12 mesačné dieťa je niekedy zlé

maaji
2. okt 2020

Dobrý večer prosím vas chcem sa opýtať môj 12 mesačný synček je niekedy zly robi zle veci aj keď mu to prikazem teda neviem či mám naňho zvýšiť hlas mislim zakričať atak... lebo som to skusila a on nič stale tam išiel a bal sa ma keď som to skusila druhý krat tak sa ma až zľakol neviem ako mam naňho ísť či ešte je primali nato abi tomu rozumel čo od neho chcem

miaumiauxc
2. okt 2020

@maaji jasné že je ešte malý.. môžeš mu pekne do okola stále vysvetľovať ..ale oni si neuvedomujú že robia niečo zle alebo že si môžu ublížiť ..sebauvedomovanie prichádza až okolo 3 rokov .. len terpezlivosť a pevné nervy.

meluela
2. okt 2020

@maaji urcite po nom nevrieskaj. len opakovat a opakovat a on sa to raz nauci

miadi
2. okt 2020

12 mesacne nevie byt zle. Iba nevie robit to co od neho chces. Spoznava svet a situacie po svojom. Chce byt nezavisle. Nekrič po nom. Bud trpezliva a opakuj vysvetluj

andreatytler
3. okt 2020

@maaji Len opakovat. My nasho 10 mesacneho uz 4 mesiace trenujeme aby nesiel k elektrickym zasuvkam...vzdy poviememe no no a zablokujeme pristup ked sa k nejakej chce dostat a preskumat ju. Uz niekolko tyzdnov ich uplne ignoruje. Ale zacina uz vymyslat. Vie ze nema prskat s plnou pusou a tak prehltne a potom prska a pozera na mna ze co poviem a ked som s tym OK, tak skusi prskat s poloprazdnou pusou a zase na mna pozrie ze co ja na to.

bajka16
3. okt 2020

On ešte teraz skúša objavuje tam zbytočne kričis a vychovávaš keď za ti nepáči čo robí zabav ho niečím iným upriam jeho pozornosť inde iné nič s tým neurobíš momentálne nevieš si predstaviť koľko veci je teraz pre neho nových toto je presne to najnáročnejšie obdobie

maaji
autor
3. okt 2020

Ďakujem vam za radu 🙂

punka24
3. okt 2020

Ženy čo hovoríte že nemá kričať po dieťati... ako súhlasím... ale ruku na srdce... vy ste nikdy neskrikli...?? Lebo ja hej... aj keď som nechcela... ale niekedy sa tomu ubrániť nedá... problém nie je že nevedia že robia zle... moj to vie... a baví sa na tom ako mi robí naprieky... jasné že deti nevedia všetko ale už majú pár vecí v hlave že:"aha, mama sa chmuri a ma iný hlas a mne to nie je príjemné... a robí to lebo toto som spravil " tak aspoň 3 veci vie že nie sú ok... a dámy... keď vás zámerne dieťa provokuje... vážne nikdy NIKDY neskriknete lebo toho už máte fakt dosť...?? 😂
A odpútanie pozornosti to je tak 50/50 že výjde... teda aspoň u nás... 😂
Berem to tak že treba vydržať... 😁