Ahojte. Môj problém je taký že 11 mesačný syn už pár dní po sebe odmietol poobede spať. Pritom sa doobeda chodí prechádzať s ocinom, hráme sa, blázni sa, lozi po 4 a má veľmi veľa energie. Skušala som mu rozprávať rozprávku, hladkat po hlavičke, dávať mu mlieko ( sme na Nutrilone) , zatemnili sme miestnosť ..nie je tam veľmi teplo ani zima. Ja už naozaj neviem. Večer zaspáva medzi 20:00 a 21:00 , ráno sa budí medzi 8:00 a 9:00. V noci sa ešte zvykne dva krát alebo raz zobudiť. Inak je to šikovný chlapček, už začína robiť prvé kroky, vie napodobniť niektoré zvieratká, povie mama..podľa mňa by ešte mal poobede spávať, veď niektoré deti v jeho veku majú ešte aj dva spánky počas dňa.
Vstava dosť neskoro. Skúsila by som to posunúť. Je ešte malý na nespatie. Moja to na mňa skúšala pár xno nepovolila som. Musela aspoň ležať v postieľke a takmer vždy zaspala. Cez obed spáva doteraz 😁
@nelca0510 no aj to je možné. Tiež si myslím že je to aj tým že sa sám od seba pustil chodiť a musí to v sebe "spracovať" ako nový pokrok. Zatiaľ sú to len dva až tri kroky a potom spadne ale snaží sa 🙂
Vitaj v klube... Môj syn je tiež nespavec. Ale občas poobede spi. Ma už síce rok a pol, ale už v 11.mesiacoch bol taky. Ale vraj sa nemôžem sťažovať, lebo ja som bola rovnaká... Až na to, že môj vstáva o 7:00. A vôbec neplatí, že keď ho viac unavim lepšie spinka, alebo keď je škaredé počasie... Niekedy spi a niekedy proste nie... Je to tak pol na pol. Ale je to veľmi náročné.
Moj najmladsi nespaval cez den od siedmych mesiacov. A v noci nespal tiez skoro nic. Doktorka povedala, ze kazde dieta nepotrebuje tolko spat a bolo vybavene. Celu noc prespal az niekedy v prvom rocniku ZS.
@ailiba dneska nakoniec zaspal 🙂 síce až teraz pred chvíľou, sám si vypýtal mliečko a zlomilo ho 🙂
Super👍... Tak môj dnes nic😔... Beha tu ako s nasolenou ritou😁. Co už musíme vydržať. Aspoňze po roku som ho naučila, že v noci sa už mliečko nepije. To som si povedala, že už stačí. A zobral to lepšie, než som čakala.
Moja dcérka v tom čase spávala 2-3x cez deň. Skus skôr budiť a navodiť nejaký rituál pred spánkom,nech si to spaja s tým,že sa ide spinkať🙂
No ja mam tiez skoro 11 mes a spava 2-3 krat denne, zalezi ako vstane. Ale prvykrat spi pekne doma v postielke, a potom by som.ho doma uz neuspala, tak ideme do kocika, tam.ho nekompromisne priputam v lahu a zaspi do 15 minut. Keby ho dam do postielky, dokaze protestovat aj 3 hodiny a vobec by nespal ten druhy, treti krat a ja na nom vidim ze je fakt unaveny, nervozny a ze mu to este treba.
Mozno pomoze aj vam kocik, kludne mozes skusit aj v dome kocikovat a tak ho uhojdat, alebo ist von na prechadzku.
Nie je až príliš prestimulovany? Že preto sa mu nedá zaspať?