11 týždňový synček je jedovatý

kukulienka83
21. okt 2014

ahojte...tak idem sa zas po radu...resp. pre nejake skusenosti mamiciek... syncek ma zajtra 11 tyzdnov a uz teraz je jedovaty...hlavne ked ma ist spat...on sa asi tak unavy az sa mu potom neda zaspat a tie vreskoty potom no katastrofa...ani v postielke ani na rukach len narieka ale takym jedovatym placom az sa zadusa... hlavne pred vecernym spankom... uz sme skusili ho dat spinkat aj skor, aby sme obisli tu najvacsiu unavu, ale po pol hodinke sa zotudil a bol hore 2,5 hodiny...co mal uz davno spinkat... ono je to vlastne aj navecer a minule uz aj poobede takto vycinal... ako ho naucit zaspavat pekne v pokoji...ja som kludna, idem nanho pekne nezne snazim sa ho lo laskou ulozit na spinkanie... ale uz aj ja stracam nervy...hlavne aj v noci sa mi teraz zacal budit na papanie skoro kazdu hodinu a pol... a dudlikom ho neoklamem...proste chce papat a hotovo...hlados... 🙂 PS: zatial len kojim, nic ine mu nedavam
mate niekto nejke typy ako taketo babo priviest k tomu aby pekne zaspinkalo a spinkalo..? DAKUJEM

aja7377
21. okt 2014

Podľa mňa to nie sú jedy ale klasické koliky. Treba si všímať, či priťahuje nožičky k brušku a šponuje sa. Väčšinou prichádzajú večer a malý môže vkuse plakať aj 2-3 hodinky. Na nete je veľa rád ako si s kolikami poradiť.

hanka_april
21. okt 2014

nepises, kolko byva hore a kolko spi cez den....ja som malu davala spat podla Giny Ford a fungovalo to, aj ked okolo 3 mesiacov mavaju deti vecerne koliky, co moze byt sposobene vyvjom nervovej a traviacej sustavy....moja mala tiez okolo 3 mesiacov asi tyzden, 10 dni, take vecerne place, hoci nebola unavena, ani ju nebolelo brusko...

oladuna
21. okt 2014

@kukulienka83 niektore deti maju den a noc naopak ale to sa potom ma upravit.neviem teda ci sa to tyka tvojho synceka, ci to vyzera ze chce byt hore viac v noci ako cez den...taktiez, on je jedovaty lebo ho nutite spat? Preco sa jeduje?skusila si spievanie?neviem ale moje dve sa nikdy nejedovali. Taktiez, moze to byt kolika ak place po papani

kukulienka83
autor
21. okt 2014

no koliky sme zazehnali asi v 2 mesiacoch... brusko to nebude... to viem ako plakaval ked ho bolelo...ani otoceny den s nocou... lebo cez den spinka stale rovnako doobeda a potom poobede aj navecer...vzdy je asi tak 2 hodinky hore medzi tym... prehrame sa a tak...ale navecer uz len na rukach, a myslim ze je to unavou a ze nevie zaspat, lebo si trie ocka...a uz aj zaspava, potom sa strhne jeduje, place... a takto dokola... 😒

maco
21. okt 2014

skus ho uspat na prsniku pri kojeni... u nas je prsnik a satka zarucene sedatívum 🙂

nanka3
21. okt 2014

@kukulienka83 tiez si myslim, ze je to kolika, pretoze ked place aj na rukach tak ho musi nieco boliet

daniela1983
21. okt 2014

uplne normalne to je, ziadne jedovite dieta ja nechapem ako take male dieta moze niekto oznacit za jedovite. dieta sa skutocne hnevat a jedovat zacne tak po roku a nie v troch mesiacoch. nam vzdy pomahalo uspavanie pocas nosenia. nosim v manduce. uspava sa tak doteraz a ma cez rok

marcelatje
21. okt 2014

@kukulienka83 mne sa malá budila na dojčenie každú hodinu a pol cca do roka a pol, prvú noc prespala ako 20 mesačná takže nerieš, keď vypýta daj a máš kľud aj ty a aj bábätko je spokojné 🙂 keď som skúšala všelijaké "overené rady" na zlepšenie bolo to ešte horšie 🙄
No a plakávala strašne, snáď prvých 6 mesiacov non-stop 🙄 ale prešlo to, asi treba len vydržať 😅

kukulienka83
autor
21. okt 2014

no ved uspavam na rukach...alebo poobede v kociari zaspi bez problemov... v manduke byt nechce ani za nic...
tak len vydrzat...ok... tak vydrzime... 🙂

luba41
21. okt 2014

@kukulienka83 http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko... prečítaj si toto..
uspávaj na prsníku, poležiačky, neprekladaj do postielky..vela sa počas dna aj večer noste / v šatke, nosiči/, vela sa mu venuj, mojkate sa.. nie-postielka, nie kočík / ak neoblubuje/ ale náruč maminy......to potrebuje Tvoje dieťa..treba vydržať, nehladať v tom niečo-že je jedovitý, že robí napriek a pod....je to bábo, Tvoje dieťa a treba sa mu prispôsobiť.. 😉

lauricka
21. okt 2014

@kukulienka83 tak male babo este nema rezim, tan sa vytvara az tak cca od tretieho mesiaca postupne. Tak maly moze mat kludne aj koliky a koji sa na poziadanie, takze ked chce, tak mu das. Síce pises, ze stracas nervy, no setri si ich, lebo este ich budeš vela potrebovat, ste len na zaciatku 🙂

betunka39
21. okt 2014

No podla toho co opisujes ma zrejme dojcensku koliku.treba kupit Sab simplex alebo papaverin a davat toto 3xdenne.To.ze sa ti v noci zacal budit kazdu hodinku a pol je tiez obdobie .ktore mnohe dojciace maminky nazyvaju krizou.potrva to asi mesiac .ked chces kojit co najdlhsie musis toto obdobie vydrzat.Dietatko je vacsie.len nestiha vsetko spracovat.k tomu kolikatak sa potrebuje castejsie a pomenej kojit.Treba vydrzat .neprikrmovat ako niektore .lebo to bude koniec kojeniu.jednoducho lrikladat podla potreby.My sme mali cely jeden mesiac taky.ze mala bola hore kagdu hodinu.Ale zvladli sme to.dnes ma dva a pol a kojime sa aj kwd chodim do prace.A vyhodou je.ze teraz ma slintavku a nebyt kojenia uz je na infuziach.lebo ine do pusy od bolesti nevezme.len mojprso a tym sa zasyti.Drzim palce.

patulienkab1
21. okt 2014

odporúčam dieťatko NEOLIZOVAŤ - aby nedošlo k priotráveniu mamičky 🙂 🙂 😉

to ma iba zaujal ten nadpis - želám vám nech to čím skôr prejde a nech sa z drobčeka môžete iba tešiť 🙂

siska53
21. okt 2014

@patulienkab1 🙂))

siska53
21. okt 2014

@kukulienka83 koliky sa mozu aj vratit. Aj mne to pripada ako kolika. Takze opat dake kvapky na brusko,masirkovanie a nosenie,nosenie a hlavne klud. My sme to mali do 3,5m., kamoskin maly to mal kratsie,ale sa mu to vratili,ked mal asi 5-6m.,co si uz myslela,ze su za vodou....
A nosenie ho upokojuje,aj ked narieka,citala som o tom,ze aj ked placu,su pokojnejsie,ked su v naruci. Nerali im tep a taknto zistili.

lauricka
21. okt 2014

@patulienkab1 ano, tiez ma ten nazov pobavil 😀

livocka21
21. okt 2014

@kukulienka83 vydrzat...vyrastie z toho...🙂 🙂 🙂 ja som do piatich mesiacov pred kazdym spankom uspavala hodinu s revom na rukach a nemohla som ho ani polozit...len nosit nosit nosit 🙂. Potom sme presli na kocik....

patulienkab1
21. okt 2014

@lauricka 🙂

le4
21. okt 2014

@kukulienka83 ahoj, aj ja som mala kolikove dieta, ale ked bol vecer unaveny tiez mal jacivy plac, ktory znacil velku unavu. Bolo to okolo toho veku, ked mu chudatku prestavali tie hrozne koliky a mohol spat slhsie ako predtym, no tym, ze predtym vobec nespal, som nevedela co nanho zabera (okrem vecneho nosenia a kojenia) kolko a kedy potrebuje spat...
Moja rada: skus ho uspavat pri prvom znaku unavy, - zivnutie, prtetierani ociek... Ked jaci uz je strqsne unaveny. Mozes s nim ist von dat ho do kocika, nosica. Alebo povozit v aute. Co sa tyka uspavania doma - kojenie samotne mi casto nepomohlo respektive to bol zdlhavy sposob uspavania, ale raz pri kojeni som sa mu zacala prihovarat tak velmi jemne, akoby som spievala uspavanky (samotne uspavanky nemal rad, zamiloval ai ich az neskor) a upokojil sa a pomerne rychlo zaspal a odvtedy som ho tak uspavala. Plus neskor som nasla inu metodu, zaspal rychlo, ked lezal na brusku na mojom bruchu a tak papal mliecko. V nosici tiez vacsinou lahko zaspal, nosic urcite odporucam. Tiez je dolezite, aby ho nerusil prilisn hluk a svetlo, ale to urcit vies. Mimochodom radsej sa vyspi s nim, ak sa casto bez Teba budi, domacnost sa poriesi neskor 🙂. Aj moj sa mi budil hned do polhodiny, tak som zostavala pri nom. Ono babatka maju kratke spavie cykly zobudia sa a treba ich zas uspat :/. My dodnes mavame zle noci, maly ma 10m, ze chce velmi casto papat, ale inak spi perfektne len sa 10min napije a spi dalej. Casom sa to zlepsi neboj ale mozno par mesiacov nebude idealnych.

oladuna
21. okt 2014

@kukulienka83 ono to male bude teraz stale viac a viac hore.ono nebude stale v kuse spat ako zo zaciatku.mam kamosku ktorej maly nespal cely den od narodenia.a stale by sa len na rukach hojdal.dobre ho rozmaznali a teraz kade chodia tade vyplakava pre nic za nic.ani s detmi sa nevie poriadne hrat.a to ma uz skoro rok. Stale by len plakal.

rybka1985
21. okt 2014

@kukulienka83 aj ja mam doma maleho "nervaka",mal take obdobie ze sme sa na vecerny spanok ukladali aj 5x a vzdy vreskot a musela som s nim chodit na rukach hojdat a vseeetko mozne aj nemozne robit,trvalo to mozno2-3 tyzdne. Teraz dam do postele pocucka si a spinka. Treba len vydrzat

katarina644
21. okt 2014

ked chcete, aby pekne spinkal, lahnut ku nemu a spinkat s nim. my sme takto vecer chodievali s dcerou spavat do jedneho roka hadam. a kym sa naucila normalne spavat, tak to bolo az ked isla do skolky v troch rokoch. u kazdeho dietata individualne.

kukulienka83
autor
22. okt 2014

🙂 dakujem za rady zienky... ono ja ho chcem kojit co najdlhsie a ani ma nenapadlo prikromovat len zato aby som sa ja vyspala...to NIE... a aj ku kvapkam pritikolikovym som sa vratila... myslim ze to pomoze... ked to teda maju byt znova tie koliky, lebo aj predtym nam dobre zabrali...
ja pre neho vydrzim vsetko...ja som to nemyslela tak, ze stratim pri nom nervy a nestaram sa... k nemu vzdy len s laskou a usmevom aj ked som na pokraji zrutenia 😀
ked je cez den hore...venujem sa mu, hrame sa, rozvijame...cvicime nozickami, masirujeme brusko...myslim ze robim vsetko co treba... len som chcela vediet, ci sa neda robit este nieco viac... ale zvladneme to aj takto...
viem ze nie sme jediní, co takto bojuju...

evadolna3
30. okt 2014

podla man su to obycajne detske koliky.. skus dat drobcekovi coliprev s enzynom laktazy.. nam velmi zabrali