Ahojte maminky, malý má 10,5mesiaca, zatiaľ ho len skúšame dávať na nočník, ale vždy ked ho tam dám, začne strašne plakať..stretli ste sa s tým niektorá? ak áno, ako ho mám naučiť aby sa toho nebál? Dakujem za rady a skúsenosti..
@anicka246 nijako. Musi dozriet 🙂 moj maly ma 19 mesiacov a reve ako tur na nocniku. Neriesim, raz to pochopi, ved nebude cikat do plienky do 15-tich snaaad 🙂 🙂 🙂 🙂 nechaj to teraz tak, ak tam byt nechce, nic s tym neurobis, u na s ani hracky, ani inak zaujat nepomaha. Ak budes nutit, len to oddialis.
@anicka246 ahoj, a prečo ho tam dávaš? nemá plienky? nechaj ho, prečo mu kazíš detstvo???? raz na ten nočník pôjde, keď on bude chcieť, nie keď ty budeš chcieť.
my sme sa odplienkovali za 3 týždne, aj na noc a to mal nejakých 25-26 mesiacov. takže tvoj drobec má dosssssssssssssssťťťťťťťťťťťťťťťťťťťť času!!!!
pretoze je maly a len ho zbytocne trapis...skus najskor v 20mes.vtedy je uz nejaka sanca ze pochopi co chces od neho.
Ja som nikdy nechápala, prečo maminy dávajú detičky na nočník, dobre že nie odvtedy, kým sedia. My sme malého začali dávať skoro ako dvojročného, dovtedy vôbec! a do týždňa už bol úplne bez plienky.... Zbytočne ho nočníkom stresujete...
Pokiaľ plače a nepáči sa mu je to naňho asi skoro......ja som začala tak, že sme kúpili nočník, nechala som ho v spálni. Malý sa s ním zoznamoval, potom som mu hovorila že do nočníka sa ciká apd. Od 13stich mes. som ho na nočník posadila vždy keď sa zobudil, lebo som vedela že vtedy ciká a potrebu aj urobil(no nikedy mi pri nočníku neplakal) ....... potom som ho nechávala bez plienočky a sám si pekne keď potreboval sadol a vycikal sa alebo vykakal.
Keď idem ja na WC, ide s nami aj nočník a malý sedí so mnou(skúsila si aj túto variantu????).
Nemyslím si že je skoro v 10tich mesiacoch, niektoré deti sú jednoducho šikovnejšie a pochopia že majú potrebu robiť na nočník, niektoré dozrejú neskorej.
Naše februárovky (17mesačné už sú niektoré úúúúplne bez plienky- tiež baby začali dávať deti na nočník okolo tohto mesiaca, niektoré aj skorej)
@lalinko2010 troška silné slová,že dieťaťu kazí detstvo nočníkom 😒
@anicka246 počkaj ešte mesiac a skús znova, ešte má čas, ak vyslovene reve,tak mu to len sprotivíš, nechaj ho nech zatiaľ nočník len spoznáva, naozaj možno ešte tak,že pôjdete na záchod spolu,ty na WC on na nočník a troška sa pri tom zabavte a uvidíš,že sa mu to zapáči 🙂
@anicka246 presne ako píše @janka258 skús mu sedenie na nočníku spríjemniť.......môj malý strašne rád so mnou počíta tampóny 😀 😅 😅 😅 a spojili sme príjemné s užitočným.....keď mu niekoľkokrát denne počítam do cca desať(podľa zásob) tak sa pri sedení na nočníku aj počítať naučí 😝
TY si matka musíš vedieť kedy je skoro alebo nie, ty vycítiš, čo asi teraz cítiš keď si ideš po radu že niečo nieje OK........
Neviem koľko máš detí, či prvé, ale materstvo nieje o dokonalosti! Učíme sa a spolu s nami aj naše deti 🙂)))
tak ho tam nedavaj... ved ma len 11 mesiacov...
@janka258 metafora! neberme všetko vážne, dá sa to "prečítať" - normálne a - troška silné slová,že dieťaťu kazí detstvo nočníkom - nechaj ho, prečo mu kazíš detstvo???? miesto ???? som mala dať 😉 a vtedy by sa to chápalo inak...
ked place, tak ho na nocnik nedavaj. Este je malinky. Nocnik odloz a skus o pol roka. Ja som maleho posadila na nocnik v 18.mesiacoch a behom tyzdna bol odplienkovany. Takze netreba sa nikam ponahlat.
@anicka246 tak ho tam nedavaj,pockaj mesiac-dva a skus potom...
Moj tam neobsedel,pokial nemal telefon s pesnickami,aj tak tam nic neurobil,ocikaval a okakaval byt. Chytil sa sam do 3dni,ked mal 2,5r.
Alebo skuste nad velke wc prip.aj s redukciou..ale na noxnik by som urcite na daky cas zabudla.
@lalinko2010 tak s toľkými otáznikmi sa to inak pochopiť nedá 🙂 nevýhoda písaného slova 😉
@janka258 no šak presne - nabudúce dám 😉 😉 😉 😉
podla mojho nazoru je este malicky,zbytocne to robis,pockaj este
@lucianka222 veru mňa by to nenapadlo..to mi len mama že mám vyskúšať.. podľa mňa je tiež skoro, dokonca sa mi zdá že mu je to veľké, ako by tam padal.. ale som rada za vaše reakcie, nebudem ho tam dávať už...dakujem 🙂
@michaelamilan no ved to že kamoška má rovesníka a ten pekne sa aj vyciká aj vykaká.. mne nejde o to aby sme sa plienok zbavili, alebo aby to chytro vedel.. len nás to tak napadlo.. a veru on je od malička šikovný vo všetkom 🙂 tak uvidíme ...
Ako dievcata, nenavazajte sa do nej. Ja som malu dala prvy krat cikat a kakat mimo plienky ako 2 tyzdnovu... teraz ma rok a chodi na nocnik. Nosi aj plienky, ale vie co to je, co tam ma urobit. Takze si nemyslim, ze poznamky typu, ze mu kazi detstvo su na mieste.
@anicka246 ak maly place, netreba ho nutit, odlozit nocnik, skusit to za par dni-tyzdnov zas. Musi zistit o com to je, chce to cas a trpezlivost! Drzim palce.
@anicka246 Priklanam sa k nazoru vsetkkych ostatných tu vo fore. Naco ho tam davas ked je taky maly? Chces sa zaradit medzi "matky roka" a machrovat na ihrisku ze "my uz nenosime plienku" a deptat tym ostatne "normalne" mamicky ze ich dieta este plienku ma? Alebo patris medzi tie mamicky, ktore uznejaka ina matka roka zdeptala ze jej dieta je bez plienky a hucali do teba ze aj ty musis? 🙂 Dieta pojde na nocnik ked ono bude chciet, nie ked to budes chciet ty 🙂 A hlavne chlapci to niekedy pomalsi chapu este ako dievcatka, tak do dvoch rokov by som ten serbel ani nevybrala zo skrine 🙂
@anicka246 Anicka kasli na mamu. To je stara skola. A musim povedat, ze typicke Slovensko. Chudatko male, ved to je este babätko. Nechaj ho a ani nic neskusaj. Neboj, do 18ky plienky mat nebude 😉 A nech si mysli okolie co chce. Kasli na to. Stresujes sa ty aj babo. Nas krpcek si sam od seba "odhodil" plienky presne na tretie narodeniny. Zo dna na den bol suchy cez den a do mesiaca aj v noci. Nocnik a ani len redukciu na WC nemame. Hned isiel na WC sam. Nemusela som ho ani drzat. Tiez som si myslela, ze vhupne do zachodovej misy 😀 😀 😀 😀 😀 Nestalo sa mu to ani raz. A to je na svoj vek(4,5 roka) dost maly.
Môj plakal ešte aj ako 18-20 mesačný. takže kľud a nestresuj si dieťa. 😖
sa mu ani necudujem ze place.....jednoducho nie j ena to zrely, ja som tiez na radu mamky kupila nocnik, mala ma 15mesiacov mame ho od roka sedela na nom 5x a to sposobom sadla zatlieskala si a postavila sa , podarilo sa jej vycikat raz ciro cirou nahodou lebo nestihla vstat a dokopy bola na nocniku sadla, vyslo to z nej a postavila sa ani nevedela ze cikala az ked sa cudovala co to v nocniku, teraz sedi na nocniku babika, lebo moja mama motivacne ucila na dovolenke u nasich malu ze ked babika sedi na nocniku mala by aj ona....nocnik pekne odloz alebo nechaj vedla zachoda a ked bude pripraveny zacne sa sam on zaujimat
@anicka246 kam sa všetky mamičky tak ponáhľajú?
ja som deti začala učiť na nočník cca od 18tich mesiacov, kamarátka od cca 6tich (vždy sa tešila a chválila, ako sa jej každé ráno malá krásne vyciká, prípadne vykaká)
záver: moje deti boli približne o 7 - 8 mesiacov odplienkované skôr - ako jej dcérka...
podobne sesterkin synček... na nočníku sedával od 5 mesiacov, plienok sa zbavil pred tretím rokom
takže úspech to nezaručí
@anicka246 ma cas, ved este nema ani rok, vyckaj niekolko mesiacov a tak vyskusaj... moja bude mat dva roky o chvilu a nocnik nechce ani vidiet... a co? nenutim ju nasilu, lebo to by som nepochodila, iba co by mozno ziskala vacsi odpor, tak to nechavam tak, pockam nejaky cas a uvidime, mozno aj sama na to pride, ona totiz velmi dobre chape, co sa na nocniku robi, ked kaka do plienky, vzdy hlasi, ale sadnut na nocnik ani za svet... vsetci na mna pozeraju ako keby som bola z marsu, ze este nosi plienky, ale ja sa kvoli reakciam okolia nezblaznim a kvoli ich kludnemu svedomiu nebudem dieta trapit, ked vidim, ze to nikam nesmeruje a nema vonkoncom ziadny zaujem...
@dejnas tiez poznam taku mamicku, skusa od roka, nervuje to dieta, potom zase pokoj, maly ma 2,5 a stale plienku. Moj reval na nocniku tiez do 18 mesiacov a na druhe narodeniny bol odpienkovany cez den za par dni, teraz mame len na noc, on strasne tvrdo spi, asi po mne, ja som sa pocikavala v skolke cez poobedny spanok, tak som spala ako dudok. Ale kym maly zaspi, tak sa pyta. 🙂
@anicka246 kamoška má rovesníka a pekne ciká a kaká do nočníka? a to ťa tak štve, ale to nemusí, každé dieťa je iné, neporovnávaj, ty máš jedinečné dieťa ako každá iná mama. ty miluješ svoje dieťa či sadne na nočník alebo nesadne. a kašli na kamoškiné reči čo jej dieťa vie! tvoje dieťa ma super mamu, ktorá ho nebude nútiť na nočník a hotovo!
Daj mu pokoj s nocnikom hlavne. Az bude mat 18 mesiacov, skus to znovu. A ak sa mu to podari v dvoch rokoch, aj tak je to OK. Teraz ho zbytocne stresujes.