11 mesačný syn zle spinkal u svokry

romcix213
25. sep 2020

Ahojte baby,idem si po radu kým budem úplne zúfalá...ide o to, malý má 11 mesiacov,v pohode spinkava sám v noci a cez deň dva spánky,jeden hodinu druhý dve(poobedny). Od stredy som bola na návšteve u svokry,ona ho zbožňuje,ja ju zbožňujem a má neter o trochu staršiu s dcérkou o 5 mesiacov staršiu..

Ide o to že dnes spal dokopy 20 minút,večer som spravila normálne rituál- okupala, prezliekla,dala do spacieho vaku,spravila mliečko predtým sa pomojkala a malý zobral dudku a sám zaspinkal,o tri minúty sa hrozne strhol a začal neuveriteľne plakať,znovu... bruško ho nebolí to už som skúšala, teplotu nemá, zúbky mu vyšli včera a dva, nič ho nepoštipalo ani sa nebuchol ani nič podobné...prosím pomôžte😭😭😭😭už som naozaj zúfalá 😭😭a hrozne sa bojím

ledgerka
25. sep 2020

Ved to je len jeden divny den, podla mna netreba panikarit. Ukludni ho a bude spat dalej. Zajtra je novy den a nic z toho sa nemusi opakovat.

veronika180384
25. sep 2020

@romcix213 Tiež si myslím, že len sen. Aj náš sa niekedy tak zobudí s plačom ako svet a o chvíľu je po všetkom a spi ďalej celú noc.

jullietka
25. sep 2020

@romcix213 no ved to je normalne,ked take male dieta ma ine dni ako bezne ze takto reaguje. Dieta v noci preziva to co cez den,spracuvava to,moja ked sa niekde tak blaznila cez den ked mala rok tak aj celu noc nespala 😁😁no stress,upokojit,uspat 🙂 nic mu urcite nieje,je este malicky a takto spracuvava zmeny

ice8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
romcix213
autor
25. sep 2020

@ledgerka o to ukľudnenie sa snažím asi dve hodiny v kuse a nič
@veronika180384 lenže on nespal celý deň teda až na ten 10 minútový spánok @jullietka dala som ho pri seba, držím mu ruku a spí 🙏 uvidím dokedy, no aj tak Ďakujem
@ice8 on zaspával odmalička sám ale teraz dnes je ako vymenený

lauriinkaa
25. sep 2020

@romcix213 Naša malá, keď nespala cez deň toľko, koľko bola zvyknutá, večer nemohla zaspať tiež. Asi sú tie deti tak unavené, že sú z toho nervózne a nemôžu zaspinkat..

ice8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
25. sep 2020

Preunavene deti zaspia rýchlo ale majú zlý spánok, tj často sa budia do pol hodiny až hodiny. Možno si mení spánok a preto prišiel takýto deň? Ktovie. Sleduj ďalej. Fakt z jedného dňa sa toho nedá veľa povedať. Možno čoskoro bude chcieť spinkať iba raz, keďže spí doobeda hodinu...Nás šiel na jeden spánok neskôr (niektoré deti od roka a iné ešte v 2 rokoch nie) ale spí od cca 11tej skoro 3h a plus noc.

terezka1947
26. sep 2020

@romcix213 to nebude svokrou.
U nas vzdy,ked sme nejako na par dni,ci aj.den zmenili bezny rezim,miesto,ci iba vynechali spanok cez den,kvoli trebars navsteve u lekara,vzdy sa deti "davali dokopy"aspon dva,tri dni.
To prejde,neboj sa.

jankapepe
26. sep 2020

@romcix213 prečo za jedným zlým spánkom hľadáš svokru??

vilma7
26. sep 2020

Ja mám skúsenosti s tým, že čím horšie mi spia cez deň, tým horšie aj večer. Má len zmenu, zas sa dostane do normálu.

cookie29
26. sep 2020

Akože ja by som to tipla na príliš veľa stimulov za jeden deň. U nás to tak bolo. Deti veľmi citlivo reagujú na to čo my ani nevnímame

mandarinka555
26. sep 2020

@romcix213 Píšeš..."hrozne sa bojím" ....a čoho, preboha? To svokra môže za to, že ti dieťa spalo 20 minút? Alebo ho nebodaj uhranula?

simca06022011
26. sep 2020

@romcix213 no ako si dopadla? TOto mi robila mala na navsteve u svojkry tiez, podla man vela vnemov atd... tiez som s malou bola kolkokrat celu noc hore, alebo zaspala na dve hodiny a potom tahala celu noc do rana a zaspala rano.. a tak 🙂

ktochytavzite
26. sep 2020

No ved a co ,zrutilnsa svet?Zajtra dospi aj tak ti uz pomaly pojde na 1spanok,tak mozno toto je predzvest ze cochvila budete mat uz len 2

romcix213
autor
30. sep 2020

@terezka1947
@jankapepe
@mandarinka555
Zle ste ma pochopili,svokra určite nemôže za to čo sa s malým vtedy dialo,skôr by som povedala že jej hlúpy syn,malého otec ale svokru zbožňujem neskutočne, lepšiu svokru som si asi ani nemohla priať....
@simca06022011 nakoniec som zistila že to boli aj vnemy ale aj zima lebo som si neuvedomila že je chladnejšie ako bývalo vždy u nás a dala som ho vedľa seba nech sa zohreje,keď zaspinkal poriadne som ho v postieľke zakutrala a dala mu aj paplón a pod neho deku takže to ustúpilo

romcix213
autor
30. sep 2020

@mandarinka555 "hrozne sa bojím" som napísala preto,že naposledy takto plakal ako 3mesačny a tiež ma každý ukľudňoval že to nič to nič....skončila som s ním vtedy v nemocnici

gab1sol
30. sep 2020

@romcix213 nemusíš byť zúfalá. Je to úplne bežná reakcia dieťaťa na zmenu - môže to byť zmena prostredia, nové podnety, nové hry, možno zmena počasia, alebo len bol veľmi unavený. Vtedy deti niekedy majú problém zaspať - ako sa hovorí, že sú tak unavení, že ani zaspať nevedia.