Prosim poradte mi, lebo uz nevladzem. Moja 12 mesacna dcera za vsetko krici, ale taky krik, ako keby som ju z koze drala, a pehyba sa pritom do tvaru luku, hlavu do zadu zaklana. Za den snad 30 krat. Dovody - obliekam ju - krik, obuvam ju - krik, davam do kocika - krik, davam do stolicky na jedenie - krik, zavriem dvere na druhej izbe- krik, prenasam ju z druhej izby - krik, atd. A je to hrozne, lebo ako sa pritom kriku prehyba do tvaru luku, no neviem ju ani obliest, ani dat do kocika a pod. Z toho jej kriku ma uz hlava boli. Snazila som sa si to nevsimat, milo vysvetlovat, no zo dna na den to je horsie.
Moj ma 10 mesiacov a je to veľmi podobne, aj keď nie pri každej aktivite...zatiaľ. Neviem ci by som to nazvala prehybanim, ale aktívne sa snaží hodit sa dozadu aby mohol revat s väčšou kapacitou pľúc, niekedy si vie aj ruku na čelo prehodiť, aby to vyzeralo viac dramaticky 😅 A teda hlas ma taky, ze mi zvoní v ušiach. Ak je inak v poriadku, tak si opakuj "je to len obdobie" 😁
Ahoj. Neurológ ju videl? Náš sa prehyba, ale má hypertonus na chrbtici. Pomohlo mu, keď ma korytkovy kočík. Ale čo sa týka kriku, no len vydržať, iné nám nezostáva 😂😂😂
Vitaj v klube, tiez mam rocneho a ma tuto "krasnu" trucovitu ujacanu fazu, z ktorej ma ide...vsak vies....takze len trpezlivost....a celkom pomoze, ked sa zacnem smiat 🤷
Tiez mam tretieho teraz rocneho. Aj po skusenostiach so starsimi, odporucat zacat uz pracovat s dietatkom na spracovavani emocii. Vyborna kniha na nastudovanie je Respektovat a byt respektovan. V tomto veku uz dietatko dostatocne rozumie potrebnej komunikacii. Spravnym pristupom sa intenzita takychto 'emocnych vybuchov' znizi alebo sa aspon skratia na minimum. Netreba to len vydrzat, da sa s tym pracovat.. A zacat sa smiat, vobec neodporucam, z kratkodobeho hladiska to mozno na zaciatku pomoze, ked sa babatko prekvapene zarazi, ale cim bude starsie, tak taketo popretie jeho emocie, sa vrati ako bumerang a situacia sa len zhorsi..
Ako píše Ľubka nadomnou, treba si prečítať ako sa k dieťatku chovať, ozaj to pomáha a nie, nepomáha nasilu častokrát. Je to klasická detská fáza, vývin. Pochopila že vie vzdorovať, že si vie vydobit svoje a všetko čo chces ty bude nie teraz. Držím palce
@snehulak77 Ale ona sa neprehyba kvoli hypertonusu a pod., ale z nervov. Uz chodi, takze urcite nema hypertonus, hypotonus atd. Dostane nervy, ze zavriem dvere a krik, ako keby som ju drala z koze, a prehyba sa do luku. Po par sekundach sa uklidni, a beha vysmiata.
Nevšímať si ju, počkať než sa ukľudní.....takéto divadielko potrebuje divákov, ak pochopí že žiadnych pri záchvatoch hnevu nemá, prestane, snáď 🙃
Zvykaj si bude to iba horsie…. (vlastna skusenost-dve deti)
Tak potom v poho, nič len prežiť to 😂
Moja ma 1,5roka a robi to cca od roka. Este ju to neprešlo ale ja toho mam uz az az. Ona neskutočne jačí ak jej nie je vyhovené. 🥴
Aj moj ma 12 mes a zacal toto robit ked uz je mu dlho a nechce sediet a idem ho dat do autosedacky, alebo do kocika. Urobi luk, spusti rev a krik. Minule mi to v auparku spravil, randal ze ludia utekali od vytahu 😃 a co robim? Nic, usmievam sa a idem si svojho autopilota. Uplny opak jeho spravania. Ci sa mu to paci ci nie, bude po mojom. A o chvilu sa uz ukludni. Skusa ma. To iste ked mu zavriem umyvacku pred nosom, alebo dvere na zahradu. A co…prezije, poplace a zabudne, ide sa dalej 🤷♀️😃 asi fakt taka faza, nastavovania hranic
Truc faza..vydrzat vydrzat vydrzat..