvlášť večer býva pre bábätká náročný. Rýchlo rastú a vyvíjajú sa, cez deň zažijú veľa podnetov a večer potom môžu byť nervózne a unavené. Ak im ale doprajeme, aby boli u nás v náručí, budú vedieť, že v tomto náročnom čase im pomôžeme nastoliť rovnováhu a zaspať. Ak sú v tomto čase (vo večerných hodinách) v šatke alebo nosiči, sú pritúlené na tom najsprávnejšom mieste a to ich upokojí.
Aj mama to ocení, pretože chrbát tak netrpí. Pokiaľ je šatka správne uviazaná, tak bábätko v nej vôbec nie je ťažké, pretože váha je správne rozložená na plecia a bedrá. A matka má voľné ruky, môže bábätko jemne hladkať, spievať mu, hojdať ho.
Aspoň ja som bola oveľa menej unavená, odkedy som začala používať šatku. Dnes má malý 18 mesiacov a ešte ho nosím, keď potrebujem.

zuzu_lienka
22. jan 2015

A ešte dodám, že malý stále spí s nami v posteli a takto sa všetci traja vyspíme. Malý nikdy v noci neplače, pretože vie, že sme pri ňom. Ja sa inštinktívne prebudím, keď sa malý len začne preberať, nakojím ho a hneď zasa zaspíme. Ráno ani neviem, koľko krát sme boli hore, lebo sa nikdy nepreberiem úplne, nakŕmim ho v polospánku. A malý je spokojný aj cez deň a vôbec neplače.

daisylucky
22. jan 2015

Podla mna to mozu byt koliky, nas to maval do styroch mesiacov. Cez den bol v pohode a kazdy vecer plakal niekolko hodin. Teda plac je slabe slovo, bol to skor vreskot od bolesti. Trvalo to asi tyzden, potom par dni klud, potom znovu tyzden a takto sa to opakovalo 4 mesiace. Nebol zapeceny, kakal v pohode, podla mna to bol skor nevyvinuty nervovy system (teda ako som sa docitala v literature alebo na internete). A z toho, ze dlhsie plakal, mu nafuklo brusko a potom ho bolelo aj to. Zatial sa vsak neprislo na to, z coho koliky su a nic na to zarucene nezabera. Nam sa vsak zdalo, ze trochu pomohla sikma poloha v lehatku a teple obklady na brusko. Ale ak mas pocit, ze to nie su koliky, radsej sa spytaj lekarky.

kimina7
22. jan 2015

Ja som moju dcerku v noci hojdala v autosedacke vajicku, iba tak zaspala a ak som nahodou zaspala aj ja a zastavilo sa, tak znova :(.....do rana do tretej, potom spala....asi aj od unavy...Takto to slo skoro tri mesiace, ked mi poradili caj, kedze som nekojila a ten nam pomohol. Asi to nebude vas pripad, neviem ci dojcis. Takze nam pomohol hipp caj z DM

pat_mat_minnie
23. jan 2015

@daniki Ano, moj najstarsi syn mal v 12.tich tyzdnoch prve dva.🙂